Kiállás Bagdy Emőke egészséges pszichológiai nézetei mellett!

Dénes Mária

#151 Re: Re: Re: Re:

2016-01-19 11:18

#143: - Re: Re: Re:  

 Nézze aki a nő, a teremtés fontosságát és alaprendeltetését nem értette meg és nem fogadta be a lelkébe az ezeregy ilyen és ehhez hasonló, vagy még kacifántosabb, személytelenebb érveket fog találni arra, hogy miért nem jó, miért nem áldásos, anyává válnia.

Az ilyen nő (férfi is) nem hisz benne, hogy élete legfontosabb feladatát végzi a gyerekvállalással úgy Isten előtt, mind az emberek előtt. Szerintem nem tud igazán boldog lenni sem gyerekekkel, sem gyerekek nélkül. Kérem , hogy ezt jegyezze meg s próbáljon meg irányt váltani, s így is elgondolkozni, a rendeltetés pozitív irányába. Remélem sikerül, de egy, két próbát mindenképpen megér. :)  Végülis ez a petició erről szól és erre kívánja felhívni a figyelmet.

A mi köreinkben a "terhességek" (várandóságok) többsége komplikációk nélkül zajlik! Remélem ezt nem írja a szerencse és a véletlen róvására.

Bagdy Emőke is erre készíti fel a nőket, hogy lehet ezt (az anyaságot, a családi életet, párkapcsolatot ) jól megélni és az ehhez kapcsolódó feladatokat minél értelmesebben, hatékonyabban, megelégedést hozó módon végezni az életben, nem pedig arra, hogy lehet vele szembe védekezni, hárítani, kifogásokat keresni, haragudni, neheztelni, vagdalkozni, félni, aggódni, megkeseredni stb.. Ezért is támogatjuk!

 

 

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2016-01-19 11:25


Dénes Mária

#153

2016-01-19 11:44

Amúgy ha lenne gyereke megtagadná, csak azért mert akad egy, két (vagy több) neveletlen, tiszteletlen osztálytárs? Mind szülő nem teljesen más megoldásokra törekedne? Akkor most miért teszi?

Igaza van Szilárdnak, nem az ország szegényei azok akik leginkább "meggondolják" a családalapítást és a gyerekvállalást. Ezért írtam, hogy személytelen érvekkel jön, mert feltételeztem, hogy közéjük, s nem a szegénységben élőkhöz tartozik a Vendég is.

Kozma Szilárd

#154

2016-01-19 12:27

Kedves Vendég!

Romániában még annál is "rengetegebben" :)  keresnek minimálbért, és még annál is rengetegebben :) nem keresnek még csak minimálbért sem.

Arról nem is beszélve, hogy Romániában a minimálbér értéke sokkal kisebb, mind a Magyarországi minimálbéreké.

Ráadásul itt közmunka-program sincs.

Higgye el, a világért nem akarom megsérteni, megbántani, de:

A fentiek miatt, nálam, engem afelől felvilágosítva érvelni, hogy Mo-n mennyi pénzt keresnek az emberek, és erre fogni a nemzeti méretű fogamzásgátlás használatának a "szükségét" enyhén szólva, téves kapcsolás. És tudomásom szerint, Mon-n nem is ez a réteg az, aki nyakló nélkül „fogamzás-gátol” .

Tudomásom szerint, a cigányok pl. jobban tisztelik az Isten áldását, mind a közmunka-béren felül és a minimálbér felett kereső Magyarországi magyarok nagyobb része, amely, ha szül is, de csak egykéket, maximum két-kéket "vállal". Igen, szerintem - a többihez, vagyis az elkényeztetett nagy többséghez képest legalább is - a mi gyermekeink (A Dénes Máriáéké is, és a János Istvánéké is, és az egész csángó- és székelyvidék gyermekei is.), akik csak "turis" ruhákat viselnek, sokkal boldogabbak pl. a Gerle Éva féle sznobok gyermekeinél, akik ki nem mennének az ajtóm, ha nem log látható helyeken az ingükön és a nadrágjukon a márka-jel.

A menő játékokkal és menő iskolákkal is ugyanez a helyzet. (Tisztázzunk egy dolgot: a mi gyermekeink csak a művészi szellemiség miatt járnak művészetibe, amely mégiscsak közelebb áll a metafizikához - asztrológiához, mind a többi iskola szellemisége, és nem azért mer az Csíkszeredában éppenséggel elitnek számít a Márton Áron nagy gimnázium mellett. Sőt megkockáztatom, hogy amennyiben az iskola épülete nem állna a szomszédságunkba, hanem egy más iskola állna a helyében, akkor abba írtattam volna őket. Szerencsénkre a gyermekeink tehetsége és az iskola közeli mivolta egybe vágott. Vagyi a mi gyermekeink nem a menőzős sznobériák miatt járnak éppen abba az iskolába!)

Továbbá: 

"Ön szerint felelős dolog tudván, hogy kitaszított lesz a gyermek, vállalni? "

1. Szerintem a legnagyobb felelőtlenségnek a jele az, hogy ilyen álproblémák (hazugságok) miatt valaki elzárja az Isten áldásának a forrását. Mert:

2. Ezek miatt, egyetlen gyermek sem lesz kitaszított, sőt, inkább fordítva. Mivel a gyermekek ösztönvilága egészségesebb, inkább a faksznizó és márka-sznobok gyermekeit golyózza ki a többi. A mi gyermekeinket egy időben mobingolták ugyan de soha nem a ruhájuk, öltözködésük miatt. Sőt, most mondja Viola, hogy Turulánkat, aki az 5 horoszkóp-házában található Lilithje és még két más bolygója által jelzett "bántó nagyvonalúsága" miatt elég trehányul indul el, ha nem vesszük észre, egyáltalán nem kötősítik ki. Sőt! Mivel a nővérei esetéből tanultunk, arra biztattam, hogy aki ilyesmivel próbálkozik törölje szájon, nos, hogy emiatt-e, vagy valami más miatt, de a pedáns és a nála sokkal jobb tanulmányi eredményekkel is rendelkező nővéreihez képest, az osztályközösségében sokkal nagyobb közmegbecsülésnek örvend.

Ezzel is bizonyítván, hogy az egészséges gyermekek logikája mindaddig ugyancsak egészséges marad, amíg a felnőttek a divatos babonákkal be nem etetik (el nem hülyítik) őket.

"Otthon, orvosi asszisztencia nélkül? Ma a terhességek többsége komplikációval zajlik, ezek az anyák és újszülöttek meghalnának, vagy károsodnának egy otthonszülésnél!"

