Igazságszolgáltatást végre teljes kártalanítással a Baumag károsultaknak is!

 

Tisztelt Becsapott, Kifosztott Baumag Károsult Sorstársak!

 

 

Kálváriánk, amit a csaló Baumag Ingatlanbefektetési Szövetkezet indított el 2003. okt. 9.-én fizetés képtelenségének bejelentésével, immáron 19. éve tart a befektetéseink teljes megtérülésének halvány reménye nélkül.

 

Mint ismeretes, a Baumag nyolc éven keresztül, 1995-től 2003-ig, működött a Magyar Állam engedélyével és felügyelete mellett.

Ezért gyanútlanul, jóhiszeműen vittük megtakarításainkat az országos hálózatot működtető Baumag irodákba azt gondolván, hogy az állami pénzügyi felügyelet alatt álló Szövetkezetben, a legális pénzbefektetésnek feltüntetett lehetőség égisze alatt pénzünk biztonságos helyen, jó kezekben van. Sajnos mélységesen kellett csalódnunk.

 

A Szövetkezet bukása után a minket kisbefektetők magukra hagytak. Minket kiáltották ki felelőtlen, kapzsi embereknek, akik nem rendelkeznek megfelelő pénzügyi kultúrával, ezért nem nézték meg körültekintően, hová teszik a pénzüket.

 

Nem értjük, hogy ha a felügyeleti szerveknek volt tudomásuk a Szövetkezet valós, fiktív üzletrészeket értékesítő tevékenységéről, miért nem akadályozták meg törvénysértő működését, ha pedig nem volt, akkor miért a kisbefektetőket, azaz minket vádolnak felelőtlen pénzkihelyezéssel, hiszen magánemberként semmilyen eszközünk nem volt a Szövetkezet tevékenységének átvilágítására, és még egyszer hangsúlyozva: a Baumag állami engedéllyel és felügyelet mellett működött.

 

Nem érezzük magunkat felelősnek azért sem, mivel a fiktív szövetkezeti üzletrészek megvásárlásának haszonélvezője volt a Magyar Állam is, mivel az egyszer már leadózott, és befektetett megtakarításaink után kifizetett hozam után 20%-os forrásadót fizettünk, ezzel az állam jelentős adóbevételhez jutott.

 

Megtakarításaink, öngondoskodásra szánt pénzünk eltűnt és a mai napig bottal üthetjük a nyomát.

12000 ember 43 Milliárd forintja tűnt el egy csapásra, ami a rendszerváltás óta 2003-ig bezárólag a legnagyobb gazdasági bűncselekmény, a lakossági kisbefektetőknek okozott kár tekintetében.

A felszámolás 2004 óta tart, de ha végre lezárulna, a várható, pár tízezer forintos kártérítés, ami nagyságrendekkel kevesebb a befektetett tőkénknél sem lenne kielégítő elégtétel senki számára.

 

Ügyünkkel nem foglalkozik senki, nem akar foglalkozni senki.

 

Ezúton kérjük tisztelettel, hogy mind az ellenzéki hat párti összefogás pártjai, mind a Fidesz-KDNP, mind Márki-Zay Péter miniszterelnök jelölt és a független országgyűlési képviselők a 2022. április 3.-i országgyűlési választások után, bármi legyen is annak eredménye, vállalják, hogy a Baumag károsultak ügyének rendezését, teljes kártalanításunkat az országgyűlés napirendjére tűzik, és támogatják a kérdés igazságos rendezését a Quaestor károsultak és devizahitel károsultak ügyének rendezésével egyetemben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Gabriella Kopp petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...