A Magyar Külügyminisztériumhoz a palesztin államiság kérdésében

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2011-10-23 19:54


Németh László

#202 Re: Re: Re: Kerem a szoveg valtoztatasat!

2011-10-23 20:39

#194: Efraim - Re: Re: Kerem a szoveg valtoztatasat! 

Kedves Efraim!

Abszolút megértem az Ön érzékenységét a témában, s mindazokét, akik áldozatai voltak a Holokausztnak.

Ugyanakkor eltartott egy darabig, míg felfogtam érvelése logikáját:

- jelenleg élő magyarok döntő többsége és a jelenlegi kormány nem vett részt benne ->
- ha a Soát emlegetjük, akkor ezzel talán hamis bűntudatot hozunk létre az emberekben ->
- mindez antiszemitizmust szül.

Nekem azonban, magyarként, több problémám is van ezzel a gondolatmenettel.

Először is, Magyarországon már most jelentős antiszemitizmus van. A magyar parlamentben nyíltan antiszemita, rasszista, és sokak szerint valójában náci párt van. S ezt nem a Soáról való megemlékezések, vagy netán azzal való bűntudatkeltés hozta létre.

Másodszor, létezik történelmi, jogi és politikai folytonosság is. S ha a ma élő magyar emberek döntő többsége nem is felelős érte, sőt nem is élt a Soá idején, de Magyarország, és magyar kormány és nép létezett. Különösen igaz ez most, hogy a jelenlegi kormány szellemiségében, jogilag és szimbólumaiban is tudatosan az 1945 előtti kormányok örökösének tartja magát.

Végül pedig, én magyarként igen is azt gondolom, van tartozásunk - a Soá miatt is - a zsidóság felé, s ezt nem a bűntudat-keltés hozta bennem létre, hanem az igazságérzet. S ha felhívjuk az emberek, a kormány figyelmét a múlt hibáira, gyalázatos részvételünkre a Holokausztban, ez nem visszaélés, hanem nagyon is józan beszéd.

Tisztelettel,
Németh László

Németh László

#203 Re: Re:

2011-10-23 20:58

#195: Efraim - Re:  

 Kedves Efraim!

A 192. hozzászólás résztvevője nyilvánvalóan támogatja Izraelt, egységes Jeruzsálemmel és minden bizonnyal azért szólt hozzá, mert alá is írta a petíciót.

Ebből olyan szándékot kiolvasni, hogy az "iszonyú következmény" alatt esetleg Izrael létrejöttét érti - eléggé nyakatekert, mondanám rosszindulatú feltételezés.

Kedves Efraim! Kérem, gondolkodjon: Magyarországon és világ minden más táján vannak olyan - nem zsidó - emberek, akik támogatják és szeretik Izraelt és a zsidó népet.

Megéri, Önöknek, Izraelben és máshol élő zsidóknak, hogy rosszindulatúnak lássák a szavaikat, és akadályozzák őket az Izraelért folytatott tevékenységükben?

Tisztelettel.


Vendég

#204

2011-10-23 21:14

Alairom, mert egyet ertek. Raadasul nem szeretnem, ha Izraelben valo tartozkodasom idejen szegyenkeznem kellene hazam allasfoglalasa miatt, tovabba szeretnem magamat es szeretteimet, akik Izraelben tartozkodunk, biztonsagban tudni. Alljunk ki Izrael mellett. Megeri.

Vendég

#205

2011-10-23 22:54

A Palesztin állam megalakulásának támogatása egyenlő a terrorizmus támogatásával. Milyen emberek azok akik gyermekek és asszonyok mögé bújva védik magukat? Izrael mindig is a zsidóké volt. Dávid idején hol voltak a palesztinok? Isten áldja és óvja Izraelt!

Vendég

#206

2011-10-24 01:44

Mint említettem, nem szeretem az arabokat, de úgy vélem, hogy joguk van a saját államukhoz. Támogatom őket ebben a törekvésükben,akár csak a csecseneket az oroszokkal és a kurdokat a törökökkel és az irániakkal szemben.Ezek a kis népek alapvető emberi jogaikért harcolnak.Nem kell túl túlságosan visszamennünk a saját történelmünkben ahhoz, hogy átérezzük mennyire igazuk van ezeknek a népeknek és mennyire jogos a törekvésük.
Efraim Fischer

#207 Re: Re: Re:

2011-10-24 02:28

#203: Németh László - Re: Re:

Kedves Nemeth Laszlo,

Eloszor is koszonom az eszrevetelet! Ebbol is latszik, hogy vannak meg olyan emberek, akik el is olvassak azt amit ide leirnak! Ezert en kulon tisztelem Ont!

