Igazságszolgáltatást végre teljes kártalanítással a Baumag károsultaknak is!

 

Tisztelt Becsapott, Kifosztott Baumag Károsult Sorstársak!

 

 

Kálváriánk, amit a csaló Baumag Ingatlanbefektetési Szövetkezet indított el 2003. okt. 9.-én fizetés képtelenségének bejelentésével, immáron 19. éve tart a befektetéseink teljes megtérülésének halvány reménye nélkül.

 

Mint ismeretes, a Baumag nyolc éven keresztül, 1995-től 2003-ig, működött a Magyar Állam engedélyével és felügyelete mellett.

Ezért gyanútlanul, jóhiszeműen vittük megtakarításainkat az országos hálózatot működtető Baumag irodákba azt gondolván, hogy az állami pénzügyi felügyelet alatt álló Szövetkezetben, a legális pénzbefektetésnek feltüntetett lehetőség égisze alatt pénzünk biztonságos helyen, jó kezekben van. Sajnos mélységesen kellett csalódnunk.

 

A Szövetkezet bukása után a minket kisbefektetők magukra hagytak. Minket kiáltották ki felelőtlen, kapzsi embereknek, akik nem rendelkeznek megfelelő pénzügyi kultúrával, ezért nem nézték meg körültekintően, hová teszik a pénzüket.

 

Nem értjük, hogy ha a felügyeleti szerveknek volt tudomásuk a Szövetkezet valós, fiktív üzletrészeket értékesítő tevékenységéről, miért nem akadályozták meg törvénysértő működését, ha pedig nem volt, akkor miért a kisbefektetőket, azaz minket vádolnak felelőtlen pénzkihelyezéssel, hiszen magánemberként semmilyen eszközünk nem volt a Szövetkezet tevékenységének átvilágítására, és még egyszer hangsúlyozva: a Baumag állami engedéllyel és felügyelet mellett működött.

 

Nem érezzük magunkat felelősnek azért sem, mivel a fiktív szövetkezeti üzletrészek megvásárlásának haszonélvezője volt a Magyar Állam is, mivel az egyszer már leadózott, és befektetett megtakarításaink után kifizetett hozam után 20%-os forrásadót fizettünk, ezzel az állam jelentős adóbevételhez jutott.

 

Megtakarításaink, öngondoskodásra szánt pénzünk eltűnt és a mai napig bottal üthetjük a nyomát.

12000 ember 43 Milliárd forintja tűnt el egy csapásra, ami a rendszerváltás óta 2003-ig bezárólag a legnagyobb gazdasági bűncselekmény, a lakossági kisbefektetőknek okozott kár tekintetében.

A felszámolás 2004 óta tart, de ha végre lezárulna, a várható, pár tízezer forintos kártérítés, ami nagyságrendekkel kevesebb a befektetett tőkénknél sem lenne kielégítő elégtétel senki számára.

 

Ügyünkkel nem foglalkozik senki, nem akar foglalkozni senki.

 

Ezúton kérjük tisztelettel, hogy mind az ellenzéki hat párti összefogás pártjai, mind a Fidesz-KDNP, mind Márki-Zay Péter miniszterelnök jelölt és a független országgyűlési képviselők a 2022. április 3.-i országgyűlési választások után, bármi legyen is annak eredménye, vállalják, hogy a Baumag károsultak ügyének rendezését, teljes kártalanításunkat az országgyűlés napirendjére tűzik, és támogatják a kérdés igazságos rendezését a Quaestor károsultak és devizahitel károsultak ügyének rendezésével egyetemben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Gabriella Kopp petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGYFizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...