Mi európaiak vagyunk, és azok is maradunk!

Quoted post


Vendég

#2 Re:

2015-05-18 10:50

#1: -  

 Kedves Vendég!

Igen, az elkövetőknek is vannak jogaik, mint mindenkinek. Egy szóval nem mondtuk, hogy vissza kell engedni őket a társadalomba. Nem, nem hiszek abban, hogy a kisgyereket hidegvérrel meggyilkolót a halálbüntetés réme tartotta volna vissza a szörnyű cselekedet elkövetésétől. A hajléktalanok, akiket ilyen célra felbéreltek, sokkal jobban megijedtek volna a lebukástól, illetve e megbízójuk feldobására ösztönözte volna őket az, ha tudják, hogy a hatóságoknál nyitott fülekre találnak, és nem azzal járnak jobban, ha lapítanak és gyilkolnak.
Minden rendszerben, az igazságszolgáltatásban is ott van a tévedés lehetősége, mint ahogy erre már Magyarországon is volt példa (a móri mészárlás esete - hogy csak egyet emlétsek).
Nem, nem a halálbüntetés a vigasz, nem is az a megoldás.

Inkább tartsunk el egy bűnöst, mint hogy megöljünk egy ártatlant.

Nem mellesleg: Ha bevezetjük a halálbüntetést, kitesznek bennünket az EU-ból. Ennyit is megérne neked?

Válaszok

Csudinka Csudutov
A petíció szerzője

#3 Re: Re:

2015-05-18 11:06:04

#2: - Re:  

 Sot, ha bevezetjuk, akkor semmilyen erkolcsi alapunk nem lenne a nem gyilkossagert a harmadik vilagban elfogott es esetleg halalra itelt magyar allampolgarok erdekeben lobbizashoz. De ez csak egy mellekszal.

adófizető

#7 Re: Re:

2015-05-18 12:03:09

#2: - Re:  

 Egy értelmes okot mondjál már, hogy az ilyeneket, mint a gyerekgyilkosok, miért is kell az adófizetők pénzén életben tartani? Ha ennyire véded őket, akkor fizesd be az államkasszába légyszíves az eltartásuk költségét, merté nem kívánok ilyen ember alatti kategória eltartásáért adózni! 

Ami az EU-t illeti nem eszik olyan forrón a kását...  Viszont nem egy bűnöst tartunk el és max. több ezer elítéltre jut egy ártatlan, nem kicsit sántít a hasonlat.

Egyébként az EU tagság jó, vagy rossz nekünk kérdésben is erősen megoszlanak a vélemények.

Ha egy gyilkost kiengednek és újra öl, - mert ugye elég gyakori erőszakos bűncselekményeknél - akkor ti, akik aláírtátok a petíciót, a szemébe néztek a követkzeő áldozat hozzátartozóinak hangoztatva a gyikosok jogait? Szerintem lapulnátok, mint ... a fűben, csak addig van akkora szátok, míg a billentyűzet mögül, nevet és arcot nem vállalva szájkaratézni kell.