Gyermekbarát napközistábort Óbudán!

Tisztelt jóérzésű emberek, III. kerületiek!

Áldatlan állapotok uralkodnak a III. kerületi Laborc utcai önkormányzati napközistáborban. A Laborc utcai tábornak két évvel ezelőttig nagyon jó híre volt. Sokan mondták, hogy a színvonala vetekszik a jobb, fizetős táborokéval. Egy nagy a jobban úszó gyermekeknek  és egy kismedence az úszni nem tudó vagy kisebb gyemekeknek nem csak a kánikulát segített elviselhetőbbé tenni, hanem sokan kifejezetten ezért jöttek ebbe a táborba. Most a medencék üresen tátonganak. Ezen kívül gazdag programkínálat volt, amit animátorok vezettek, rengeteg edukációs előadás és gyakorlati sport és szórakoztató, tematikus foglakozás jellemezte.

Korábban hallani lehetett, hogy az Óbudai Strandot nem üzemelteti tovább az önkormányzat, de a gyermektáborba jelentkezőket nem tájékoztatták előre, hogy a tábor ideje alatt sem lehet használni a medencéket. Esélyt sem adtak a szülőknek, hogy esetleg más tábort válasszanak. A polgármester válaszra sem méltatta a szülőket, akik megkeresték ez ügyben.

A gyerekeknek egy betonplaccon kell egész nap "élvezni"  a tábort, ahol a 40 fokban a tűzőnapon tartják meg a jellemzően 1 programot. Még arra sincs lehetőség, hogy az árnyékba húzódjanak, mert az önkormányzat saját bevallása szerint annyira elhanyagoltak a fák, hogy életveszélyes a közelükben tartózkodni. A gyerekekre vigyázó pedagógusok arra kérik a szülőket, hogy legalább vízipisztolyt vigyenek a gyerekek, hogy legalább azzal tudjanak fröcskölni és játszani.

Tudjuk, hogy ez egy napközis tábor és csak az étkezést kell állniuk a szülőknek, de ez nem lehet indoka annak, hogy ilyen embertelen körülmények között kelljen a gyermekeknek eltölteni a napot.

Mentsük meg a Laborc utcai tábort közösen! Követeljük, hogy a korábban megszokott  vagy ahhoz hasonló színvonalon üzemeljen a tábor, mert számos III. kerületi család van, akinek problémát jelent a nyári szünetben a gyermeke elhelyzése és pénze sincsen egy drágább táborba küldeni. Nem hagyhatjuk, hogy gyermekeinket ilyen körülmények között fogadják a táborban.

Írjuk alá minél többen a petíciót, hogy végre meghallják a döntésohozók is a szülők és a gyermekek panaszát, kérést, hogy gyermekbarát tábort szertnénk!

"Kordonok között"- mostani állapot

kordonok_között.jpgA tábor két évvel ezelőtt. laborc_utcai_tábor1.jpg

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Sztamenits Adrienn petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...