Quaestor károsultak megmentéséért


Vendég

/ #5020

2015-12-09 06:19

A Quaestor kötvényeseknek a kártérítés alapja a nevükön lévő akárhány db kötvény, amit beadtunk és adásvétellel igazoltunk, és amit a QKKA elismert kárigénynek.

Ez a 2008-ig visszamenőleges kamat visszavonás kötvények esetében értelmezhetetlen. Az induló befizetésből, a tőkéből levont  10%  meg pofátlanság.

Nem egy számlán elhelyezett, sok évre lekötött betétről van szó, ahol évente kamatot írtak jóvá és tőkésítettek. Mondjuk ha egy 3-5-7 éves lekötésről lenne szó, aminek a végén 2015-ben kaptam volna meg tőkét és a kamatos kamatot, akkor érthető, hogy ha ezalatt a lekötési idő alatt csődbe megy a cég, csak az induló összeget kapom vissza és a kamatokat nem, mert ez káron szerzés.

A kötvényeket egy éves lekötésűnek lehet tekinteni. Fordulónapra kifizették a kamatot, amit mindenki felvett és szabadon döntött a felhasználásáról. Én úgy döntöttem, hogy újra kötvényt veszek. De ez nem a kamat tőkésítése, hanem egy újonnan vásárolt önálló kötvény.

A Facebook csoportban nagyon jól fogalmazott valaki:

"A káron haszon nem azt jelenti ,hogy sok évre visszamenőleg megfosszon bennünket a már évekkel ezelőtt tőkésített hozamainktól, hanem azt, hogy az utolsó kamatperiódusban nem lehet hasznot realizálni egy csődeljárás következtében való kártalanításban!"

A csőd miatt 2015-re nem is lett jóváírva semmilyen hozam. A nevemen lévő kötvények Ft értéke a 2014. áprilisi állapot.

Nem tetszik, de az még elfogadható lenne, hogy mondjuk a befektetői felelősségre hivatkozva vonjanak le valamennyit, akár 10%-ot.