1 Nézzen már utána kérem szépen: Winston Churchill által nem hamisított :) statisztikája van annak,. hogy a természetesen, tehát a korházi stressz által nem zavart szülések nagyobb számban "sikerülnek" egészségessé, tehát zavar- és komplikáció mentessé, mind a korházon belüliek. (Medárda kint az erdőben született, Etelka és Turula, itthon, mivel télen és koratavasszal nálunk még sem lehet a természetben szülni.., és az iskolából alig hiányoznak évente egy két alkalommal, a rendszerint két - három nap alatt letudandó meghűléseik miatt. ) Ezért is volt hajmeresztő igazságtalanság a Gréb Ágnes doktornő elítélése. Igaz, ő, mint doktornő jelen volt azoknál a szüléseknél, amelyek miatt "veszélyeztetés" címen elítélték....

2 A baj az, hogy önök egyelőre, egy más "tudományos" hitrendszerben, tehát a vallásos terhességek és a terhes vallásosság hitrendszerében gondolkoznak, mi meg nem. Elég nehéz úgy átkiabálni önökhöz ezt a fajta egészség-az információt, ami nekünk több évtizede, hogy a meggyőződésünkké vált, de nem azért, mert erre tanítottak, mert minket is ugyanarra tanítottak mint önöket. HANEM AZÉRT MERT EZEKET MI a valóság-tényeket MEGTAPASZTALTUK TÖBBSZÖRÖSEN ÉS SOKSZOROSAN.

3. Az még csak véletlenül sem jutna eszükbe, hogy éppen azért születik egyre több veszélyeztetett gyermek - Korábban már céloztam erre! - mért a nagy egészségügyi felhajtás miatt egészségtelen a fogamzáshoz, a kihordáshoz és a szüléshez való viszonyulásuk az egész vonalon? Hogy az ember nem csupán mechanikusan működő biológia folyamatokból áll, hanem pl. az denaturált ("Menősen" sznobos) gondolkozás, illetve lelki görcsölés és ostobaságok miatti aggódás, negatív következményekkel járhat biológiai szinten is és rá nyomhatja a bélyegét a m már 35 évesen kezdő "kismamák" szervezetére szülési - teremtési potencialitására? Ha nem, akkor sincs minden elveszve, mert a honlapjainkon rengeteg információt lehet találni ezzel kapcsolatosan. Pl. annak a racionális magyarázatát is, hogy miért van az, hogy azok, akik terheseknek képzelik magukat, miért szülnek egészségtelenebb babákat, azokhoz képest akik minimum igyekeztek áldásként megélni a várandóssági állapotukat.

Sőt arról is olvashat a honlapjainkon, hogy az ilyen aggodalmakkal élő személyek mind ön is, jellegzetesen Rák, vagy Skorpió,, esetleg Halak- karmával születnek a világra, és ezt viszont éppen úgy fel lehet oldani, mind pl. a pók- vagy kígyó, vagy más állat-fóbiákat. És akkor még az erdőben is tudnak (tudnának) szülni, mind pl. az én volt feleségem is, akinek nem elég, hogy a Rákban található a Lilithje, de a Sárkányfarka is a Rák gyakorlati életkörében: a 4. horoszkópházban található. Vagy mint Dénes Mária, akinek a Sárkányfarka található a Rákban.

(De ezeket csak az ön és az önök miatt, a szüléstől való veleszületett iszonyuk miatt, a szülés ellen mindenféle realitás-idegen és elképesztő érveket - Nevetséges ürügyeket! kieszelő, "sorsüldözött" , vagyis a saját karmikus képzeletük által üldözött személyek minél helyesebb és teljesebb tájékoztatása érdekében írtam. A többiektől, akik úgy érzik, hogy nem állnak ilyen tudattalan, belső manipuláció befolyása alatt, azt kérem szépen, hogy tekintsenek el ettől és ne ugorjanak mindjárt a torkomnak nem kért és nem kívánt asztrológiai információ-terjesztés miatt....)

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2016-01-19 13:32


Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2016-01-19 13:36


Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2016-01-19 13:40


védőnő

#158 Re:

2016-01-19 13:59

 

Jobban tisztelik a cigányok gyermekáldást?! Nem tisztelik, hanem belőlük élnek! Sőt, vannak, akik direkt kár tesznek a magzatban a terhesség alatt, hogy emelt szintű családi pótlék járjon a fogyatékos gyerek után.

Járt már cigánytelepen? Vagy olyan kerületben, ahol nagy számban élnek?

Azoknak a nyomorultaknak a létét mindennek lehet nevezni (mármint szerencsétlen gyerekekét) csak életnek nem! Nem foglalkoznak velük, nem mehetnek rendes iskolába, mert a korai foglalkozás hiánya miatt 6 évesen nincsenek egy normál feljelttségű 3 éves gyerek értelmi szintjén. Nem hogy írni-olvasni nem tudnak megtanulni, hanem még a magyar beszéd is gondot okoz nekik, szavak szintjén is, nem hogy mondatok szintjén!

A kutyákkal meztelen csúsznak-másznak a proban, retkesen, tetvesen! Nehogy már ezzel az állapottal hasonlítsuk össze a felelős gyermekvállalást!

Tisztában van egyáltalán, hogy a "hagyománytisztelő" cigányoknál hol az asszony és a lánygyermek helye a családban? A nők még csak egy asztalhoz sem ülhetnek a férfiakkal, sőt bizonyos csoportoknál még csak nem is mehetnek át a férfi előtt, különben megverik őket, a serdülő lányokat vagy eladják, nehogy "megkurvuljon", aztán 2-3-szor idősebb férfiakhoz kényszerítik, vagy a saját apjuk, fivérük "avatja" be őket! 

A gyerek nem is lát normális példát és ugyanúgy él, mint a szülei.

Egyébiránt megnézném, hogy mit kezdene egy szűk medencével és egy nagyméretű magzattal. Ugyanis legtöbb esetben ez a probléma. Túl nagy a magzat és túl szűk a medence ahhoz, hogy a gyermek károsodás nélkül természetes úton meg tudjon születni.

Az asztrológiát inkább hagyjuk...  nem egy olyan szerencsétlent láttam már a prakszisomban, akiről százezreket, milliókat, egyéb vagyontárgyakat gomboltak le ennek ürügyén, de az ember már csak ilyen hiszékeny, az utolsó szalmaszálba is próbák kapszkodni...

