Tiltakozás az egész napos iskola ellen


Vendég

/ #153 Re: Plusz egy gondolat...

2011-11-14 09:21

#151: - Plusz egy gondolat...Igyekszünk minden nehézségtől, harctól, kellemetlenségtől, kötöttségtől, ne adj' isten kudarctól megkímélni őket, s ez nem biztos, hogy jól van így...

Nem azér a 20 fillérér, de neked ez jut eszedbe az iskoláról? Mert nekem nem, nekem a gyerektársaság, a tanulás, a könyvtár, meg ilyenek. Persze minden suliban van egy kis rossz is, ezért olyan, mint a világ.

Abszolút félreérted ezt a tiltakozást. Mi a magánéletünk szabadságához ragaszkodunk, hogy a gyerekeinkkel lehessünk, hogy ők elmehessenek biciklizni, vagy olvasgathassanak az ágyukon, vagy éppen gyakoroljanak a zongorán. Mi köze az államnak a gyerek délutánjához? Vagy mi bajod lesz neked attól, hogy nem minden gyerek van bent délután? Gyerekkorodban is ennyire ki voltál akadva, ha valaki az osztályból hazament ebédelni? Ez nem jellemző a kiegyensúlyozott személyiségre.

Az állam meg azon izmozzon, hogy aki bent van délután, ne rohadjon meg az unalomtól, mert most az van. Ahelyett, hogy még a többieket is beküldik unatkozni.