Mi európaiak vagyunk, és azok is maradunk!

Judit

#51 Re: iq?

2015-05-21 10:25

#46: András - iq? 

 Ezt komolyan gondolod? Azt kívánod nekünk, hogy veszítsük el valakinket egy tragédiában, csak hogy bebizonyosodjon, amit gondolsz a halálbüntetés szükségességéről? Én nem kívánnék hasonlókat másoknak. Ez átkozódás, ráadásul ártatlan emberek, gyerekek ellen irányul. Olvasd el inkább az érveket az előző hozzászólásokban.

Innen nézve teljesen érthető, miért nem tartod magad elsősorban európainak.


Vendég

#52

2015-05-21 13:14

Azért mert én is igy gondolom!
Hegeda
Vendég

#53

2015-05-21 18:55

Én európai, és magyar állampolgár vagyok, a Orbán Viktor miniszterelnökünk legfeljebb egy azeri állampolgár lehetne "baltás gyilkos" barátja mellett, valamelyik népírtó halálbrigádban!!!

Sajnos ezzel a lanyha EU Néppárti állásfoglalással nem értek egyet! Mi idehaza szenvedjük el a Orbáni maffia család szemétkedését, a hazánk pénzét nyúlja le a "maffiacsalád" a Quaestor (ma már csődbe vitt) "házi pénztáruk" közvetítésével! Nekem az mint európai, és magyar állampolgárnak az nem elég, ha egy "hazudós populista kisgyereknek" titulálják! Gondoljanak arra, hogy ettől az embertől mi szenvedünk nálunk él négy millió ember a létminimum alatt, nálunk szenvednek az emberek a szólás, és a sajtószabadság megcsúfolása okán, miatta hagyják el már több mint egy millióan hazánkat, és keresnek munkát a Nyugat-Európai országokban! Ma már London a második legnagyobb magyar város, hiszen Budapest után a maga 500 ezer magyar ajkú lakójával, megelőzi Miskolcot, és más nagyobb városokat! Kevés európai vezető van (még hivatalban, és nem börtönben) aki nyilvános fórumon bevallotta, hogy igenis saját maga dönti el hetente egy alkalommal az érettségivel sem rendelkező "miniszter asszonnyal" (Németh Lászlóné), hogy melyik Uniós, és hazai pályázó cég nyeri el a kiírt pályázatot! Nálunk nem bizottság, és nem az ár, a minőség, hanem ORBÁN VIKTOR dönt, és kijelentette, hogy ez továbbra is így lesz! Tisztelt Európai Néppárt, szabad a demokratikus politikusnak ilyen embert védeni a 12 szavazatért, aki így gondolkodik az szégyellje magát!

Hegeda

#54 Re: Re: iq?

2015-05-21 19:10

#51: Judit - Re: iq? 

 Juditnak teljesen igaza van! 

Én csak (le)sajnálni tudom az ilyen "keresztény" embereket akik másnak a családtagjára vonatkozóan kívánnak halált, vagy egyéb fájdalmat! A halálbüntetés abban hibás opció, hogy irreverzibilis (visszafordíthatatlan) tett, a halálból egy esetleges tévedés esetén (lásd Kaiser esetét akit már rég kivégeztek volna a móri bankrablásért, és azóta előkerültek az igazi tettesek) nincs lehetőség a felélesztésre! A szintén Uniós elvekbe ütköző tényleges életfogytiglan úgyszintén nem korrekt, hiszen kilátástalan helyzetbe hozza az elítéltet, ha megérdemli, akkor a felülvizsgálat során nem kell szabadon bocsájtani, az ítélet során a minimum időt már most is meghatározza a Bíróság! Ha Judit, és én primitív módon szeretnénk visszavágni és az András színvonalán állnánk azt kívánnánk, hogy igazsátalanul ítéljék el hoszzú börtönbüntetésre valamelyik rokonát, de mi nem vagyunk ilyenek, szerencsére!!!

