Kiállás Bagdy Emőke egészséges pszichológiai nézetei mellett!

Violetta Kozma-Joó
A petíció szerzője

/ #162 Re: Re:

2016-01-19 15:08

#158: védőnő - Re:  

 Miért nem azt írta névnek, hogy támadó nő?

Képzelje mi is látunk itt Csíkszeredában cigányokat, itt is vannak, nem hungarikum még a cigányság. :D Érdekes módon, én azt tapasztaltam, hogy a férfiak kikérik a feleségük véleményét, sőt, irányítást is elfogadnak, már ha a ténylegesen nyomorban élőkről beszélünk, mert a gazdagabb rétegeknél nem volt alkalmam ezt megfigyelni, a szegényebbeknél igen, az utcán járva tanúja lehet ilyesminek bárki. De ahogy a férjem sem, úgy én sem példálóztam cigány kultúrával sehol. A férjem csak azt a tényt írta le, hogy ők azért mégis csak életet adnak a gyerekeknek. A szűk medencék és nagy babák különös gyakoriságának és még sok minden másnak is ellenére.

A többi megfigyelése sem hiszem, hogy általánosítható lenne :D

"Egyébiránt megnézném, hogy mit kezdene egy szűk medencével és egy nagyméretű magzattal. Ugyanis legtöbb esetben ez a probléma." - Érdekes, hogy ön szerint ez a legtöbb esetben a probléma. Érdekes, hogy ezek szerint ez a probléma is inkább kórházi körülmények között okoz komplikációt és természetes szüléseknél jóval kevesebbet, vagy mivel magyarázza, hogy a természetes szülések statisztikái messze jobbak a kórházakénál? 

A természet nem hibázik, az emberi szellem, a karma miatt igen, ebből következnek a szülési komplikációk, ezért történik olyan, hogy a gyermek mérete esetleg nem passzol az anya medencéjének tágulási képességéhez, nem a természet hibázik, főként nem az ember esetében. Mit kezdeneénk egy szűk medencével és egy nagy babával? Az asztrológia képes megelőzni az ilyen "kompabilitási" problémákat, illetve könnyedén felülírni az ilyen orvosi negatív jóslatokat is. 

A pénzt pedig nem az asztrológia gombolja le az emberekről, hanem az emberek egymásról, tehát ezzel az erővel, minden foglalkozást máglyára lehetne vetni. Kezdve az orvosi szakmákkal is, amelyhez a védőnők asszisztálnak...

Engem a védőnőnk mindenféle orvoshoz el akart küldeni, hogy ott feltétlenül mindenféle vizsgálatot végezzenek el a kisbabánkon, és írjanak fel mindenféle készítményt, gyógytornát, tápszert, biztonsági műtétet, kitudja mit, mindenfélét, hogy az egészséges gyerekemből biztos rendszeres beteget csináljanak. A védőnők, talán naivak ezt átlátni, ez már az ő bajuk, de mindenesetre rendkívül visszataszító, hogy egy védőnő komoly asztrológusokat támad, anélkül, hogy minimális szinten tájékozódna, és pofátlanul felemlegeti azt, hogy az asztrológiával mások milyen pénzeket kicsalnak szerencsétlen emberektől. 1. Mintha az orvosok nagy része nem tenne ilyesmit, mintha a kismamákat a csecsemőikkel nem a védőnőknek kellene az orvosok keze közé terelni. 2. Mintha mi nem írtuk volna le az interneten elégszer, hogy egyáltalán nem gazdagodtunk meg az asztrológiával, mivel becsületesen végezzük és nem azt nézzük, hogy kiről lehetne minél több pénzt legombolni... Abszolút téves volt tehát a mérgezett nyíla a kedves támadónőnek, persze őt nem érdekli, ha olyat talál el a kegyetlen rágalma, akikre nem igaz - kérdés, hogy aki ilyen felelőtlenül sérteget másokat, az hogyan végezhet olyan munkát, ahol más emberekért, gyerekekért felel és ahol elemi követelmény egyfajta empátia-képesség, aminek nem esztétikai funkciója van ám, hanem éppen arra való, hogy az embert a steril gondolkozásban, és a gonoszkodásban megakadályozza.
Nekem még szerencsére egy normálisabb védőnőm volt, aki maga is édesanya, bizonyára ezért volt együttműködőbb és empatikusabb az átlagnál.