Evvel a reagalasommal, csak ra akartam vilagitani arra, hogy nagyon sok oldala van ennek a temanak.

Termeszetesen nem bantani akartam a 192. hozzaszolot es ezert elnezest kerek, ha mashogyan ertettek ezt!

Tamogatni Izraelt nagyon szep dolog, de sajnos kivulrol nezve az itteni helyzet egeszen mashogyan nez ki. Nem biztos az, hogy Izraelt tamogatja az a mozgalom ami a palesztinok allamma alakulasat ellenzi. Ez egy nagyon osszetett dolog. Egy reszrol igen mi is felunk attol, hogy ha letrejon ez az uj allam akkor veszelyes lehet rank nezve. Masreszrol pedig, ha letre jonne a palesztin allam akkor sokkal hatasosabban fel lehetne lepni a terrorizmus ellen Izraelen belul. Hiszen jobban lehetne kontrolalni, hogy ki az aki Izrael foldjere lephet. Rengeteg izraeli arab ellenzi a palesztin allam megalakulasat es hallani sem akarnak errol a temarol, mert ok is felnek az esetleges vallasi diktaturatol -mint ahogyan azt a gazai ovezetben lathatjuk-.
Izraelt tamogatni a leghatasosabban ugy lehet, ha Izraelbe jon elni az aki tamogatni akarja!

Lenne viszont egy kerdesem! A magyarok hogyan viszonyulnanak ahhoz, ha mondjuk Ausztraliabol eldontenek, hogy mi lenne jo a magyaroknak?

Ezert kerek mindenkit arra, hogy ne dontse el senki Magyarorszagon, hogy mi lenne jo nekunk itt Izraelben.

Koszonettel,

Efraim

Efraim Fischer

#208 Re: Re: Re: Re: Kerem a szoveg valtoztatasat!

2011-10-24 02:33

#202: Németh László - Re: Re: Re: Kerem a szoveg valtoztatasat!

Kedves Nemeth Laszlo,

Nagyon jol ravilagitott a gondolatmenetemre!

Ez lehet, hogy nem mindenkinek tetszik, de en ezt szorol szora igy gondolom!

Az, hogy mi folyik Magyarorszagon mar kevesbe erdkel, met engem mint izraelit nem erint az ottani antiszemitizmus. Ezert lettem izraeli, mert elegem volt mar 15 evvel ez elott az ottni antiszemitizmusbol.

Gondolom ezt megerti On is!

Efraim


Vendég

#209

2011-10-24 10:04

Kerjuk,hogy Magyarorszag ne tamogasa a Palesztin allam megalakulasat .Kerjuk,hogy Magyarorszag ne asszisztaljon a zsidosag ujabb haboruba sodrasahoz (egy haborura keszulo Palesztin allam tamogatasaval).

Vendég

#210

2011-10-24 11:06

Teljesen egyetértek a petíció szövegével.

Vendég

#211 Re:

2011-10-24 11:09


Vendég

#212

2011-10-24 13:27

sajnos ugyanott tartunk ,mint 2000 éve......

Vendég

#213

2011-10-24 15:22

magától értetődik, hogy Magyarország is célpontja az iszlámista foglalásnak. (már látható európai eredményei nyilván a skandináv, belga, brit, stb. maradék keresztény lakósság mindennapi életében!)

Vendég

#214

2011-10-24 16:13

Nem támogathat egyetlen demokrata intézmény sem olyan állam létrejöttét, amely eleve nem ismer el egy másik, már meglévő demokratikus országot. A radikális iszlamista nézettel bíró palesztin képviselőinek nagyobb probléma a zsidó emberek léte, mint saját államuk nemléte. Miért is gondolhatja valaki, hogy ha létezne egy mások által megszavazott államuk, felhagynának legfontosabb céljukkal: a zsidók térségből történő "kiszorításával"? A jelenlegi masszívan radikális palesztin vezetők csak ki szeretnék használni az általuk annyira gyűlölt rendszer gyengéjét, a saját érdekük érvényesítése céljából: Egy demokratikus országot, egy demokratikus országok által létrehozott demokratikus tanácsban, demokratikus szavazással rákényszeríteni, hogy adjon helyet egy nem demokratikus országnak. Meg kell nézni, vizsgálni az elmúlt harminc év termését, mert minden fa a gyümölcséről ismerszik meg. Valóságosan egyik béketárgyaláson sem vett részt egyetlen palesztin vezető sem. (Vagy nem jött létre a találkozó, vagy nem született megállapodás még csak a megállapodásról sem. Senkire sem hallgatnak, és senkinek sem tesznek elfogadható javaslatot.) Ebben a jelenlegi helyzetben sem tárgyalnak, csak követelnek. Egyszerűen nem a békét szerető palesztin embereket képviselik, hanem radikális eszméjüket, amibe nemcsak a zsidó-keresztény értékek nem elfogadhatóak, hanem maga a nyugat sem. Ebbe pedig mi is beletartozunk többszörösen az általunk annyira szeretett és védett demokráciánkkal együtt.

