A Magyar Külügyminisztériumhoz a palesztin államiság kérdésében

Quoted post

Efraim Fischer

#246 Re: Re: Re: Re: Re:

2011-10-25 22:40

#218: - Re: Re: Re: Re:

Tisztelt Anonymous, (-nem hiszem, hogy Gombos Laszlo irta vola ezt a hozzaszolast-)

Gratulalok! Vegre esz ervek sorakoztak fel, hogy miert kell Magyarorszagnak tamogatnia a palesztin allam megalakulasat! Ebben nem szerepel az a bizonyos hamis buntudatra ebresztes a hatvaegynehany evvel ez elott tortentek miatt...

Miert nem ezek a dolgok vannak leirva a peticioban?

Ha igy lenne megirva a peticio, akkor azt gondolkodas nelkul alairnam volna en is!

Nekem nem avval van a problemam, hogy mi a celja ennek a peticionak! Hanem avval van gondom, hogy milyen erveket hoztak fel benne! Ha figyelmesen elolvastak volna az elso reakciomat, akkor eszre vehettek volna, hogy a szoveg megvaltoztatasat kertem es nem a cel megvaltoztatasat!!!!

Ezert kerem a Tisztelt szerzot, hogy ennek fenyeben ija at a peticiot! Ez igy mar tamogatna teljes mertekben az Izraelieket, a Magyarokat es a vilag zsidosagat is!

Koszonettel,

Efraim

Válaszok

Németh László

#249 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2011-10-25 23:46:52

#246: Efraim Fischer - Re: Re: Re: Re: Re:  

Kedves Efraim!

A hozzászólást tényleg Gombos Laci írta, csak valószínűleg elfelejtette beállítani a nevét (de aláírta).

Én csak most vettem észre, de úgy látom, hogy elsőként ugyan azt az érvet hozta fel, amit én is írtam Önnek a #248 válaszomban.

Ugyanakkor örülök, hogy a céllal tudott azonosulni. Majd beszélek vele a petíció szövegének módosításáról, de kérem, vegye figyelembe a következőket:
- Mivel már sokan aláírták nem lenne tisztességes nagyon módosítani.
- Magyarország speciális helyzetben van. Ha ez a petíció mondjuk Svédországban született volna, nyilván nem beszélhetnénk a gyászos második világháborús (és az előtti) szerepről. Így viszont én is azt gondolom, hogy valamennyire kell, hogy emlékeztessük a Kormányt (illetve a magyar embereket is), hogy mi már egyszer nagyon rosszul viszonyultunk a zsidósághoz, nem lenne jó ezt még egyszer megismételni.

Tisztelettel,
Németh László

László Gombos
A petíció szerzője

#254 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2011-10-26 18:23:25

#246: Efraim Fischer - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Kedves Efraim,

Az előbbi commentet valóban én írtam, csak nem adtam neki nick-nevet, gondolva hogy a rendszer beteszi...

(Módosítottam, bizonyítandó hogy én írtam, de igazából mindegy is.)

A petíció viszont más formátum. Ott nem lehet ilyen bőbeszédűen fogalmazni, mint az előbbi kommentben tettem, hanem sokkal rövidebb kiáltványt kell tartalmazni, különben félő hogy nem olvassák el. Valamelyest lehet még finomítani, de lényegi részeket nem változtathatunk a 2500 aláíró miatt. Esetleg mellékletben bele lehet írni néhány kommentet.

Arra a hozzászólására hogy Izrael nem zsidó állam, pedig az a véleményem, hogy van egy olyan céljuk az araboknak, hogy a menekültek Izrael területén való letelepítésével meszüntessék Izrael nemzetállam jellegét, és arab többségű országot hozzanak létre. Az arabok egy része tehát teljesen más Izraelt ért Izrael alatt, de Önöknek ezt nem biztos hogy bele kell menni ebbe a csapdába. A Palesztin állam létrehozása ebből a szempontból előnyösnek látszik, mert akkor a menekülteket oda kellene letelepíteni. De pont ez az amiről Abbász nem akar tárgyalni. Mondván, hogy a menekülteknek joguk van visszatérni eredeti lakóhelyükre. De ha a közel 4 millió menekült (leszármazottaikkal együtt) visszatelepedne, akkor Izrael nem létezne többé...

Üdvözlettel,

Gombos László