Tiltakozás az egész napos iskola ellen

Quoted post


Vendég

#151 Plusz egy gondolat...

2011-11-13 23:10

Olvasva a hozzászólásokat, azon töröm a fejem, hogy az ide írók, akik nagy valószínűséggel generációtársaim, milyen rózsaszínű burában nőhettek vajon fel, hogy a reggel 8-tól délután 4-ig tartó iskola a gyermeknevelési rémálmaik netovábbjának megtestesítője... Srácok, de most komolyan, titeket mindőtöket édesanyátok várt otthon fél kettőkor meleg ebéddel, majd leült mellétek leckét írni, s utána játszani a szőnyegen?! Mert az enyém 7-re járt és 5-ig dolgozott, zárásra éppen hogy odaért értem az oviba, s csak utána mentünk bevásárolni. S akik körülöttünk éltek, mind így éltek, s nem egy tíz fős szigeten nőttem fel... S ennek ellenére egészséges, kiegyensúlyozott felnőtt lettem, céltudatos, azt mondják kreatív... Tehát nem értem, hogy mitől kell ennyire óvni a gyerekeket... Gyakran érzem úgy, hogy a generációnk egyre inkább életképtelen, gyenge, elkényeztetett, túlóvott embereket nevel. Igyekszünk minden nehézségtől, harctól, kellemetlenségtől, kötöttségtől, ne adj' isten kudarctól megkímélni őket, s ez nem biztos, hogy jól van így...
Csak hangosan gondolkodom...

Válaszok


Vendég

#153 Re: Plusz egy gondolat...

2011-11-14 09:21:03

#151: - Plusz egy gondolat...Igyekszünk minden nehézségtől, harctól, kellemetlenségtől, kötöttségtől, ne adj' isten kudarctól megkímélni őket, s ez nem biztos, hogy jól van így...

Nem azér a 20 fillérér, de neked ez jut eszedbe az iskoláról? Mert nekem nem, nekem a gyerektársaság, a tanulás, a könyvtár, meg ilyenek. Persze minden suliban van egy kis rossz is, ezért olyan, mint a világ.

Abszolút félreérted ezt a tiltakozást. Mi a magánéletünk szabadságához ragaszkodunk, hogy a gyerekeinkkel lehessünk, hogy ők elmehessenek biciklizni, vagy olvasgathassanak az ágyukon, vagy éppen gyakoroljanak a zongorán. Mi köze az államnak a gyerek délutánjához? Vagy mi bajod lesz neked attól, hogy nem minden gyerek van bent délután? Gyerekkorodban is ennyire ki voltál akadva, ha valaki az osztályból hazament ebédelni? Ez nem jellemző a kiegyensúlyozott személyiségre.

Az állam meg azon izmozzon, hogy aki bent van délután, ne rohadjon meg az unalomtól, mert most az van. Ahelyett, hogy még a többieket is beküldik unatkozni.

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2011-11-14 21:06:21



Vendég

#160 Re: Plusz egy gondolat...

2011-11-14 21:13:36

#151: - Plusz egy gondolat...

de nagyon rosszul itt látszik meg hogy kit nevelt az állam az ugyan azt a sorsot adja vissza a gyermekének


Vendég

#162 Re: Plusz egy gondolat...

2011-11-14 22:47:15

#151: - Plusz egy gondolat...

Neked jó volt az, hogy a szüleid így és ennyit foglalkoztak veled?

 

Ha igen, ez számodra jó volt, akkor az, hogy neked személy szerint ez jó volt, ok arra, hogy mást is rákényszeríts arra, hogy így nevelje a gyerekét?

Ha pedig nem volt jó, akkor meg miért akarod, hogy mások is átéljék azt, ami veled történt a gyermekkorodban?