Vendég

#215

2011-10-24 17:23

Izrael főváros Jeruzsálem! Dávid király uralkodásától napjainkig nem változott meg a szerepe! És kérem, hogy a Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma is legyen tekintettel nem csupán Izrael népére, de a Bibliára is, amely Alkotmányunkban is helyet kap!

Üdvözlettel: Tóth Gábor - egy Izrael barát

Vendég

#216

2011-10-24 17:28

Békesség legyen Izraelen!
TollAnna

#217 Románia, Marosvásárhely

2011-10-24 17:32

„Könyörögjetek Jeruzsálem békességéért; legyenek boldogok a téged szeretők!
Békesség legyen a te várfalaid között, csendesség a te palotáidban.
Atyámfiaiért és barátaimért hadd mondhassam: béke veled!
Az Úrnak, a mi Istenünknek házáért hadd kívánhassak jót tenéked!”
Gombos László

#218 Re: Re: Re: Re:

2011-10-24 18:05

#207: Efraim Fischer - Re: Re: Re:  

Kedves Efraim!

Először erre a kérdésére válaszolnék: 

"Lenne viszont egy kerdesem! A magyarok hogyan viszonyulnanak ahhoz, ha mondjuk Ausztraliabol eldontenek, hogy mi lenne jo a magyaroknak?"

kb. két hete a magyar Parlament előtt palesztinok tüntettek a saját államuk létrehozásáért. Visszakérdeznék: ehhez mi köze a magyar Parlamentnek? Sőt, Abbász miért az ENSZ BT-hez fordul a kérésével, miért nem tekinti partnerének Izraelt? Mi köze az összes többi államnak ehhez?

Ha már egyszer a palesztinok ENSZ-hez fordultak, akkor arról a magyar kormánynak is állást kell foglalnia, esetleg tartózkodhat. Személy szerint én is úgy érzem hogy jobb lenne ha tartózkodna, de sajnos a magyar parlamentben van egy kb 20%-os nyíltan antiszemita párt, mely az Izrael elleni indulatot gerjeszti, a zsidóságot ki akarja űzni Magyarországról. Az embereket folyton izraeli kémrepülőgépekkel riogatják, illetve Magyarország elfoglalásának víziójával. Továbbá azzal, hogy ha Izraelt kipusztítják, ami szerintük meg fog történni, akkor Magyarországon fognak menedéket keresni... Ez a párt eléggé nyíltan iráni kapcsolatokkal rendelkezik, mondhatni annak szócsöve, és az ő nézeteiket propagálja. Így furcsa módon nem csak Magyarországról akarják a zsidóságot száműzni, hanem a Közel-Keletről is.

A Palesztin állam megalakulása esetén először is a zsidó fennhatóság megszüntetése, és a zsidók kiűzése lenne az első feladatuk az államuk területéről. Velük együtt, vagy utánuk pedig a keresztényeké is, amit szintén nem hagyhatunk figyelmen kívül. (A zsidóság és a kereszténység gyökere és jövője közös, és már csak ezért sem hallgathatunk, mint ahogy hallgatott a katolikus egyház a Soá idején.) Ez a tendencia sajnos megfigyelhető a diktátoroktól megszabadult arab nemzetek területén, legutóbb Egyiptomban történt komoly tragédia.

Másodszor újabb és újabb területek követelése lenne a cél, mígnem Izraelből semmi sem maradna. Harmadszor olyan privilégiumokat nyernének a nemzetközi közösségtől (pl. nemzetközi bíróság, izraeli katonai fennhatóságának megszüntetése), melyekkel újabb támadásokat intézhetnének Izrael ellen. Jeruzsálem felosztása pedig egyenesen abszurd. Olyan ez, mint ha itt Magyarországon egy nemzetiség követelné az ország és Budapest felosztását.

