Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post


Vendég

#5020

2015-12-09 06:19

A Quaestor kötvényeseknek a kártérítés alapja a nevükön lévő akárhány db kötvény, amit beadtunk és adásvétellel igazoltunk, és amit a QKKA elismert kárigénynek.

Ez a 2008-ig visszamenőleges kamat visszavonás kötvények esetében értelmezhetetlen. Az induló befizetésből, a tőkéből levont  10%  meg pofátlanság.

Nem egy számlán elhelyezett, sok évre lekötött betétről van szó, ahol évente kamatot írtak jóvá és tőkésítettek. Mondjuk ha egy 3-5-7 éves lekötésről lenne szó, aminek a végén 2015-ben kaptam volna meg tőkét és a kamatos kamatot, akkor érthető, hogy ha ezalatt a lekötési idő alatt csődbe megy a cég, csak az induló összeget kapom vissza és a kamatokat nem, mert ez káron szerzés.

A kötvényeket egy éves lekötésűnek lehet tekinteni. Fordulónapra kifizették a kamatot, amit mindenki felvett és szabadon döntött a felhasználásáról. Én úgy döntöttem, hogy újra kötvényt veszek. De ez nem a kamat tőkésítése, hanem egy újonnan vásárolt önálló kötvény.

A Facebook csoportban nagyon jól fogalmazott valaki:

"A káron haszon nem azt jelenti ,hogy sok évre visszamenőleg megfosszon bennünket a már évekkel ezelőtt tőkésített hozamainktól, hanem azt, hogy az utolsó kamatperiódusban nem lehet hasznot realizálni egy csődeljárás következtében való kártalanításban!"

A csőd miatt 2015-re nem is lett jóváírva semmilyen hozam. A nevemen lévő kötvények Ft értéke a 2014. áprilisi állapot.

Nem tetszik, de az még elfogadható lenne, hogy mondjuk a befektetői felelősségre hivatkozva vonjanak le valamennyit, akár 10%-ot.

 

Válaszok


Vendég

#5021 Re:

2015-12-09 07:33:25

#5020: -  

"Ez a 2008-ig visszamenőleges kamat visszavonás kötvények esetében értelmezhetetlen."

De nem csak "értelmezhetetlen", de komoly jogi aggályokat vet fel. Ahogy itt már mások is leírták, az állam kamatadó jövedelemre tett szert a kötvény kamatok után, amihez mi adtuk a tőkét. Ha tőlünk elveszik a kamatokat, akkor az állam jogtalan haszonra tett szert a befektetők tőkéje révén. Nem kell ahhoz jogásznak lenni, hogy valaki ennek a jogtalanságát és erkölcstelenségét belássa. Ha ezt így elfogadják, akkor azt csak azért teszik, hogy az új törvény támadható legyen jogilag, és akkor meg is fogják támadni.... és minden kezdődik elölről.  

Manó

#5022 Re:

2015-12-09 07:40:04

#5020: -  

Teljes mértékben egyetértek. Nálam is évenkénti adás-vétel történt, tehát nem egy több éves futaimdejű befektetési formáról volt szó aminek hozamát évenként tőkésítették. Amúgy minden adás-vétel után az adót befizettem/tük így egy lezárt tranzakciórol volt szó minden egyes alkalommal.

Az is elég furcsa, hogy 7 évet visszamennének mikor az pénzügyi rendszerben 5 év a határ.

És meséljenek, még arról is ha számukra a utolsó 7 év az aggályos akkor mi a fenét is csináltak 7 év alatt az illetékes szervek akiknek feladata a pénzügyi rendszer felügyelete !!


Vendég

#5027 Re:

2015-12-09 09:12:59

#5020: -  

 Dobbenetes, hogy mennyire nem ertik az egeszet.

A penzetek eltunk, ami jar az az, hogy perrel, birosaggal visszaszerzitek az egeszet. Senki nem vitatja a teljes kovetelesetek jogossagat! Peres uton vissza kell szerezni, mint ahogy mas is tenne, akitbarmilyen kar er, lopas, stb. Ez a kiindulo helyzet, a 0 es nem az, hogy azonnal ide a teljes kifizetest az allamtol, ilyen a vilagon nincs, nem is volt, ez a meltanyossagi alap (ami nem meglepo modon docog az alkotmanybirosagon is). Meg egyszer mondom, nem a kovetelesetek jogossaga a kerdes.

Nem az a helyzet, hogy van 100ft kovetelesed es a 100ft per es birosag nelkul azonnal visszajar (tokmindegy ki fizeti), hanem a helyzet az, hogy van 100ft kovetelesed, de az allam, nem tudom milyen indokbol hajlando odaadni neked a teljes kovetelesed 50-90%-at es a maradek 30-40%-ert kell csak perelned (es birosagon bizonyitanod bizonyitekok alapjan a felelossegeket). 

Ne abbol indulj ki, hogy a kovetelesed teljes osszegben azonnal jar mindenfele per nelkul. Ez nonszensz. Ha ez a szemlelet megis igaz, akkor meg lehetne alapitani azt a kozosseget is, akinek autojat loptak es be tortek hozza. Lehetne szervezkedni, hogy mindegy ki fiziteni, tessek megteriteni a kart allami penzbol,majd ha megtalaljak az elopott holmit, akkor abbol jut nekik is.