Üdvözlettel: Hegeda


Vendég

#55

2015-05-21 20:47

Azért mert én európai, és magyar állampolgár vagyok! Azt kívánom, hogy miután beismerő vallomást tett a hazánk miniszterelnöke mondjon le, és a Köztársaság elnöke Áder János írjon ki új választásokat,a régi választási törvény szerint, hiszen az Alaptörvény illegitim!
Ez a kijelentés, ahogy már többször megtette ("baltás-gyilkos, Quaestor ügy,...) gyakorlatilag azt jelenti, hogy a kedves, szeretett vezetőnk, hazánk szűk maffiacsaládjának Keresztapja akár a saját jogos védelmére tekintet nélkül is (vagyis a jog által nyújtott mentséggel sem kíván élni, mely szerint senki nem köteles saját magával kapcsolatosan terhelő bizonyítékokat feltárni...) képes teljes értékű, őszinte megbánást mutatni (ez lehet később enyhítő körülmény)! Ennek megfelelően elismeri, hogy közvetlen beavatkozásával, az ország ügyeinek saját megítélésének, barátai kívánalmainak kedvező módon irányította az ország ügyeit! Ezek szerint feltáróan nyilatkozik, hogy saját hatáskörébe vonva (az egész államrendszer összes ágát kézben tartva), önmaga által meghozott döntések útján közvetlenül (szavaival élve "illiberális", antidemokratikus módon) gyakorolta, és gyakorolni fogja hatalmat!
Hegeda

#56 Re: Re: Re:

2015-05-21 21:30

#7: adófizető - Re: Re:  

 Aki egy ember életét megmenti az az Emberiséget menti meg! 


Vendég

#57

2015-05-21 22:10

Anno, még az általános iskolában úgy tanultam, hogy középeurópai ország vagyunk!
Én ehez tartom magam.

Vendég

#58 Re: Re: Re: Re:

2015-05-21 23:10

#12: - Re: Re: Re:  

 Ez a rendes nevem. Guglizz ram. Arccal, fenykeppel vallalom magam.


Vendég

#59

2015-05-22 06:44

Mert egytértek a tartalmával.

Vendég

#60 Re: Re: Re: Re:

2015-05-22 09:38

#56: Hegeda - Re: Re: Re:  

 Ha egy kegyetlen gyilkos halálbüntetést kap, az több következő áldozat életét menti meg! Vajon melyik értékesebb az Emberiség szempontjából, egy elaljasult féreg, vagy a jövendő ártatlan áldozatai?

 

 


Vendég

#61 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-05-22 09:39

#58: - Re: Re: Re: Re:  

 Hiszi a piszi! Magyarországon ilyen néven senkit nem anyakönyveznek... Ez még viccnek is rossz! Mond már meg melyik nap is találom a naptárban a névnapodat!

 

Komolyan, azt hiszed hülyének nézheted az embereket?! 


Vendég

#62

2015-05-22 10:09

Attól leszünk európaiak, hogy többre tartjuk annak az életét, aki képes egy 92 éves, becsületben megőszült asszonyt (tegnapi hír) félholtra verni, felváltva ütlegelni a fejét tenyérrel és ököllel 10 000, azaz TÍZEZER Ft-ért és kezét,  lábát kábellel megkötözve sorsára hagyni? 

Ehhez csak gratulálni tudok! Remek értékrend! Remélem az elkövető szabadulása után az aláírók szülei, vagy nagyszülei közül választ áldozatot, aztán lehet védeni, meg az élethez való jogáról értekezni. 

Közhelyeket puffogtatni, szájkaratézni a legegyszerűbb, míg csak egy szokványos tudosítás a híradóban, vagy az újságban, az igazi súlyát csak akkor fogjátok érezni, ha áldozatként, vagy hozzátartozóként a saját bőrötökön tapasztaljátok meg egy ilyen embernek nem nevezhető lény személyiségét. 

Vehetjük példának szintén tegnapról egy másik gyilkos nyilatkoztatát, aki egy idős asszonyt lökött a villamos alá: zavarta, hogy az idős néni előre állt és lerúgta közvetlen az érkező villamos elé. Előzményként egész bűnlajstromot soroltak fel, garázdaság, testi sértés témakörében. Egy másik mondat tőle: "ha valahová nem akarnak beengedni, akkor egyszerűen berúgom az üvegajtót".

Akkor most? Kap 10, esetleg 20 évet és kiszabadul, után mi lesz? Mintapolgár biztosan nem lesz belőle, sőt, elég valószínű, hogy ha valami ismét nem tetszik neki, megint emberekre támad, valószínűleg addig, míg újra ölni fog.


