Határozott fellépést a felelős kutyatartásért

A közterületi kutyasétáltatásra vonatkozó szabályok betartatása közös érdeke minden Pesterzsébetinek, legyen az kutyatartó, vagy járókelő. Sajnos a felelősségteljes gazdik mellett, van egy felelőtlen kisebbség, akik tudatosan és következetesen megszegik a szabályokat és póráz nélkül szélnek eresztik kutyáikat.

Látható kontroll nélkül még a barátságos és érdeklődő kutyák is riadalmat kelthetnek, hiszen egy mezei járókelő, vagy más kutyasétáltató nem tudhatja, hogy az ismeretlen állat milyen szándékkal közelít felé. A jelenségből fakadó konfliktusok egyre gyakoribbak és sokaknak az a tapasztalata, hogy a hatóságok nem lépnek fel kellő határozottsággal a köz biztonságának védelmében. A sérüléssel járó kutyatámadások szerencsére ritkák, de a tömeges szabályszegések miatt bekövetkezésük kódolt.

A békés együttélés érdekében arra kérjük a Kerület Önkormányzatát, hogy a hatóságokkal együttműködve tegyen érzékelhető lépéseket a renitens kutyatartók szankcionálására és a jelenség felszámolására.

A szabályozás egyértelmű: 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet 17. § (1) Belterület közterületén – kivéve az ebek futtatására kijelölt területet – ebet csak pórázon lehet vezetni. Közterületen ebet csak olyan személy vezethet, aki az eb irányítására, kezelésére és féken tartására képes.

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Tóth Dávid petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...