 

 

Kozma - Joó Viola

#159

2016-01-19 14:10

A  "más" és mások gyermekeinek az állítólagos gonoszsága miatt ajveszékelő, óbégató - átkozódó, saját nemzetét s hazáját gyülölködő jelzőkkel illető "stegény magyar szüéőknek, akiknek a gyülölettől sziporkázó szövegét kitoröltem:

Magyarországon, Szihalomban születtem és ott is nőttem fel, Mezőkövesden és Egerben jártam iskolában. Fiatalságomat is itt, Magyarországnak ezen szögletében töltöttem, majdnem minden nmagyobb vakációba haza járunk és most is két hetet ott töltöttünk a szüleim és rokonságom körében, ahol elég sok iskolás korú gyermek is van és azoknak van az általatok leírt rémhistoriákra nem hivatkozó édesanyja és édesapja is.

Baráataink is vannak, Szilárdnak korábbról, külön is, és azokkal is találkozunk. Ennyire tájékozatlan tehát a Magyarországi gazdasági és gyermeknevelési viszonyokat illetően ez "az erdélyi társaság".  

Inkább nektek nincs halvány-lila gőzötök arról, hogy Magyarországon kívül hogy, miként és milyen körólmények között élnek az emberek (És a gyermekeik)! Azt sem tudjátok, hogy kik a nem egykéző székelyek, és kicsodák az öt - hat  - hét gyermeket is, jó-egészségben (Néha még otthon is!) megszülő és azokat sors-elégedetrten gondozó és nevelő csábgók! 

Ha az egyes Mo-i gyermekek annyira kegyetlenek, mind ahogyan azt leírjátok, az éppen annak a szigort és a fegyelmezést és az igényességet sátáninak megbélyegző genderista pedagógiának - liberális nevelési módszernek köszönhető, amely ellen ez a petíció is megszületett. A Bagdy Emőkét támadó pszichológusok éppen azoknak a genderista elméleteknek a hívei, mind amely elméletek szerint nevelt (egészen pontosan nem nevelt!) gyermekek "szabadon" verhetik és üldözik és kigúnyolják és lelki nyomorba taszítják a ti gyermekeiteket.

Azok a gyermekek akik azért gyülölik a szüleiket, mert azok nem biztosítanak márkás ruhákat a szüleiknek és ennek még hangot is adnak, pontosan úgy viselkednek az iskolában is, mind amilyenekről a fentiekben beszéltem egyrészt.
Másrészt éppen az miatt viselkenek ilyen gyülőlködően, mint amilyen gyülölködően irkálnak ide a szüleik, mert tükrözik a saját szüleiket és azoknak az ide vonatkozó félelmeit, vagyis az ellenségeskedő gondolkozását.

Én még nem láttam ilyet, de biztos vagyok abban, ha egy itteni gyermek azt merészelné mondani bármelyik szülőjének is, hogy "gyülöllek", és teljesen mindegy,m hogy miért, helyben akkora pofot kapna, hogy még a gyülölet szót is, egy életre elfelejtené. De pontosan azért, mert ez így van, márpedig itt ez tényleg így van, ez a furcsa dolgok - egyelőre legalább is - lehetetlen, hogy itt ellőforduljon. Legalább is, azoknál a családoknál, amelyeket időkzben megimertem.

Ti miért engeditek meg a gyermekeiteknek, hogy ilyet merészeljen mondni nektek? Nem-e azért, mert ti a gyülölködést ennyire "természetesnek" veszitek, hogy nyílt fórumokon, ennyire idióta módon rágalmazni merészeltek számotokra ismeretlen embereket, hogy kénytelen vagyok letörölni a szövegeiteket?

 

Kozma Szilárd

#160 Re: Re:

2016-01-19 14:31

#158: védőnő - Re:  

 Asszonyom, én magát és a mesterségét hivatását nem sértegettem és nem bántottam. Akkor ön miért teszi? Miért olyan biztos abban, a maga szűk látókörében, hogy a személyemben és személyeinkben éppen az ön által állítólag látott szélhámosokat kell kárhozatni? Csak azért mert mi tudunk olyasmit, amit ön nem és képesek vagyunk a hozzánk segítségért forduló nőknak a méltóság-tudatát vissza-adni, miközben maguk úgy igazolják a létezésük jogosságát, hogy arra játszanak, hoigy elvegyék a kismamák önbizalmát és méltóságtudatát és ne legyen kedvük az újabb szülésekhez? Volt nagyon rég, egy nyugat-magyarországi gyönyörű védőnő-szerelmem is, aki persze, hamar rá jött, hogy mennyire szégyenletes dolgot művel azzal, hogy több gyermekes anyáknak osztja az észt, miközben ő még távol állt attól, hogy szülni merjen egyáltalán! Be is adta akkoriban a felmondását, mondván, hogy amíg ő minimum két gyermekes anyává nam válhat, addig ilyen disznóságot nemcsinál. Eygütt neveztük el az önök szak megnevezését. Támadó-nőknek.

Nos, hogy tetszik az általánosítás? Könnyü gonoszkodni nemdebár, csak éppen a visszahatást lenyelni nehéz.
Máskülönben az én rendelőim 75 - 80 százaléka diplomás. Orvosoknak is - nem is kevésnek - készítettem horoszkópot. És ha tudná. micsoda több esetben is, szabályosan, a szó szoros értelmében is, "ágyhoz kötő" lelki - spirituális (Családi, őárkapcvsolati) bajokból szedtem ki őket!

A Szűk medence viszont, még nam jelenti azt előírás szerűen, hogy az illető nő ne tudjon nyítani lelkileg - szellemileg és ennek következtében fizikailag . fiziológiailag is! A volt feleségemnek (20 évesen!) igen is szúk volt a medencéje még első szüléskor, mégis két órás vajudás után, egyetlen kis hüvely repedés nélkül, szépen kipottyantotta Maedárdát. Ellewnben hiába szült előtte szintén könnyen négyet ugyancsak természetesen, mert amikor csalmi kezdett és már lelki csalás közepette foganta meg Rékát is, azt már 13 órás vajudás után sem tudta megszülni, mondom, meután négy korábbi szüléssel már abszolút ki volt szélesedve a medencéje. Nyilván, mert a csalsban nem csak előlem zárkózott el, hanem az Isten elől is. - Lelkileg és szellemileg bezárt... És láttam sok más hasonló széles csipőjű és kicsi magzatú nőt, aki ugyancsak nehezen tudta megszülni, vagí egyálktalán a szülőcsatornán kienegdni a magzatát. Miért van egyáltalán úgy oda a maga józan paraszti logikájával? Mert félnek öntől a kismamák? 

Hagyják már abba a sok gyülölködést, hazudozát, rágalmazást. Ezzel akarnakj önök érvelni a gernderpszochológia jótettményei mellett?

Vagy éppenséggel Bagdy Emőke pszichológus szakmai képességei és elméletei ellen?

Önök miatt kidolgoztunk Violával egy technikát, aminek a segítségével ettől kezdve én is "moderálhatok". )Ki vághatom a nemkiívánatosnak vélt szövegeket.) Ehhez tartsák magukat!

