Kiállás Bagdy Emőke egészséges pszichológiai nézetei mellett!

Kozma Szilárd

/ #160 Re: Re:

2016-01-19 14:31

#158: védőnő - Re:  

 Asszonyom, én magát és a mesterségét hivatását nem sértegettem és nem bántottam. Akkor ön miért teszi? Miért olyan biztos abban, a maga szűk látókörében, hogy a személyemben és személyeinkben éppen az ön által állítólag látott szélhámosokat kell kárhozatni? Csak azért mert mi tudunk olyasmit, amit ön nem és képesek vagyunk a hozzánk segítségért forduló nőknak a méltóság-tudatát vissza-adni, miközben maguk úgy igazolják a létezésük jogosságát, hogy arra játszanak, hoigy elvegyék a kismamák önbizalmát és méltóságtudatát és ne legyen kedvük az újabb szülésekhez? Volt nagyon rég, egy nyugat-magyarországi gyönyörű védőnő-szerelmem is, aki persze, hamar rá jött, hogy mennyire szégyenletes dolgot művel azzal, hogy több gyermekes anyáknak osztja az észt, miközben ő még távol állt attól, hogy szülni merjen egyáltalán! Be is adta akkoriban a felmondását, mondván, hogy amíg ő minimum két gyermekes anyává nam válhat, addig ilyen disznóságot nemcsinál. Eygütt neveztük el az önök szak megnevezését. Támadó-nőknek.

Nos, hogy tetszik az általánosítás? Könnyü gonoszkodni nemdebár, csak éppen a visszahatást lenyelni nehéz.
Máskülönben az én rendelőim 75 - 80 százaléka diplomás. Orvosoknak is - nem is kevésnek - készítettem horoszkópot. És ha tudná. micsoda több esetben is, szabályosan, a szó szoros értelmében is, "ágyhoz kötő" lelki - spirituális (Családi, őárkapcvsolati) bajokból szedtem ki őket!

A Szűk medence viszont, még nam jelenti azt előírás szerűen, hogy az illető nő ne tudjon nyítani lelkileg - szellemileg és ennek következtében fizikailag . fiziológiailag is! A volt feleségemnek (20 évesen!) igen is szúk volt a medencéje még első szüléskor, mégis két órás vajudás után, egyetlen kis hüvely repedés nélkül, szépen kipottyantotta Maedárdát. Ellewnben hiába szült előtte szintén könnyen négyet ugyancsak természetesen, mert amikor csalmi kezdett és már lelki csalás közepette foganta meg Rékát is, azt már 13 órás vajudás után sem tudta megszülni, mondom, meután négy korábbi szüléssel már abszolút ki volt szélesedve a medencéje. Nyilván, mert a csalsban nem csak előlem zárkózott el, hanem az Isten elől is. - Lelkileg és szellemileg bezárt... És láttam sok más hasonló széles csipőjű és kicsi magzatú nőt, aki ugyancsak nehezen tudta megszülni, vagí egyálktalán a szülőcsatornán kienegdni a magzatát. Miért van egyáltalán úgy oda a maga józan paraszti logikájával? Mert félnek öntől a kismamák? 

Hagyják már abba a sok gyülölködést, hazudozát, rágalmazást. Ezzel akarnakj önök érvelni a gernderpszochológia jótettményei mellett?

Vagy éppenséggel Bagdy Emőke pszichológus szakmai képességei és elméletei ellen?

Önök miatt kidolgoztunk Violával egy technikát, aminek a segítségével ettől kezdve én is "moderálhatok". )Ki vághatom a nemkiívánatosnak vélt szövegeket.) Ehhez tartsák magukat!