Kiállás Bagdy Emőke egészséges pszichológiai nézetei mellett!

Quoted post

védőnő

#158 Re:

2016-01-19 13:59

 

Jobban tisztelik a cigányok gyermekáldást?! Nem tisztelik, hanem belőlük élnek! Sőt, vannak, akik direkt kár tesznek a magzatban a terhesség alatt, hogy emelt szintű családi pótlék járjon a fogyatékos gyerek után.

Járt már cigánytelepen? Vagy olyan kerületben, ahol nagy számban élnek?

Azoknak a nyomorultaknak a létét mindennek lehet nevezni (mármint szerencsétlen gyerekekét) csak életnek nem! Nem foglalkoznak velük, nem mehetnek rendes iskolába, mert a korai foglalkozás hiánya miatt 6 évesen nincsenek egy normál feljelttségű 3 éves gyerek értelmi szintjén. Nem hogy írni-olvasni nem tudnak megtanulni, hanem még a magyar beszéd is gondot okoz nekik, szavak szintjén is, nem hogy mondatok szintjén!

A kutyákkal meztelen csúsznak-másznak a proban, retkesen, tetvesen! Nehogy már ezzel az állapottal hasonlítsuk össze a felelős gyermekvállalást!

Tisztában van egyáltalán, hogy a "hagyománytisztelő" cigányoknál hol az asszony és a lánygyermek helye a családban? A nők még csak egy asztalhoz sem ülhetnek a férfiakkal, sőt bizonyos csoportoknál még csak nem is mehetnek át a férfi előtt, különben megverik őket, a serdülő lányokat vagy eladják, nehogy "megkurvuljon", aztán 2-3-szor idősebb férfiakhoz kényszerítik, vagy a saját apjuk, fivérük "avatja" be őket! 

A gyerek nem is lát normális példát és ugyanúgy él, mint a szülei.

Egyébiránt megnézném, hogy mit kezdene egy szűk medencével és egy nagyméretű magzattal. Ugyanis legtöbb esetben ez a probléma. Túl nagy a magzat és túl szűk a medence ahhoz, hogy a gyermek károsodás nélkül természetes úton meg tudjon születni.

Az asztrológiát inkább hagyjuk...  nem egy olyan szerencsétlent láttam már a prakszisomban, akiről százezreket, milliókat, egyéb vagyontárgyakat gomboltak le ennek ürügyén, de az ember már csak ilyen hiszékeny, az utolsó szalmaszálba is próbák kapszkodni...

 

 

Válaszok

Kozma Szilárd

#160 Re: Re:

2016-01-19 14:31:11

#158: védőnő - Re:  

 Asszonyom, én magát és a mesterségét hivatását nem sértegettem és nem bántottam. Akkor ön miért teszi? Miért olyan biztos abban, a maga szűk látókörében, hogy a személyemben és személyeinkben éppen az ön által állítólag látott szélhámosokat kell kárhozatni? Csak azért mert mi tudunk olyasmit, amit ön nem és képesek vagyunk a hozzánk segítségért forduló nőknak a méltóság-tudatát vissza-adni, miközben maguk úgy igazolják a létezésük jogosságát, hogy arra játszanak, hoigy elvegyék a kismamák önbizalmát és méltóságtudatát és ne legyen kedvük az újabb szülésekhez? Volt nagyon rég, egy nyugat-magyarországi gyönyörű védőnő-szerelmem is, aki persze, hamar rá jött, hogy mennyire szégyenletes dolgot művel azzal, hogy több gyermekes anyáknak osztja az észt, miközben ő még távol állt attól, hogy szülni merjen egyáltalán! Be is adta akkoriban a felmondását, mondván, hogy amíg ő minimum két gyermekes anyává nam válhat, addig ilyen disznóságot nemcsinál. Eygütt neveztük el az önök szak megnevezését. Támadó-nőknek.

Nos, hogy tetszik az általánosítás? Könnyü gonoszkodni nemdebár, csak éppen a visszahatást lenyelni nehéz.
Máskülönben az én rendelőim 75 - 80 százaléka diplomás. Orvosoknak is - nem is kevésnek - készítettem horoszkópot. És ha tudná. micsoda több esetben is, szabályosan, a szó szoros értelmében is, "ágyhoz kötő" lelki - spirituális (Családi, őárkapcvsolati) bajokból szedtem ki őket!

A Szűk medence viszont, még nam jelenti azt előírás szerűen, hogy az illető nő ne tudjon nyítani lelkileg - szellemileg és ennek következtében fizikailag . fiziológiailag is! A volt feleségemnek (20 évesen!) igen is szúk volt a medencéje még első szüléskor, mégis két órás vajudás után, egyetlen kis hüvely repedés nélkül, szépen kipottyantotta Maedárdát. Ellewnben hiába szült előtte szintén könnyen négyet ugyancsak természetesen, mert amikor csalmi kezdett és már lelki csalás közepette foganta meg Rékát is, azt már 13 órás vajudás után sem tudta megszülni, mondom, meután négy korábbi szüléssel már abszolút ki volt szélesedve a medencéje. Nyilván, mert a csalsban nem csak előlem zárkózott el, hanem az Isten elől is. - Lelkileg és szellemileg bezárt... És láttam sok más hasonló széles csipőjű és kicsi magzatú nőt, aki ugyancsak nehezen tudta megszülni, vagí egyálktalán a szülőcsatornán kienegdni a magzatát. Miért van egyáltalán úgy oda a maga józan paraszti logikájával? Mert félnek öntől a kismamák? 