Szilárd

#161 Re: Re: Re:

2016-01-19 14:43

#160: Kozma Szilárd - Re: Re:  

 Ráadásul "hagyománytisztelő" cigányokról sem beszéltem, egyáltalán nem vagyok csandala-párti, csak annyit írtam, hogy az én tudomásom szerint nem fogamzásgátolnak olyan "magas szinteken" miond amagyarok. Az itteni cigányok ugyanis, üzérkedtek a fogamzásgátlókkal, amíg lehetett, de ők nem használtak semmiféle gyermekáldást elfojtó módszert. Csak annyit írtam és maga máris közéjük küöldene. Járjon közöttük maga, ön vállalta a foglalkozási feledatkörrel ezt a felelősséget, nem? Ön kap érte fizetést.

Maga tehát vigyázzon arra, hogy a sjaát lelkismeretével tudjon elszámolni és nézzen utána annak, hogy mit is jelent az igazi felelősség vállalás, én pedig vigyázok a saját lelkismeretemre és vállalom a saját felelősségeimet. Nem osztottam magának észt és maga se osszon nekem! Nem én mentem a maga fórumára, hanem maga jött rágalmazni a feleségemére.

Nézzünk oda!

Csak merészeljen még rágalmazni bárki is ezen a fórumon akár asztrológust, akár pszichológust, akár magyarországit, akár erdélyit, székelyt, vagy cigányt, katólikust, vagy reformátust, mert azonnal, gondolkozás nélkül kivágom. 

 

Violetta Kozma-Joó
A petíció szerzője

#162 Re: Re:

2016-01-19 15:08

#158: védőnő - Re:  

 Miért nem azt írta névnek, hogy támadó nő?

Képzelje mi is látunk itt Csíkszeredában cigányokat, itt is vannak, nem hungarikum még a cigányság. :D Érdekes módon, én azt tapasztaltam, hogy a férfiak kikérik a feleségük véleményét, sőt, irányítást is elfogadnak, már ha a ténylegesen nyomorban élőkről beszélünk, mert a gazdagabb rétegeknél nem volt alkalmam ezt megfigyelni, a szegényebbeknél igen, az utcán járva tanúja lehet ilyesminek bárki. De ahogy a férjem sem, úgy én sem példálóztam cigány kultúrával sehol. A férjem csak azt a tényt írta le, hogy ők azért mégis csak életet adnak a gyerekeknek. A szűk medencék és nagy babák különös gyakoriságának és még sok minden másnak is ellenére.

A többi megfigyelése sem hiszem, hogy általánosítható lenne :D

"Egyébiránt megnézném, hogy mit kezdene egy szűk medencével és egy nagyméretű magzattal. Ugyanis legtöbb esetben ez a probléma." - Érdekes, hogy ön szerint ez a legtöbb esetben a probléma. Érdekes, hogy ezek szerint ez a probléma is inkább kórházi körülmények között okoz komplikációt és természetes szüléseknél jóval kevesebbet, vagy mivel magyarázza, hogy a természetes szülések statisztikái messze jobbak a kórházakénál? 

A természet nem hibázik, az emberi szellem, a karma miatt igen, ebből következnek a szülési komplikációk, ezért történik olyan, hogy a gyermek mérete esetleg nem passzol az anya medencéjének tágulási képességéhez, nem a természet hibázik, főként nem az ember esetében. Mit kezdeneénk egy szűk medencével és egy nagy babával? Az asztrológia képes megelőzni az ilyen "kompabilitási" problémákat, illetve könnyedén felülírni az ilyen orvosi negatív jóslatokat is. 

A pénzt pedig nem az asztrológia gombolja le az emberekről, hanem az emberek egymásról, tehát ezzel az erővel, minden foglalkozást máglyára lehetne vetni. Kezdve az orvosi szakmákkal is, amelyhez a védőnők asszisztálnak...

Engem a védőnőnk mindenféle orvoshoz el akart küldeni, hogy ott feltétlenül mindenféle vizsgálatot végezzenek el a kisbabánkon, és írjanak fel mindenféle készítményt, gyógytornát, tápszert, biztonsági műtétet, kitudja mit, mindenfélét, hogy az egészséges gyerekemből biztos rendszeres beteget csináljanak. A védőnők, talán naivak ezt átlátni, ez már az ő bajuk, de mindenesetre rendkívül visszataszító, hogy egy védőnő komoly asztrológusokat támad, anélkül, hogy minimális szinten tájékozódna, és pofátlanul felemlegeti azt, hogy az asztrológiával mások milyen pénzeket kicsalnak szerencsétlen emberektől. 1. Mintha az orvosok nagy része nem tenne ilyesmit, mintha a kismamákat a csecsemőikkel nem a védőnőknek kellene az orvosok keze közé terelni. 2. Mintha mi nem írtuk volna le az interneten elégszer, hogy egyáltalán nem gazdagodtunk meg az asztrológiával, mivel becsületesen végezzük és nem azt nézzük, hogy kiről lehetne minél több pénzt legombolni... Abszolút téves volt tehát a mérgezett nyíla a kedves támadónőnek, persze őt nem érdekli, ha olyat talál el a kegyetlen rágalma, akikre nem igaz - kérdés, hogy aki ilyen felelőtlenül sérteget másokat, az hogyan végezhet olyan munkát, ahol más emberekért, gyerekekért felel és ahol elemi követelmény egyfajta empátia-képesség, aminek nem esztétikai funkciója van ám, hanem éppen arra való, hogy az embert a steril gondolkozásban, és a gonoszkodásban megakadályozza.
Nekem még szerencsére egy normálisabb védőnőm volt, aki maga is édesanya, bizonyára ezért volt együttműködőbb és empatikusabb az átlagnál.

Szilárd

#163

2016-01-19 15:40

Ha egyáltalán valamitől is jobb, kedvezőbb körülmények lehetnek Romániában Magyarországnál a családot és a gyermekeket (még...) szerető és nagy családotalkotni vágyó személyek számára, az egy és egyáltalán nem a gazdasági helyzet, ami itt, a magyarországihoz képest egyenesen cinikusan galád, nem, hogy sokkal rosszabb, merrt az, hogy sokkal rosszabb az nem is kifejezés, és ami erre az összehasonlításra, amit nem tudom, hogy miért tartják fontosnak a Mo-iak, hogy szüntelenül megtegyenek, nem az jellemző, hogy sokkal rosszabb, hanem az, hog egyenesen cinikusan galád, inkább bosszantásra való, amit csak azért tart fenn a román állam, mert rá kényszerítették az EU-ba való belépésekor.