Ha a nemzetek nem szólnak bele a kurdok elnyomásába, az ETA baszk terrorszervezetnek nem követelnek saját államot, akkor miért akarnak Izrael területén újabb államot létrehozni a palesztinoknak, akik ráadásul a brit mandátum túlnyomó részét megkapták már Jordánia megalkulásával.

Ha pedig a Hamasz tervei valósulnának meg (mely szövetséget kötött a PFSZ-szel), az pedig egy második Holocaust lenne. Ha a magyarok ehhez asszisztálnának egy ENSZ szavazással, az valóban nagy szégyen lenne az utókor előtt. Márpedig erre sokkal nagyobb az esélyük, ha a nyugati partot is megszereznék. Netanjahu legutóbbi ENSZ beszédében eléggé nyilvánvalóvá tette, hogy a PH egy napig volt képes a hatalmát fenntartani Gázában, miután a Hamasz győzőtt a választásokon. Ugyanúgy átvenné a hatalmat Júdeában és Szamariában is, ha a mostani vitatott területeiről is kivonulásra kényszerítenék az izraeli katonákat. Ezután egyetlen izraeli település sem lenne biztonságban a rakéták mostani hatósugarának ismeretében. Irán felfegyverezné ezeket a területeket is.

Valóban ezt szeretné?

Mi ezzel a petícióval szeretnénk ellensúlyt képezni a parlament antiszemita szárnya és pártja ellen. Ezen párt képviselői a palesztinok tüntetéséhez csatlakozva "Izrael takarodj" szavakat skandálta. Mi ezt nagyon nem szeretnénk. Pár nappal később a magyar Parlamentben üdvözölték és megtapsolták az iráni delegációt, mely ország vezetői nyíltan Izrael elpusztítását tervezik. Nem szerenénk ezt a folyamatot beteljesedve látni, ezért is írtam ezt a petíciót ilyen súlyosra. Sajnos a helyzet ennyire súlyos. 

Tisztelettel,
Gombos László


Vendég

#219

2011-10-24 18:19

Amíg a palesztín szervezetek részéről az Izraeli állam megsemmisítése a cél és ez az arab közkultúra része, illetve terroristák vannak a palesztín vezetésben, addig nem lehet hozzájárulni az egyoldalú államalapításhoz.

Vendég

#220 Re:

2011-10-24 18:25

Silás

#221

2011-10-24 18:35

Keresztény létemre támogatom a felhívást, azzal a nyomatékos kijelentéssel, hogy az ENSZ addig ne ismerje el az új Palesztín államot, ameddig az nem ismeri el az ENSZ által elismert Izrael államát! Izraelnek joga van védhető határokkal körülvett területen élnie!

Vendég

#222

2011-10-24 19:58

66 évvel ezelőtt több, mint félmillió magyar zsidó ember- és honfitársunkat kergették-hajtották értelmetlen, kegyetlen halálba... igen, nézzünk szembe vele, bármennyire abszurd, bármennyire felfoghatatlan: magyarok! Kétségtelenül csak a leghitványabbak vettek ebben részt tevőlegesen. De mi (vagyis az elődeink... és persze, végtelen tisztelet a kivételnek)hallgattunk, elfordultunk, gyáván megalkudtunk, szégyenkeztünk, rettegtünk. Befogtuk a szemünket, a fülünket, a szánkat. Majd megpróbáltuk lidérces rémálmot kitörölni a kollektív emlékezetünkből is. Ha van a jóvátételnek, a megkövetésnek igazán emberi módja, akkor ez MOST az.

Vendég

#223

2011-10-24 20:18

66 évvel ezelőtt több, mint félmillió magyar zsidó ember- és honfitársunkat kergették-hajtották értelmetlen, kegyetlen halálba... igen, nézzünk szembe vele, bármennyire abszurd, bármennyire felfoghatatlan: magyarok! Kétségtelenül csak a leghitványabbak vettek ebben részt tevőlegesen. De mi (vagyis az elődeink... és persze, végtelen tisztelet a kivételnek)hallgattunk, elfordultunk, gyáván megalkudtunk, szégyenkeztünk, rettegtünk. Befogtuk a szemünket, a fülünket, a szánkat. Majd megpróbáltuk lidérces rémálmot kitörölni a kollektív emlékezetünkből is. Ha van a jóvátételnek, a megkövetésnek igazán emberi módja, akkor ez MOST az.

Vendég

#224

2011-10-24 20:26

Egyetértek,támogatom.

Vendég

#225

2011-10-24 21:09

Egyet értek vele!