Quaestor károsultak megmentéséért


Vendég

/ #5027 Re:

2015-12-09 09:12

#5020: -  

 Dobbenetes, hogy mennyire nem ertik az egeszet.

A penzetek eltunk, ami jar az az, hogy perrel, birosaggal visszaszerzitek az egeszet. Senki nem vitatja a teljes kovetelesetek jogossagat! Peres uton vissza kell szerezni, mint ahogy mas is tenne, akitbarmilyen kar er, lopas, stb. Ez a kiindulo helyzet, a 0 es nem az, hogy azonnal ide a teljes kifizetest az allamtol, ilyen a vilagon nincs, nem is volt, ez a meltanyossagi alap (ami nem meglepo modon docog az alkotmanybirosagon is). Meg egyszer mondom, nem a kovetelesetek jogossaga a kerdes.

Nem az a helyzet, hogy van 100ft kovetelesed es a 100ft per es birosag nelkul azonnal visszajar (tokmindegy ki fizeti), hanem a helyzet az, hogy van 100ft kovetelesed, de az allam, nem tudom milyen indokbol hajlando odaadni neked a teljes kovetelesed 50-90%-at es a maradek 30-40%-ert kell csak perelned (es birosagon bizonyitanod bizonyitekok alapjan a felelossegeket). 

Ne abbol indulj ki, hogy a kovetelesed teljes osszegben azonnal jar mindenfele per nelkul. Ez nonszensz. Ha ez a szemlelet megis igaz, akkor meg lehetne alapitani azt a kozosseget is, akinek autojat loptak es be tortek hozza. Lehetne szervezkedni, hogy mindegy ki fiziteni, tessek megteriteni a kart allami penzbol,majd ha megtalaljak az elopott holmit, akkor abbol jut nekik is.