Ami tehát ilyen szempontból mégiscsak a Románia javára írható az, hogy

1: A homoszexualitás nyilt gyakorlása itt bűncseleknénynek számít, és ezel legalább a pszichológiai és a pedagógiai liberalizmus genderológiaiai szárnya valamivel jobban vissza van fogva, illetve nincs neki olyan ereje és befolyása, mind Magyarországon.

2. A Védőnők intézménye itt nem ismert és ezért nincs az a rengeteg állami alkalmazott, aki állami pénzből fizetne aláaknázhatná a nemzeti kormány nezetszaporodási politikáját azzal, hogy halálra rémítgeti a kismamákat mindenféle lehetséges betegségekkel, amiket a gyermekeik elkaphatnak, és mindenféle irracionmális programokat kieszelnek a kismamák számára, higy ne is tudjanak a családjukkal, férjeikkel, illetve saját magukkal is foglalkozni, hogy ne legyen kedvük szeretkezni sem, amíg agyermekek ki nem nőnek a taámadónők hatásköréből. Nincs tehát aki az egy - első - gyermekes kismamáknak elvegye a kevdét a jövendő gyermekeik megszülésétől.

Rettenetes, hogy a Fidesz és a Kereszténydemopkrata Párt tagjai nem veszik észre, hogy mekkora öngolt rúg a nemzet-stratégiai programjának és törekvésének és erőfeszítésének ezzel az intézménnyel.  Hetekkel korábban mellbe vertr, hoigy miért nevezik nagy családnak Mo-n már a három-, sőt, mostanában már a két gyermekes családokat is. Gondolom azért, mert tényleg hősként kell ünnepelni azokat, akik a védőnők "kezelése" után is képesek még egy, ne adj isten két gyermek "vállalására" (Vllalás alatt értsd azt a gonosz műszót, hogy a fogamzásgátlás nem használata, mellőzése következtében, természetszerűen és normálisan és Isten által adottan, megfoganhat egy - egy magzat is esetleg, ha a nő szervezete még nincs a sok nemzeti "lelki teher" által, vagyis a Mon-n már "természetessé"  vált (Sajátosan magyar?) gyülölködés és agresszivitás, valamint az egészségügyi riasztagtás - megfélemlítés által kellőképpen tönkretéve. 

Dénes Mária

#164

2016-01-19 15:47

Igen, ez lehet az egyik oka annak, hogy a gyerekvállalás itt Erdélyben jó pár éve számokban is kimutatható növekedést mutat a magyarok körében szemben M.o-val.

Kozma Szilárd

#165 Re:

2016-01-19 17:34

#164: Dénes Mária -  

 Jó tehát, hogy hirtelen nekibuzdulásában aljasul - ismeretlenül - megrágalmazva, kioktatott ez a támadó-védőnő, mert így legalább értelmesen végig tudtam gondolni a dolgokat és megválaszolni azt, hogy miért van az a jelenség, hogy ha el megyek Mo-n egy még Csíkszeredánál is kisebb és ezért békésebb kisvárosba, azok főterén és parkjaiban az ember nem találkozik annyi babát sétáltató, vagy áldástól ragyogó, nagy hasú kismamával, mind a székelyföldi kisvrosok terein és parkjaiban.

Mert, hogy nem a gazdasági jólét, iléletve a "jobblét" miatt, amley mellett a Magyarországi ltalános gazdasági mutatók is sokkal, de sokkal jobbak, de a család - a gyermekek utn! - által kapott állami segélyek és kedvezmények az itteniekhez képest egyenesen mennyországiak (Tessék ennek jól utána nézni, a mi naivitásunk és tájékozatlanságunk hánytorgatása helyett!), az biztos! 

Hogy a homoszexualitás gyakorlsa és hirdetése - pártolsa itt kemény bűncselekménynek számít, az tényleg negyon sokat el vesz az itteniu liberalista nyomulási kísérletek élőből és nem tudja annyira rothasztani a párkapcsolati viszonyokat, hogy az itteni liberálisok nem képesek olyan közéleti agresszivitásra, mint pl Magyarországon, az biztos. És ennek is köszönhető, hogy az emberek fejében az alapvető élet-tények nincsenek össze zavarva, hogy a családnak még tényleg van nem csak védelmező, de spiritulis minőséget fenntartó és fejlesztő értéke is, az biztos.  Hogy nem kell a tanárok és tanítók és szülők attól féljenek, hogy a másik tanár, tanító vagy szülő, vagy pláne pszicológus rá fogje, hogy diszkriminatívan viselkedik, sőt, bántja - bántalmazza a másikat (kollégját, szülőt, stb.) amiatt, hogy nemtetszését fejezti ki annak a homoszexuális mivolta miatt, vagyis ezek miatt a rosszindulatú koholmányok miatt sem a tanárok - tanítók, sem a szülők nem megzsarolhatók és meghurcolhatók. Ez tényleg negyon sokat jelent a modern és a poasztmodern családalkotási lehetőségek szempontjából. 

De az is nagyon sokat nyom a letba, e petíció eszmevilága szempontjából, hogy itt nincsenek olyan "hivatalos személyek" (egészségügyi középkáderek) akiknek az a része amely Tűz-karmával vagy - és Levegő karmával születtek a világra (Vagyis a potenciális nő nemű védő-támadó asszisztensek fele!), és emiatt a velük született természetes agresszori reflexeik miatt, ilyen " felügyelői - vizsgálói helyzetbe kerülve" (Ha jól tudom Mo-n a védőnők még a családok otthonaiba is bemehetnek a babák fejlődése ellenőrzésének a céljából, és bármikor megmérhetik azok hoisszanti növekedését, súlygyarapodását, bőrük színezetét, jollakottságát, steril, vagy nem streil öltözetét, viszgálatjkák az általuk, vagy a "központ" által előírt étkeztetési és egyéb programok betartását, stb. - Kinek kell még egyetlen gyermek is ilyen áron?) akárcsak a fontoskodás miatt is, és nem is a rossz hangulatuk kiélése érdekében, vegzálhatják a kismamákat és azok férjeit, stb.

Há tényleg, bizonyára én sem kértem volna ebből az állami segélyezési formából még egy másodikat sem, és nem hogy Turulát, de talán még Etelkát sem fogadtam volna szívesen annak idején. - De mit is mondtam? - Meg ver ezért az Isten, annyira nagyszerűek ezek a kis boldogság-csillagok...

S hát még Réka! És hát még Ividő! 

