Tiltakozás az egész napos iskola ellen

Quoted post


Vendég

#161 Re: Re:

2011-11-14 21:44

#149: Dávid Tisch - Re:

Kedves Dávid!

 

Olvasd má' el, hogy mit írtál, mit íratnál alá a zemberekkel!

Néhol mondatrészek hiányoznak a szövegedből, néhol pedig logikai nonszensz, amit leírsz!

Értem én, hogy van a Nagy Felháborodás, de attól még nem kellene elfelejteni magyarul!

Az írás, a pontos írás gyakorlást igényel, valamint kritikust ÉS önkritikát.

Biztos bánt, hogy hozzászólásom sérti fontosságtudatod és omnipotenciád, ám gondold végig, hogy VALÓJÁBAN (és nem szerinted) mit is jelent pl. ez a mondatod:

"Ezt a jogot nem emberi hatalom adta, és meggyőződésünk, hogy emberi hatalom nem is korlátozhatja."

 

Segítek...

Induljunk ki abból, amit tudunk!

Tudjuk, hogy ezt a jogot nem emberi hatalom adta. Elfogadhatjuk, bár olyan állítás, ami nincs indokolva, holmi axioma... Ám legyen...

TUDJUK, hogy az Ormány-korbán ezt a jogot korlátozni igyekszik!

Tehát, ha az Ártunk és Orbánunk emberi hatalom, ennek a petíciónak nincs értelme, hiszen meggyőződésed, hogy úgysem korlátozhatja ezt a nem emberi hatalomtól eredeztethető jogot!

Ha mégis van lehetősége a korlátozásra, akkor viszont ahhoz, hogy a meggyőződésedet fenn tudd tartani (és ezzel  az én lehülyézésem jogosságát) azt KELL hinned (neked, és az aláíróknak), hogy ormányosunk valamiféle nem emberi hatalommal rendelkezik, ám ez esetben is teljesen felesleges a petíció...

Amúgy addig OK, hogy a történelmi egyházaknak csontig benyalt, és a visszanyalás is megtörtént, ám ettől ő még nem lett sem a Krisztus, sem annak antitézise.

És nem ez az egyetlen slendrián, művi fogalmazásgátolt gondolat ebben a petícióban, hanem úgy a mondatok kétharmada nélkülözi azt a koherenciát, amit az ilyen nagy, oktatásüggyi dolgokkal nyilvánosan foglalkozni kívánó emberektől joggal elvárhat az ember!

Szóval maradtam tisztelettel, vagy anélkül.

 

ui.

A világ nagyproblémái abból adódnak, hogy az emberek nem tudják elmondani, hogy mit akarnak ezért elvárják a telepátiát.

És hiába is csinál úgy az emberek nagy része (itt épp az aláírásukkal nevesítve), mintha lenne, attól még olyan nincs!

Írd le rendesen, hogy mit akarsz, és lesz SOK aláírás!

Válaszok

Dávid Tisch
A petíció szerzője

#167 Re: Re: Re:

2011-11-15 00:47:39

#161: - Re: Re:

Kedves Vendég!

Mivel látom, hogy elakadtál a petíció egy mondatánál, és már másodszor nekifutva sem sikerül zöld ágra vergődnöd vele (láthatóan egyedülikén), segítek:

"Ezt a jogot nem emberi hatalom adta, és meggyőződésünk, hogy emberi hatalom nem is korlátozhatja."

Első 7 szó magyarázata: Gyermekeinket nem mi teremtettük, hanem Isten ajándékozta Nekünk őket, ő helyezte őket a családunk közösségébe.

Második 8 szó: meggyőződésünk, hogy a fentiek miatt gyermekeink ezen Isten adta jogát senkinek sincs joga korlátozni, még a Te ártodnak és ormányodnak sem!

Mivel úgy látjuk, hogy egyes ormányosok ezt mégis meg akarják tenni, tiltakozunk, hátha ennek hatására mégis rájönnek, hogy nekik ehhez nincs joguk.

Szerintem ez elég sima gondolatmenet. 6 általános fölött érteni szokták. Persze ha szeretnéd, alany-állítmány-tárgy szinten is leelemezhetem Neked ezt a petíciót, de - ha egy mód van rá - pusztán Miattad nem büntetném ezzel a petíciót értelmezni tudó több, mint 1000 embert.

Üdvözlettel:

Tisch Dávid

U.I.: Ha egyszer összeszeded egy kicsit a bátorságodat, alá is írhatod nyugodtan, hogy sportszerű legyen a küzdelem. ;)


Vendég

#172 Re: Re: Re:

2011-11-15 12:16:27

#161: - Re: Re:

Kedves névtelen izé!

 

A petíciót én fogalmaztam, nem Tisch Dávid, tehát az írójának címzett személyeskedések nekem szólnak, ezért válaszolok egyszer rájuk. És noha a szöveget én írtam, Dávid moderálja ezt a fórumot, ezért ő az, aki rendszeresen olvassa. Nem hiszem, hogy ne lenne elég hely a neten ahhoz, hogy ott vég nélkül essenek egymásnak unatkozó nagyokosok, úgyhogy én személy szerint nem szeretném, ha ennek a petíciónak a vitalapján is megjelenne ugyanaz a fajta fos értelmetlen szájmenés. Azt az interneten fórumozók közt elharapódzó fröcsögést, amit az ilyen írogatók frappáns vitastílusnak tartanak, nem sajátítottam el. Nem is fogom, mert sokkal kevésbé szabatos, mint amit én használok. Az ilyen stílusú vitában az ad a fórumozónak előnyt, ha sok ideje van a gép előtt ülni, ha gyorsan tud gépelni, ezért a témát hamarabb teleírja oldalnyi hozzászólásokkal, mint a másik, és ha nagy a pofája, akár tudja miről beszél, akár nem. A második legszánalmasabb az ilyen vitatkozókban, hogy minden második szavuk a logika, miközben annak szabályait figyelmen kívül hagyják. A legszánalmasabb pedig, hogy látszattevékenységet folytatnak, ugyanis nem kommunikálnak, csak mondják a magukét, ezért az ilyen vitafórumok termése nem más, mint egy csomó betű. Ebben a tudományban nem akarok előrehaladni. Ettől még tudok magyarul, bár nem hiszem, hogy veled ezt meg kéne vitatnom, főleg nem itt. Itt a gyerekeinkről van szó, meg a családjainkról, nem arról, kinek nagyobb a feje.

A tárgyra térve:

Ha te ki vagy akadva azon, hogy szerintem van emberfeletti hatalom, ne írd alá. Ennyi. A kedvedért nem fogok hazudni arról, milyennek ismerem a világot. Ha nem érted a szöveget, akkor se írd alá. Ha mégsem tudod túltenni magad ezen a mondaton, akkor tanulj még egy kicsit magyarul, amíg rá nem jössz, hogy a "nem korlátozhatja" magyarul nem egyértelmű kifejezés. Te kevered (talán szándékosan, talán tudatlanságból) a két jelentést. Ez a kettő:

1. nem tudja korlátozni

2. nem szabad korlátoznia (ez utóbbi mindig valamilyen értékrendszer függvénye)

 

A "maradok tisztelettel" kifejezés pedig az aláírás bevezető formulája, nem valami töltelékszó.

Na szevasz.

 

Suri Dalma