Hagyják békén az 56-os Intézetet!

Az 56-os Intézet ma Magyarországon az egyetlen történettudományi intézet, amely a 20. századi magyar történelmet annak bonyolult sokrétűségében képes bemutatni, reprezentálni, előadni, függetlenül és a szakmailag kifogástalanul. AZ Oral History Archívum egyedülálló anyagának eltüntetése pótolhatatlan vesztesége lenne nem csak a történettudománynak és a történészi szakmának, de a magyar társadalomnak is - vele együtt elveszik az utolsó és egyben egyetlen megmaradt lehetőségét TŐLÜNK, hogy szembenézzünk történelmünkkel és végre felszabaduljunk a 20. század máig ható traumái és emlékezetének nyomasztó, deformáló hatásai alól. Mi, mindannyian.

Az aláírással engedélyezem Dömdödöm, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.