   


Vendég

#166

2016-01-19 21:45

Ez a nemtelen támadás a professzor asszony heroikus helytállása és szerepvállalása ellen szól! Az ő hitelessége a valóság és az ember ismeretén, tiszteletén alapul.Köszönet jár azért, hogy kis hazánkban a pszichológiai kultúra,és az egészséges mentalitás fejlesztésében, és sokakhoz való eljuttatásában ilyen küldetést is felvállal! dr. Jánosfi Zsuzsanna
Kozma Szilárd

#167 Re:

2016-01-19 23:06

#166: -  

 Köszönjük mi is, kedves doktornő! 

Sejtettük, de azért mégis örvendümk, hgy vannak még oyanok, akik tudnak a tényleges egészség őrzése és gyarapítása védelmében goindolkozni és képesek, akárcsak Bagdy Emőke professzor is, ezt a többségi "normalitás-elvárást" és tudományos - humanista alapállást, bátor nyíltsággal fel is vállalni.


Vendég

#168

2016-01-20 08:49

Egyet értek vele!

Vendég

#169 Az "Állásfoglalás"-t aláíró Bagdy Emőke-elleni Százak és támogatóik névsora

2016-01-20 08:59


Az 'Állásfoglalás' Bagdy Emőke ellen itt olvasható:
https://docs.google.com/document/d/1bFPg4nDPNI
tOqx-fmswSMIl-t0mmhFDaXQXHkDcPRBM/edit
#

Az aláíró száz név:

 1. Máriási Dóra pszichológus
2. Szél Dávid tanácsadó szakpszichológus
3. Vida Katalin tanácsadó szakpszichológus, pár és
  családterapeuta jelölt
4. Molnár Erika pszichodráma vezető
5. Bánki László tanácsadó szakpszichológus,
   pár- és családterapeuta
6. Borgos Anna pszichológus, nőtörténész
7. Szász Brigitta munka- és szervezetpszichológus
8. Czikora Dávid pszichológus, pár és családterapeuta jelölt
9. Lászlóffy Julianna
10. Peták Flóra
11. Kende Anna szociálpszichológus
12. Nyúl Boglárka pszichológus
13. Horányi Eszter klinikai szakpszichológus jelölt,
   pár- és családterapeuta jelölt
14. Papp Ágnes gyerekpszichológus
15. Dömötör Judit pszichológus
16. Oláh Kata pszichológus, pár és családterapeuta jelölt
17. Ambrózi Kata pedagógus, pszichológus, pár- é
   s családterapeuta jelölt
18. Hazag Anikó pszichológus, családterapeuta
19. Kovács Mónika szociálpszichológus
20. Sződy Judit pszichológus
21. Gyarmati Zsuzsa pszichológus
22. Oláh András pszichológus
23. Szabó Laura pszichológus
24. Végh Ferenc pszichológus, klinikai szakpszichológus jelölt
25. Kresznerits Szilvia pszichológus, pár-
    és családterapeuta jelölt; szociológus
26. Szilágyi Heléna pszichológus
27. Bóta Tímea pszichológus
28. Bánfai Károly sport szakpszichológus,
    klinikai szakpszichológus jelölt
29. Burgony Lilla pszichológus
30. Pelle Johanna pszichológus
31. Rigó Péter pszichológus
32. Kökény Vera pszichológus
33. Stefanits Zsófia pszichológus
34. Kőrizs Beatrix szociálpedagógus,
    interkulturális szakértő
35. Garami Linda pszichológus, általános neuropszichológus
36. Rákár-Szabó Natália 37. Szabó Gábor Timur
38. Szabadkai Bálint politológus, mentálhigiénés
   segítő és szervezetfejlesztő 
39. Rózsa Ildikó klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta
40. Pöltz Ágnes pszichológus
41. Lisznyai-Mindák Cecilia tanácsadó szakpszichológus
42. Karner Orsolya pszichológus
43. Herczog Mária szociológus, segítő szakember
44. Darvas Ágnes szociológus, szociálpolitikus
45. Schmalcz Katalin klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus
46. Somsák Zsuzsa tanácsadó szakpszichológus
47. Garaj Zsuzsanna viselkedéselemző,
   mesterszakos pszichológus hallgató
48. Varga Zsuzsanna szociálpedagógus, mediátor
49. Zaidenberg Anett tanácsadó szakpszichológus, tanár  
50. Gargya Marietta pszichológus, művészetterapeuta
51. Bakosi Tamás szociális munkás
52. Szűgyi Jerne pszichológus
53. Móricz Nikolett pszichológus, evangélikus teológus
54. Faix-Prukner Csilla pszichológus, családterapeuta
55. Rózsa Krisztián pszichológus, családterapeuta
56. Ujhelyi Adrienn szociálpszichológus
57. Kurán Zsuzsa pszichológus, szakpszichológus jelölt
58. Tóth Júlia pszichológus
59. Husvéti Noémi pszichológus, szakpszichológus jelölt
60. Dombi Annamária tanácsadó szakpszichológus
61. Spronz Péter pszichológus, családterapeuta
62. Takács Endre pszichológus
63. Zsolnai Ágnes tanácsadó szakpszichológus
64. Csáki Klára klinikai szakpszichológus
65. Varga Vera pszichológus
66. Ferencz Veronika pszichológus
67. Peer Krisztina klinikai gyermek szakpszichológus
68. Volosin Márta pszichológus
69. Padányi P. Orsolya pszichológus, pszichodráma
    vezető, szakpszichológus jelölt
70. Adamik Mária szociológus
71. Farkas Dávid pszichológus
72. Dés Fanni szociális munkás
73. Franczia Nóra klinikai szakpszichológus jelölt,
    család- és párterapeuta jelölt
74. Lóránd Zsófia történész, segélyvonalas önkéntes
75. Tóth-Mózer Szilvia pszichológus, pszichológiatanár
76. Gaál Zsófia Anna pszichológus
77. Labancz Dániel klinikai szakpszichológus
78. Laczkó Zsuzsa klinikai szakpszichológus
79. Egri-Nagy Tímea klinikai szakpszichológus-jelölt,
     pszichodráma vezető
80. Török Georgina pszichológus
81. Lakos Eszter Sára pszichológus, klinikai
    szakpszichológus jelölt
82. Takács Ádám pszichológus, egyetemi adjunktus
83. Horvàth Lili Olga pszichológus, Phd hallgató
84. Sági Andrea pszichológus
85. Hargitai Anett pszichológus
86. Kecskés-Kovács Krisztina pszichológus, kutató
87. Bogdán Brigitta
88. Borbély Zsuzsanna pszichológus
89. Vaszilyné Halajkó Edina pszichológus
90. Tokai Dalma pszichológus
91. Szilágyi Nóra Laura pszichológus
92. Damsa Andrei pszichológus
93. Altbäcker Anna pszichológus
94. Ványi Dániel pszichológus, doktorandusz
95. Lukács Lilla tanácsadó szakpszichológus
96. Bányai Fanni pszichológus
97. Szabó Kornélia pszichológus, PhD hallgato
98. Gál Barbara Szociális munkás
99. Kardos Zsófia Pszichológus
100. Kőhegyi Zita pszichológus


Vendég

#170

2016-01-20 09:49

No éppen ezért kell ez a petició! (Megnéztem s jelenleg 650 aláírónál tartanak.)