Vendég

#63

2015-05-22 12:40

Európai elveket, értékeket sajátoménknak is tekintem. Ezt a kultúrát, földrészt ismerem, elismerem és szeretem.
Csudinka Csudutov
A petíció szerzője

#64 Re: Re: Re: Re:

2015-05-22 22:39

#12: - Re: Re: Re:  

 Kedves toled, Vendeg. A helyzet az, hogy ez nem alnev. Ha nem hiszed, Guglizz.


Vendég

#65

2015-05-23 12:19

Anno, alig bírtam kivárni, hogy teljes jogú EU tagok lehessünk. Én Európai polgárnak érzem magam mindenek előtt, és Európa értékei elfogadhatóak számomra. Nem tudom tolerálni, ha rólam, rólunk egy személyben dönt valaki ....

Vendég

#66

2015-05-23 13:24

egyetértek

Vendég

#67 Re: Re: Re:

2015-05-24 07:17

#7: adófizető - Re: Re:  

 A bünözők 60%-a szabad marad. Az elítéltek 33%-a ártatlanul ül. Ezt megtetézni halálbüntetéssel? Ki mer Istent játszani és milyen jogon. Hol a felhatalmazása. Mutasd a tiédet. Én igen is eltartom őket, a sok szabadon mászkáló bünöző nem zavar, őt is eltartod, engem ők zavarnak A jelen politikusaink hány halált okoztak követve, közvetlenül? Mégis mszabadok, körülöttünk , már minden országban ülnének, kivéve a keleti vég. Én Európai vagyok Te mehetsz a balkánra a nézeteid egy ideig még jók lesznek ott. Árpád, István mind Európa felé vezetett minket. Valamiért eljöttünk onnan, nem gondolod? Amúgy szívesen fordítanék egy valóban működö büntetésvégrehajtási rendszerre, mely emberséges és valóban visszavezeti a társadalom hasznos tagjai közé a delikvenst. Te is bármikor lehetsz ártatlanul elítélt, mert egyszerűbb mint a tettest megkeresni, vagy kínos a tettes személye, akkor bezzeg hangoskodnál és minket hívnál segítségül. Ráadásul Én mindig vállaltam a véleményemet, névvel arccal, már 82-ben is. Te? Hol a neved? Az enyém itt:

Horváthné Somogyi Katalin


Vendég

#68

2015-05-24 11:15

Mert minden szava igaz.

Vendég

#69

2015-05-24 17:48

Mert európainak tartom magam és nem szeretnék sem fél sem egész ázsiai lenni.Demokráciát,békét és élhető országot szeretnék.

Vendég

#70

2015-05-25 10:02

Mert elegem van ebből a kormányból!!!

Vendég

#71

2015-05-25 12:23

Azért irtam alá ezt a peticiót, mert nem ilyen szégyenletes országban szeretnék élni, mint amibe O. V. süllyesztette. Szégyen ahogyan megosztotta az embereket. Lassan már nem lehet ûgy írni egy régi barátomnak hogy nehogy megsértsem a politikai hozzáállásukat. Olyan mintha nem ugyanazt a történelmet tanultuk volna. Stb...

Vendég

#72

2015-05-25 16:01

A petícióval egyetértek.
értelmetlenségi

#73 Re:

2015-05-26 19:43

#1: -  

Ön mit olvasott? Valamit nagyon elnézett, mert ez a petíció nem a bűnözők jogaiért emet szót, hanem a halálbüntetés ellen.  A kettő távolról sem ugyanaz. És ha netán a halálbüntetés pártján állna, akkor pedig gondolkozzon el azon, hogy a dokumentált halálbüntetések több mint tíz százalékáról került ki utólag - nagyrészt a tudomány fejlődése eredményeként -, hogy ártatlanokat végezte ki, nem egyszer szándékosan meghamisított bizonyítékok alapján. Ha ez sem győzi meg, akkor emlékeztetem egy nem régi esetre: a móri bankrablás elsőrendű vádlottjáról és elítéltjéről évek múlva derült ki, hogy ott sem volt. Ha még lenne nálunk halálbüntetés, akkor ma már nem élne. Ön mit érezne, ha a fiáról-férjéről lett volna szó?....


Vendég

#74

2015-05-27 11:11

Végre befogadott bennünket Európa, nem engedhetjük meg, hogy bárki kívánságára újra kiközösítettek legyünk.

Vendég

#75

2015-05-27 18:00

Ad absurdum maga a halálbüntetésról való vita felvetése is!
Soha többet halálbüntetést!