Tiltakozunk a GYED és TGYÁS összegének csökkentése ellen

Quoted post


Vendég

#23

2012-01-19 11:58

Ennyi címen juttatott szociális ellátás mint nálunk talán sehol máshol nincs az Unióban. Az én gyermekem már 16 éves. Sajnos vagy sem én bizony 9.900 Ft ellátást kaptam a Bokros csomag miatt, senki nem kérdezte hogy érzem magam...A férjem 2 helyen dolgozott...Nem tudtam kitölteni a 3 évet. Viszont felneveltem egy gyereket eddig sikerrel. Szerintem enyhén brutális, hogy 3 évet fizetünk egy embernek azért mert gyermeket szült. Aki ezt vállalja legyen felelősségteljes és bizony számoljon az esetleges nehézségekkel. Szerintem megéri. Hamár az Euval dobálózunk mindenhol akkor megemlíteném, hogy kb 6 hónap amit odahaza töltenek az anyák... És szerintem is ideje lenne felnőni .. Mert olyan , hogy nekem jár... olyan nincs!!!!!!

Válaszok


Vendég

#34 Re:

2012-01-19 12:42:36

#23: -  

 Kedves vendég!Az rendben van. hogy sok a 3 év otthonmaradás a gyermekekkel, de azt is figyelembe kellene venni, hogy más Uniós országban messze nem ennyi a minimálbér és a munkahelyek számáról nem is beszélve. Más országban az az anyuka aki visszamegy 6 hónap után dolgozni tudja fizetni a babysitter-t, vagy bölcsit ovt stb. És nem 2-3 műszakban dolgozik 50-60 ezer ft-ért!max 5-6 órát dolgozik az irodában és utánna hazamehet! Ha már Uniós országokról beszélünk hasonlítsuk össze egy kicsit az életszinvonalunkat is velük!!!

 

VerAnna

#36 Re:

2012-01-19 13:13:09

#23: -

Végre valaki aki nem csak azzal dobálózik, hogy vegyük el a gazdagoktól és osszuk szét a szegények közt! Olyan kíváncsi lennék amúgy  ki számít gazdagnak és ki szegénynek azok szemében, akik ezt bírják kommentben hozzáfűzni....

Ötödére esett visza az egy főre jutó nettó pénzünk, miután a férjem munkanélküli lett. Az én mércém szerint akkor szegény lettem, pláne a politikusokhoz mérten. Ugyanakkor aki egy gyereket nevel gyesből, az ő egy főre jutó nettó keresetéhez nézve nyílván én gazdagnak számítok.

Jó lenne, ha nem hinné mindig mindenki, hogy külhonban kolbászból van a kerítés, vagy nem háborognának már azon, hogy végre kezdik beszüntetni a feleslegesen szétosztott szociális jussokat. Ezt már 20 éve el kellett volna kezdeni beszüntetni, csak akkor még kellett a sok nyugdíjas szavazata.

egykismama

#51 Re:

2012-01-19 15:02:12

#23: -

Ezzel csak egy baj van...az Unióban egyedül Magyarországon nem lehet megélni még két fizetésből sem, nemhogy egyből.

Rendben töröljenek el mindent, ne legyen thgyás, gyed, gyes, szociális juttatások. De LEGYEN MUNKA, AMIT FIZESSENEK MEG! Jelenleg éhbérért dolgozik majd mindenki.


Vendég

#61 Re:

2012-01-19 16:34:03

#23: -

És hova rakta a gyereket?Csak mert én még azt sem tudom elképzelni, hogy a 3 év után hova megyek!Ki visszi a lányom oviba ?ki megy érte, ha én is reggeltől estig dolgozom meg a párom is?És a bölcsiért is fizetni kell már!

*-+

#73 Re:

2012-01-19 18:03:21

#23: - Vajon mennyit ért anno az a 9900 ft? minden ilyen drága voltm mint most? Az jó lesz, hogy majd neked fizetik a nyugdíjadat ezek a gyerekek akiknek most 3 évet "fizetsz". persze majd amelyik dolgozni fog, mert sajnos eléggé fellazult az összetétel :( Vajon azoknak akik börtönben éldegélnek, pl. akik úri rabok stb...azoknak hány évet fizetünk? A gyerekesektől sajnálod a pénzt? Régebben nem volt ennyi ember az utcán, ott annyira nem volt megengedett, hogy így csődbe jussanak az emberek, mindenkinek volt munkája... Párom reggeltől éjfélig dolgozik,és én is otthon dolgozom 2 gyerek mellett ,amióta a pici 1 éves lett, mégis az ember már azt se tudja, hol szoritson jobban a nadrágszíjon.  És az Eu-ról annyit hogy igen ott 6 hónapot tölthetnek otthon fizetve,,,de az apuka simán eltartja a munkájával a családot. Ott simán kifizetik az albérletet, az autót, az évi 1-2 nyaralást, a márkás ruhákat, a modern életet. És ott van hely az ovodákban-bölcsödékben, ott munkahelyi bölcsödék vannak, ott a cég biztosít rövidített munkanapot, ott nem tömegnyomor van a csoportokban , ott modern jól felszerelt bölcsik-ovik vannak és még sorolhatnám. Ott az anyuka nem apropénzért megy vissza dolgozni, hanem normális fizetésért. Míg itt magyarán szólva hugyért-szarért szakad meg az anyuka amikor visszamegy dolgozni és senkit se érdekel, h. a gyerekek még az elején max 1 hetet bírnak ki betegség nélkül , a többi 3 hét betegségben, ami szintén legalább 10 ezer ft-okat emészt fel,,,persze még többet is ,mert sorra lebetegszik mindenki a családban.  Én azt mondom a fenti hozzászóló igen irigy és ronda hosszászólást produkált. Aki tisztességes és dolgozott rendesen annak igen is meglegyen a lehetősge , hogy normálisan felnevelhesse gyermekeit. Még az is szülhessen akit nem vet fel a pénz. Persze a teljes nyomorba ne akarjon az ember szülni, mert abból tényleg nem az államnak kell őt kiásnia , de az államnak ilyen drágaságok mellett nem elvenni kéne még a rendes emberektől. Mert ugye mi tartjuk el az államot is, meg a jóban csücsülő bácsikat is :(

valaki

#94 Re:

2012-01-20 07:55:25

#23: -

Igen,csak az unióban van hová elhelyezned a gyermekedet.van pénzed magán bölcsire.nem kell esetleg hajnali 6kor a 2 éves gyerekedet magaddal húznod.ja és nem 50-70 ezer forintnak megfelelő eurót keresnek.nem küldik el alapból a kisgyerekes anyákat,hogy nem kellesz,mert van egy gyereked.


Vendég

#133 Re:

2012-01-23 20:56:15

#23: -

Ezzel csak az a baj ,hogy ma már ha családod van ,és nőből vagy nem vesznek fel sehova dolgozni,nem kötelesek visszavenni a munkahelyedre ha szültél az új munkatörvény miatt,nincs annyi bölcsödei hely amennyi elég lenne ahoz ,hogy protekció nélkül el tudjad helyezni a gyerekedet,plusz gondolom nem volt frankos hiteled sem ,ami a duplájára nőtt ,és mindez mellett én is "csak " egy gyereket szeretnék felnevelni ,és egy 51 m2-es olcsó panelban lakni,amire úgy kuporgattuk össze a pénzt ,hogy legyen kezdő tőke.Teljesen más világ volt 16 évvel ezelőtt ,mint most ...A többi uniós országgal pedig nem kéne összehasonlítani Magyarországot ,mert ekkora szar ,mint itt nincs máshol.