Vendég

#171 Re:

2016-01-20 10:08

#170: -  

 Úgy emlékeztem, feltüntettem a gyüjtőív címét és az utolsó aláíró nevét, de mintha eltűnt volna.

Tóth Edit pedagógiai szakpszichológus, tréner a 657. aláíró volt Január 2o-i utolsó időponttal.

Kozma Szilárd

#172

2016-01-20 11:04

Az egész pszichológia elleni felvetést tartalmazó hozzászólás, amire az alábbiakban válaszoltam, a Facebook - oldalamon olvasható (Kún Réka)

Kedves Kún Réka!      

  Ne legyünk mi is hipokriták, és demagógok, mert akkor semmire sem jutunk. Mindketten tudjuk, hogy az asztrológiának is, akárcsak a pszichológiának, van egy szégyenteljes elfajulása, egy rákos-daganata és ez éppen az a változata, amivel sajnos, ma még mindig összetévesztik az egész asztrológiát. Ez a jóslásos asztrológia, amelyről azt állítják a művelői, hogy tudományos, de ennek én 23 év alatt (Amikortól tehát ezt is, mellékesen, csak hogy tudjunk róla, tehát legyünk ezekkel a jóslásos módszerekkel is tisztában, megtanították.), sem materiális-, sem spirituális – szellemi tudományos alapjait nem találtam. Ez a jóslásos asztrológia nevű, végtelenül komolytalan, globális mediális üzlet, amelynek a röhejesen idióta termékei (UN. napi és heti horoszkópjai nélkül) nélkül, ma egyetlen lapot sem, amelynek nincs tudatosan leszűkítve a témaköre mint pl., a pártlapok esetében, nem mernek megjelentetni a tulajdonosai és főszerkesztői. Sőt, a „szabad” internet portáljairól is ömlik ki ez a fantazmagórikus szemét.   

   Ezzel szemben létezik az asztrológiának az, a sokunknak az életét és a sorsát megmentő szelem-tudományi oldala, tehát az asztrológiának az, a sok ezer éves, sőt, a több tízezer éves empirikus (materiális) megfigyeléseken és szellem-tudományos (spirituális) alapokon álló változata, amelyet mi is művelünk és amelyet nem csak mesterségünkként de élethivatásunkként is gyakorlunk.

És eközben kénytelenek vagyunk állandóan felhívni az érdeklődők figyelmét és állandóan hangsúlyozni a minket az első miatt szélhámosoknak nevező rágalmazóinknak, hogy az, amit mi művelünk, és annak, amit mi tudunk, semmi köze nincs a jósolgatás förtelméhez, és erkölcsileg semmiképpen nem vagyunk összekeverhetők semmiféle jósokkal. És ez még akkor sem, ha a keresztény vallásnak és misztikának, pl. vannak un. látomásos jós-szentjei, de legalább is „prófétáló” szentjei is!      

    23 éves elméleti szakmai ismereteimmel és azokra alapozott, azokat követő gyakorló asztrológusi tapasztalatommal azt látom, hogy a pszichológiának igen is létezik a, szintén és ugyancsak eredeti ága és változata, amely nagyon fontos és jól használható felfedezéseket tett az emberi léleknek (Egészen pontosan: a pszichének) az asztrológia és a szellemtudományok által addig-elé, nem eléggé be- és átvilágított működési mechanizmusai területein. Itt, ezeken az un. pszichés betegségeknek a területein, a hagyományos pszichológia, minden kétséget kizáróan, igen fontos területeket vett górcső alá, és cáfolhatatlan alapigazságokat fedezett fel, amelyek bizonyos esetekben pl., az asztrológiai karma-értelmezéseknél, karma-feltárásnál is nagyon hasznosak.

De az un. tűz-karmások és levegő-karmások személyi-öntudati problémáinak a feltárása és megoldása esetében is, számtalan olyan rávilágításokat és megoldási – feloldási lehetőségeket kínálnak a pszichológiai felfedezések, amelyeket mi is bizalommal és hasznosan tudunk használni. Lásd pl. a perverziók, a fóbiák és az un pszichés betegségek gazdag tárházát, amit a pszichológia tárt fel és adott rájuk (kidolgozott) használható és az esetek nagy többségében, pozitív eredményekhez is vezető kezelési – módszereket, terápiákat.)  


(Folytatás a következő szövegmezőben)

Kozma Szilárd

#173

2016-01-20 11:13

   Az viszont más kérdés, hogy a pszichológia mennyire képes, vagy nem az un. pszichiátriai betegségeket kezelni, amelyek pl. már nem tartoznak az asztrológiai sors-elemzések hatáskörében, és ezzel, mármint a gyógyítási hatékonysági oldallal én nem kívánok foglalkozni. Egyrészt mert nem vagyok jártas a témakörben, és másrészt, mert az un. pszichiátriai eseteknél, már több mind 6 konstelláció szerinti fordított valóság-látás (Hat konstelláció szerinti karma, vagyis veleszületett fordított valóság-értelmezési késztetések és ennek megfelelő „hülye” mentalitás, zavarodott viselkedés és viszonyulás az élet és a sors általános kérdéseihez!) jellemző az illető személyekre.  

  Ezek a személyek egészen biztos, hogy nem fordulnak asztrológushoz. És szerintem nagy gazember, illetve primitív tudatlanságban szenved az, a magát asztrológusnak nevező személy, aki veszi a szemtelen bátorságot és nekiáll ilyen eseteket „gyógyítani”. A gyógyítás egyébként sem tartozik az asztrológia hatáskörébe, még akkor sem, ha jól ismerjük a betegségeknek az igazi, spirituális okait. Ezeket a betegségekhez vezető, karmikus viselkedési és valóságlátási zavarokat, mi csak feltárhatjuk és az illetős személy józan belátásán (hiba-belátási akaratán, jóindulatán és pozitív ambícióján) múlik az, hogy a megfelelő, pozitív mentalitás-változtatása következtében eljut-e a teljes meggyógyuláshoz.

Az asztrológus tehát csak ebben az értelemben nevezhető gyógyulási tanácsadónak, és semmiképpen nem gyógyítónak. Ezért nem mászhat bele sem az orvosláson keresztüli gyógyítás, sem a természetgyógyászati területekre, de még annyira sem, a pszichológia, vagy a pszichiátria területeire.

