Elég volt a Sziget zajából!

Quoted post

.

#24 Re: Vajon melyik rendeletre hivatkoznak?

2016-08-16 00:08

#20: Internet - Vajon melyik rendeletre hivatkoznak? 

Sajnos jók a számok, itt a rendelet módosítása:

 

2. A környezeti zaj- és rezgésterhelési határértékek megállapításáról szóló 27/2008. (XII. 3.) KvVM-EüM együttes rendelet módosítása


9. § A környezeti zaj- és rezgésterhelési határértékek megállapításáról szóló 27/2008. (XII. 3.) KvVM-EüM együttes rendelet [a továbbiakban: 27/2008. (XII. 3.) KvVM-EüM együttes rendelet] 2. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A nem közterületen megtartott, a környezeti zaj és rezgés elleni védelem egyes szabályairól szóló rendelet szerinti alkalmi rendezvény esetében e rendelet alkalmazása során

a) nappali időszakon a 6:00 és 23:00 közötti időszakot, éjjeli időszakon a 23:00 és 6:00 közötti időszakot kell érteni,

b) a zajtól védendő valamennyi területen a zajterhelési határérték nappali időszakban 65 dB, éjjeli időszakban 55 dB,

c) a b) pont szerinti határértékek megítélési szintben kifejezett értékek, ahol a megítélési idő nappal a legnagyobb zajterhelést adó folyamatos 8 óra, éjjel a legnagyobb zajterhelést adó folyamatos fél óra.”

 

 

Nyilván van az a pénz, amiért módosítják a törvényi rendeleteket is, hogy minél nagyobb hangerővel mehessen a buli. Lehet, hogy ha nekem is adnának egy tízezrest minden átvirrasztott éjszakáért, amit az elviselhetetlen dübörgéssel okoznak, akkor én is mosolyognék hozzá.

Válaszok

Infrahang + Internet

#30 Re: Re: Vajon melyik rendeletre hivatkoznak?

2016-08-16 18:21:38

#24: . - Re: Vajon melyik rendeletre hivatkoznak? 

 Igyekeztem követni a különböző rendeleteket. Én műszaki végzettségű vagyok, így  csak sajnálni tudom azokat, akiknek ebben jogszabályrengetegben kell kiismerniük magukat. Megtaláltam a Kúria határozatát, amelyben megsemmisíti a III. kerületi Önkormányzat határozatát:

Köf.5.050/2015/4. számú határozat

, de ráakadtam az  "Az alapvető jogok biztosának Jelentése az AJB-6758/2012. számú ügyben" iratra, amelyik a összefoglalójának végén kördiagramokat közöl, hogy melyik megyében hány önkormányzat hozott határozatot.
 
 
Ismertetőjének  egyik bevezető mondata:
Az átfogó zaj- és rezgésvédelmi állásfoglalás a szabadtéri rendezvények vonatkozásában legfontosabb hiányosságként azt emelte ki, hogy hiányzik a közterületi rendezvényekre vonatkozó központi szabályozás azáltal, hogy a környezeti zaj és rezgés elleni védelem egyes szabályairól szóló 284/2007. (X. 29.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Zr.) a közterületi rendezvényeket expressis verbis kivette a hatálya alól, és ezzel a környezeti zaj- és rezgésterhelési határértékek megállapításáról szóló 27/2008. (XII. 3.) KvVM-EüM együttes rendeletben megállapított határértékek alkalmazhatósága is vitathatóvá vált.
 
Megtaláltam az általad idézett módósítást is. 
 
(4)4 A nem közterületen megtartott, a környezeti zaj és rezgés elleni védelem egyes szabályairól szóló rendelet szerinti alkalmi rendezvény esetében e rendelet alkalmazása során..................
 
Most már csak azt kéne eldönteni, hogy a Hajógyári Sziget közterület, vagy nem közterület!!!!!!!!!!!!!
 
Valamelyik irományból kiderült, hogy ez a módósítás valószínüleg a Forma1 autóversenyek miatt jött létre, és az valószínűleg magánterületen zajlik. De a Hajógyári Sziget aligha magánterület!. Ki tudja ezt?
 
A szövegekben a kiemeléseket én változtattam kövér betűvé.
 
Sz.M.