Mi európaiak vagyunk, és azok is maradunk!

Quoted post


Vendég

#1

2015-05-18 10:17

Oh! Szóval a megbánás halovány szikráját sem mutató elkövetőknek vannak jogaik?! Mi van kedveskéim az áldozatok jogaival?! A párszáz Ft-ért halálra kínzott nyugdíjasokéval, a megerőszakolt gyereklányéval, az élve eltemetett, előtte megkínzott kisgyermekével, a lőtéri gyilkosság áldozataival, stb. stb. stb, nekik nem volt joguk élni?!

Magyarországon vicc büntetési tételeket alkalmaznak, a gyilkosnak több joga van, mint az áldozatnak és a rendőrnek! Ideje ezen változtatni. 

Miért kell olyan elemeket visszaengedni a társadalomba, akik erőszakos cselekedet miatt reggel szabadulnak, délután már megerőszakolnak egy kislányt pár településsel arrébb?! Miért kell olyanokat visszaengedni a társadalomba, akik képesek napokig vadászni egy 5 éves gyerekre, hogy utána elrabolják és szexuálisan bántalmazzák?! Miért kell olyanokat visszaengedni a társadalomba, akik hidegvérrel ölnek, nulla megbánás és a legnagyobb fájdalmuk, hogy lebuktak?

 

Igaz, nyugatabbra nincs halálbüntetés, de a rendőrnek jogai vannak, nem csak a bűnözőnek és az ilyen embernek nem nevezhető lények legtöbbször "sajnos" elfogás közben elhunynak...

Miért is kell az adónkból olyanokat eltartani, akik szabadulás után újra ölni fognak és időzített bombaként ketyegnek a börtönben?

Válaszok


Vendég

#2 Re:

2015-05-18 10:50:51

#1: -  

 Kedves Vendég!

Igen, az elkövetőknek is vannak jogaik, mint mindenkinek. Egy szóval nem mondtuk, hogy vissza kell engedni őket a társadalomba. Nem, nem hiszek abban, hogy a kisgyereket hidegvérrel meggyilkolót a halálbüntetés réme tartotta volna vissza a szörnyű cselekedet elkövetésétől. A hajléktalanok, akiket ilyen célra felbéreltek, sokkal jobban megijedtek volna a lebukástól, illetve e megbízójuk feldobására ösztönözte volna őket az, ha tudják, hogy a hatóságoknál nyitott fülekre találnak, és nem azzal járnak jobban, ha lapítanak és gyilkolnak.
Minden rendszerben, az igazságszolgáltatásban is ott van a tévedés lehetősége, mint ahogy erre már Magyarországon is volt példa (a móri mészárlás esete - hogy csak egyet emlétsek).
Nem, nem a halálbüntetés a vigasz, nem is az a megoldás.

Inkább tartsunk el egy bűnöst, mint hogy megöljünk egy ártatlant.

Nem mellesleg: Ha bevezetjük a halálbüntetést, kitesznek bennünket az EU-ból. Ennyit is megérne neked?

Yaz

#5 Re:

2015-05-18 11:42:11

#1: -  

 A potenciális elkövetőt nem a büntetés (akár a halálbüntetés) fogja elrettenteni, hanem az ha tudja: amennyiben elköveti a bűncselekményt akkor nem ússza meg, el fogják kapni.
Tehát nem a halálbüntetést kellene szorgalmazni és támogatni, hanem a hatékony rendőri, nyomozói munkát. Ugyanis csak ez védhetné az állampolgárokat.

A büntetés az már eső után köpönyeg.

értelmetlenségi

#73 Re:

2015-05-26 19:43:05

#1: -  

Ön mit olvasott? Valamit nagyon elnézett, mert ez a petíció nem a bűnözők jogaiért emet szót, hanem a halálbüntetés ellen.  A kettő távolról sem ugyanaz. És ha netán a halálbüntetés pártján állna, akkor pedig gondolkozzon el azon, hogy a dokumentált halálbüntetések több mint tíz százalékáról került ki utólag - nagyrészt a tudomány fejlődése eredményeként -, hogy ártatlanokat végezte ki, nem egyszer szándékosan meghamisított bizonyítékok alapján. Ha ez sem győzi meg, akkor emlékeztetem egy nem régi esetre: a móri bankrablás elsőrendű vádlottjáról és elítéltjéről évek múlva derült ki, hogy ott sem volt. Ha még lenne nálunk halálbüntetés, akkor ma már nem élne. Ön mit érezne, ha a fiáról-férjéről lett volna szó?....

kajla

#82 Re:

2015-05-29 04:31:49

#1: -  

 ez egy félremagyarázás, a justicmord elkerülésére nincs jobb módszer

Egyetértek, támogatom.

#99 Re:

2015-10-29 08:46:21

#1: -