Az asztrológus tehát, végső soron kimondottan csak és csakis sors-krízisek megoldásához készíthet karma-feltárási munkát és az alapján adhat tanácsokat és ebben a munkában, a betegségek – balesetek, kimondottan csak illusztrációként használandók a sors-erők működési mechanizmusát, egészen pontosan: a karmából adódó, fordított valóság-látás miatti hibás mentalitásnak a negatív következményeinek a bemutatására.    

    A nők természetes anyai ösztöneinek az ősi - spirituális fontosságát letagadó, sőt, az ugyancsak természeti apai ösztönöket teljesen semmibe vevő, hagyomány-felrúgó és sem az anyagi – tárgyi valóságba, sem a spirituális realitásba be nem ágyazott és azokba be nem kötött, tehát: önkényes elméleteket gyártó(!!!), és a levegőben lógó, önkényes elméleteire támaszkodó Gender-pszichológia (Amely pl. ahelyett, hogy rá irányítaná a Rák-karmájuk miatt, veleszületetten az anyaságtól és a gyermekszüléstől irtózó nőknek a figyelmét arra hívná fel, hogy ez, akárcsak egy pók-fóbia esetében kezelendő és eloszlatandó, veleszületett rögeszme-gyártásra való hajlamból következő félelem, és amelynek a legjobb megoldási – feloldási lehetősége az, hogy tudatos terapeutikus munkával ezt fel kell oldani és meg kell haladni, és családot – lehetőleg minél több gyermekest! – kell vállalni, akárcsak a pók-, vagy kígyó, vagy kutya- stb. fóbiások esetében, pókokat kézbe- fogni és hagyni, hogy az ártalmatlan pókok és kígyók a testükön mászkáljanak.),

szóval az a gender-pszichológia, amely ahelyett, hogy a pszichológia hagyományos módszereivel „kigyógyítaná” az anyaság- és gyermek-fóbiásokat, ebből a karmikus félelmükből, és ahelyett ennek az ellenkezőjeként, arra biztatja őket, hogy mindenféle ürügyet és vastag hazugságot egybegyűjtsenek és szajkózzanak arról, hogy nekik miért is nem kell gyermeket szülniük és gondozniuk – nevelniük, miközben folyton arra hivatkozhatnak, amit a homoszexuális és a feminista Genderek kürtölnek a világba, ti., hogy a nők számára rengeteg más „önmegvalósítási” lehetőség is létezik,

 

nos, ez, a hamis humanista elméleteket gyártó pszichológia is,   a tulajdonképpeni, egészséges és hagyományos pszichológiának egy ugyanolyan elfajzott ága és a hatása miatt, sajnos a posztmodern kor társadalmainak egy olyan spirituális – szellemi rákos-daganata, mind a jósolgató asztrológiai tevékenyég, amit a legtöbb esetben nem is az asztrológusok, hanem az újságírók gyakorolnak.

  Még azt is el tudom képzelni tehát, hogy a gender-pszichológia nagy részét sem az avatott pszichológusok hirdetik és terjesztik, hanem az ilyen "A csajok" c. cégéres és Rák-karmájuk által hajtott libák és tisztaság-mániások (kultusz-betegek), mind akik elsőkként aláírták a Bagdy Emőke munkássága ellen lázadók FEKETE LISTÁJÁT


Vendég

#174

2016-01-20 20:15

Minden tiszteletem a Kozma Szilárdé, de őszintén megmondom, hogy itt és most, ebben a kérdésben nem érdekel a véleménye. Még akkor sem érdekel, hogy olvastam korábban a honlapján meg az "asztrologosz"-án található több írását is és tényleg, több helyen is kikel a jósolgatás és főként a jósolgató asztrológusok ellen. Ahogy ő mondja: az asztrológiának a jósolgatással bemocskolása ellen.

  De itt és most engem kizárólag a Bagdy Emőke professzor asszony véleménye és meglátása érdekel, mivel volt szerencsém meghallgatni két előadását is és elolvastam néhány vele készített interjút is, és egy hiteles embernek tartom. Ő viszont azt mondja, hogy a Gender-elmélet egy elfajzása a pszichológiának - szó szerint! - és hoigy a gender elméletnek semmi valóság-alapja nincs. Én tehát ezt hiszem el, attól függetlenül, hogy Kozma Szilárd mit állít és mit nem, hogy tehát ő, milyen összehasonlításokat vél felfedezni a gender-pszicológia és a jósoló asztrológia között.

Burján T. Elemér tornatanár

Kozma-Joó Violetta

#175

2016-01-20 20:51

A Bagdy Empkét támadó genderista kollégák által aláírt feketelista negyedik aláírója Molnár Erika pszichodráma vezető. Több mint valószínű, hogy az a Molnár Erika, aki Naja néven Gerle Éva olvasója, akinek a férfiakat veleszületett agresszoroknak és zsarnokoknak bélyegző feminista blogger-nő, ezelőtt két évvel szükségét találta elmagyarázni, hogy miért kell Kozma Szilárd asztrológusi gírnevét és közéleti tevéeknységét a gátlástalan rágalmazásaival bemocskolnia és tönkretennue. Az indoklások között az is szerepel, hogy "Az anyai szerepkör és s gyermekszülés egekbe emelése." A Naja (Molnár Erika) figyelmeztetése pedig arról szól, hogy: "Mivel több gyermekük is van, lehetséges, hogy megtámadott állatokként fognak védekezni."

Nem csak a Molnár Erika név egyezik, hanem s a pszichodráma vezetői foglalkozás is, és persze a feminimzmus és a genderezés is. Egyébként ő is gyermektelen és "pártában maradt" hajadon. A pártában maradást azért említem, mert szeret népieskedni is, folklorista jellegú kulturális megynilvánulásokon népi viseletben megjelenni. Hogy a kettőt (Mármint a genderismust, a férfigyülőletet és a magyar népi tradíciókat), miképpen egyezteti a pszichodramatikus képzeletében, csak ő tudhatja. Azt viszont könnyú elképzelni, hogy miféle hamis és a feminista érzelmek által sugallt (manipulált) sorsfeltárásokat végez, hogy milyen "boldogító" sorsigazságokat tár fel a szerencsétlen pécienseinek az un. spirituális múltjából.  

Bagdy Emőke a genderről:

"Bagdy Emőke ráadásul a Demokratának adott interjújában is reflektált a Kövér László által genderőrületként emlegetett, tudományosan ma már alaposan körbejárt társadalmi és kulturális folyamatokra, amikor arról beszélt, hogy


A genderidentitás-elmélet egy bizarr, teljességgel képtelen és a fejlődési törvényeknek ellentmondó áramlat."
Forrás: vs.hu cikke