Határozott fellépést a felelős kutyatartásért

A közterületi kutyasétáltatásra vonatkozó szabályok betartatása közös érdeke minden Pesterzsébetinek, legyen az kutyatartó, vagy járókelő. Sajnos a felelősségteljes gazdik mellett, van egy felelőtlen kisebbség, akik tudatosan és következetesen megszegik a szabályokat és póráz nélkül szélnek eresztik kutyáikat.

Látható kontroll nélkül még a barátságos és érdeklődő kutyák is riadalmat kelthetnek, hiszen egy mezei járókelő, vagy más kutyasétáltató nem tudhatja, hogy az ismeretlen állat milyen szándékkal közelít felé. A jelenségből fakadó konfliktusok egyre gyakoribbak és sokaknak az a tapasztalata, hogy a hatóságok nem lépnek fel kellő határozottsággal a köz biztonságának védelmében. A sérüléssel járó kutyatámadások szerencsére ritkák, de a tömeges szabályszegések miatt bekövetkezésük kódolt.

A békés együttélés érdekében arra kérjük a Kerület Önkormányzatát, hogy a hatóságokkal együttműködve tegyen érzékelhető lépéseket a renitens kutyatartók szankcionálására és a jelenség felszámolására.

A szabályozás egyértelmű: 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet 17. § (1) Belterület közterületén – kivéve az ebek futtatására kijelölt területet – ebet csak pórázon lehet vezetni. Közterületen ebet csak olyan személy vezethet, aki az eb irányítására, kezelésére és féken tartására képes.

Petíció aláírása

Aláírásommal elfogadom, hogy Tóth Dávid láthatja az általam ezen az űrlapon megadott összes információt.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.


Hozzájárulok ahhoz, hogy az ezen űrlapon megadott adatokat a következő célokból feldolgozzák:
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...