Hagyják már abba a sok gyülölködést, hazudozát, rágalmazást. Ezzel akarnakj önök érvelni a gernderpszochológia jótettményei mellett?

Vagy éppenséggel Bagdy Emőke pszichológus szakmai képességei és elméletei ellen?

Önök miatt kidolgoztunk Violával egy technikát, aminek a segítségével ettől kezdve én is "moderálhatok". )Ki vághatom a nemkiívánatosnak vélt szövegeket.) Ehhez tartsák magukat!

Violetta Kozma-Joó
A petíció szerzője

#162 Re: Re:

2016-01-19 15:08:49

#158: védőnő - Re:  

 Miért nem azt írta névnek, hogy támadó nő?

Képzelje mi is látunk itt Csíkszeredában cigányokat, itt is vannak, nem hungarikum még a cigányság. :D Érdekes módon, én azt tapasztaltam, hogy a férfiak kikérik a feleségük véleményét, sőt, irányítást is elfogadnak, már ha a ténylegesen nyomorban élőkről beszélünk, mert a gazdagabb rétegeknél nem volt alkalmam ezt megfigyelni, a szegényebbeknél igen, az utcán járva tanúja lehet ilyesminek bárki. De ahogy a férjem sem, úgy én sem példálóztam cigány kultúrával sehol. A férjem csak azt a tényt írta le, hogy ők azért mégis csak életet adnak a gyerekeknek. A szűk medencék és nagy babák különös gyakoriságának és még sok minden másnak is ellenére.

A többi megfigyelése sem hiszem, hogy általánosítható lenne :D

"Egyébiránt megnézném, hogy mit kezdene egy szűk medencével és egy nagyméretű magzattal. Ugyanis legtöbb esetben ez a probléma." - Érdekes, hogy ön szerint ez a legtöbb esetben a probléma. Érdekes, hogy ezek szerint ez a probléma is inkább kórházi körülmények között okoz komplikációt és természetes szüléseknél jóval kevesebbet, vagy mivel magyarázza, hogy a természetes szülések statisztikái messze jobbak a kórházakénál? 

A természet nem hibázik, az emberi szellem, a karma miatt igen, ebből következnek a szülési komplikációk, ezért történik olyan, hogy a gyermek mérete esetleg nem passzol az anya medencéjének tágulási képességéhez, nem a természet hibázik, főként nem az ember esetében. Mit kezdeneénk egy szűk medencével és egy nagy babával? Az asztrológia képes megelőzni az ilyen "kompabilitási" problémákat, illetve könnyedén felülírni az ilyen orvosi negatív jóslatokat is. 

A pénzt pedig nem az asztrológia gombolja le az emberekről, hanem az emberek egymásról, tehát ezzel az erővel, minden foglalkozást máglyára lehetne vetni. Kezdve az orvosi szakmákkal is, amelyhez a védőnők asszisztálnak...

Engem a védőnőnk mindenféle orvoshoz el akart küldeni, hogy ott feltétlenül mindenféle vizsgálatot végezzenek el a kisbabánkon, és írjanak fel mindenféle készítményt, gyógytornát, tápszert, biztonsági műtétet, kitudja mit, mindenfélét, hogy az egészséges gyerekemből biztos rendszeres beteget csináljanak. A védőnők, talán naivak ezt átlátni, ez már az ő bajuk, de mindenesetre rendkívül visszataszító, hogy egy védőnő komoly asztrológusokat támad, anélkül, hogy minimális szinten tájékozódna, és pofátlanul felemlegeti azt, hogy az asztrológiával mások milyen pénzeket kicsalnak szerencsétlen emberektől. 1. Mintha az orvosok nagy része nem tenne ilyesmit, mintha a kismamákat a csecsemőikkel nem a védőnőknek kellene az orvosok keze közé terelni. 2. Mintha mi nem írtuk volna le az interneten elégszer, hogy egyáltalán nem gazdagodtunk meg az asztrológiával, mivel becsületesen végezzük és nem azt nézzük, hogy kiről lehetne minél több pénzt legombolni... Abszolút téves volt tehát a mérgezett nyíla a kedves támadónőnek, persze őt nem érdekli, ha olyat talál el a kegyetlen rágalma, akikre nem igaz - kérdés, hogy aki ilyen felelőtlenül sérteget másokat, az hogyan végezhet olyan munkát, ahol más emberekért, gyerekekért felel és ahol elemi követelmény egyfajta empátia-képesség, aminek nem esztétikai funkciója van ám, hanem éppen arra való, hogy az embert a steril gondolkozásban, és a gonoszkodásban megakadályozza.
Nekem még szerencsére egy normálisabb védőnőm volt, aki maga is édesanya, bizonyára ezért volt együttműködőbb és empatikusabb az átlagnál.