Mi európaiak vagyunk, és azok is maradunk!


Vendég

#1

2015-05-18 10:17

Oh! Szóval a megbánás halovány szikráját sem mutató elkövetőknek vannak jogaik?! Mi van kedveskéim az áldozatok jogaival?! A párszáz Ft-ért halálra kínzott nyugdíjasokéval, a megerőszakolt gyereklányéval, az élve eltemetett, előtte megkínzott kisgyermekével, a lőtéri gyilkosság áldozataival, stb. stb. stb, nekik nem volt joguk élni?!

Magyarországon vicc büntetési tételeket alkalmaznak, a gyilkosnak több joga van, mint az áldozatnak és a rendőrnek! Ideje ezen változtatni. 

Miért kell olyan elemeket visszaengedni a társadalomba, akik erőszakos cselekedet miatt reggel szabadulnak, délután már megerőszakolnak egy kislányt pár településsel arrébb?! Miért kell olyanokat visszaengedni a társadalomba, akik képesek napokig vadászni egy 5 éves gyerekre, hogy utána elrabolják és szexuálisan bántalmazzák?! Miért kell olyanokat visszaengedni a társadalomba, akik hidegvérrel ölnek, nulla megbánás és a legnagyobb fájdalmuk, hogy lebuktak?

 

Igaz, nyugatabbra nincs halálbüntetés, de a rendőrnek jogai vannak, nem csak a bűnözőnek és az ilyen embernek nem nevezhető lények legtöbbször "sajnos" elfogás közben elhunynak...

Miért is kell az adónkból olyanokat eltartani, akik szabadulás után újra ölni fognak és időzített bombaként ketyegnek a börtönben?


Vendég

#2 Re:

2015-05-18 10:50

#1: -  

 Kedves Vendég!

Igen, az elkövetőknek is vannak jogaik, mint mindenkinek. Egy szóval nem mondtuk, hogy vissza kell engedni őket a társadalomba. Nem, nem hiszek abban, hogy a kisgyereket hidegvérrel meggyilkolót a halálbüntetés réme tartotta volna vissza a szörnyű cselekedet elkövetésétől. A hajléktalanok, akiket ilyen célra felbéreltek, sokkal jobban megijedtek volna a lebukástól, illetve e megbízójuk feldobására ösztönözte volna őket az, ha tudják, hogy a hatóságoknál nyitott fülekre találnak, és nem azzal járnak jobban, ha lapítanak és gyilkolnak.
Minden rendszerben, az igazságszolgáltatásban is ott van a tévedés lehetősége, mint ahogy erre már Magyarországon is volt példa (a móri mészárlás esete - hogy csak egyet emlétsek).
Nem, nem a halálbüntetés a vigasz, nem is az a megoldás.

Inkább tartsunk el egy bűnöst, mint hogy megöljünk egy ártatlant.

Nem mellesleg: Ha bevezetjük a halálbüntetést, kitesznek bennünket az EU-ból. Ennyit is megérne neked?

Csudinka Csudutov
A petíció szerzője

#3 Re: Re:

2015-05-18 11:06

#2: - Re:  

 Sot, ha bevezetjuk, akkor semmilyen erkolcsi alapunk nem lenne a nem gyilkossagert a harmadik vilagban elfogott es esetleg halalra itelt magyar allampolgarok erdekeben lobbizashoz. De ez csak egy mellekszal.


Vendég

#4

2015-05-18 11:13

Én tisztelem az életet! A halál nem megoldás. Normális törvények ,és normális BTK kellene!
Yaz

#5 Re:

2015-05-18 11:42

#1: -  

 A potenciális elkövetőt nem a büntetés (akár a halálbüntetés) fogja elrettenteni, hanem az ha tudja: amennyiben elköveti a bűncselekményt akkor nem ússza meg, el fogják kapni.
Tehát nem a halálbüntetést kellene szorgalmazni és támogatni, hanem a hatékony rendőri, nyomozói munkát. Ugyanis csak ez védhetné az állampolgárokat.

A büntetés az már eső után köpönyeg.


Vendég

#6

2015-05-18 11:49

Egyetértek a peticióval. Nagyon jól megfogalmaztátok a lényeget. Köszönöm Kozák Györgyné
adófizető

#7 Re: Re:

2015-05-18 12:03

#2: - Re:  

 Egy értelmes okot mondjál már, hogy az ilyeneket, mint a gyerekgyilkosok, miért is kell az adófizetők pénzén életben tartani? Ha ennyire véded őket, akkor fizesd be az államkasszába légyszíves az eltartásuk költségét, merté nem kívánok ilyen ember alatti kategória eltartásáért adózni! 

Ami az EU-t illeti nem eszik olyan forrón a kását...  Viszont nem egy bűnöst tartunk el és max. több ezer elítéltre jut egy ártatlan, nem kicsit sántít a hasonlat.

Egyébként az EU tagság jó, vagy rossz nekünk kérdésben is erősen megoszlanak a vélemények.

Ha egy gyilkost kiengednek és újra öl, - mert ugye elég gyakori erőszakos bűncselekményeknél - akkor ti, akik aláírtátok a petíciót, a szemébe néztek a követkzeő áldozat hozzátartozóinak hangoztatva a gyikosok jogait? Szerintem lapulnátok, mint ... a fűben, csak addig van akkora szátok, míg a billentyűzet mögül, nevet és arcot nem vállalva szájkaratézni kell.

adófizető

#8 Re: Re: Re:

2015-05-18 12:06

#3: Csudinka Csudutov - Re: Re:  

 Tudod más ország a drogcsempész, terrorista, gyilkos szennyedéket inkább letagadja, nem lobbizik érte. Pontosan tudták, mit követtek el és ezért mi jár, senki nem kényszerítette rá őket, felesleges idő és pénzpocsékolás lobbizni értük. Súlyos bűnt követtek el, viseljék a következményeit!


Vendég

#9 Re: Re:

2015-05-18 12:09

#5: Yaz - Re:  

 A kiengedés utáni áldozatok szemszögéből nem éppen! Ha a gyilkost nem tartjuk el és engedjük újra szabadon, akkor a következő áldozattal nem találkozik a bűnös, tehát a következő áldozatot megvédi a társadalom, ha egy aljas indokból, előre megfontolt szándékkal, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság elkövetője esetében gondoskodik róla, hogy az ilyen féreg még véletlenül se kerülhessen ki még egyszer az emberek közé.


Vendég

#10 Re:

2015-05-18 12:13

#4: -  

 A gyilkosok meg nem! Miért kéne tisztelni ember alatti kategóriájú söpredék életetét, ha az sem tiszteli a becsületes, védtelen, ártatlan emberekét?


Vendég

#11 Re: Re:

2015-05-18 12:15

#5: Yaz - Re:  A potenciális elkövetőt nem a büntetés (akár a halálbüntetés) fogja elrettenteni, hanem az ha tudja: amennyiben elköveti a bűncselekményt akkor nem ússza meg, el fogják kapni.

 Na és? Kap valami röhejes ejnye-bejnye szintű büntetést, kijön és újra öl.


Vendég

#12 Re: Re: Re:

2015-05-18 12:17

#3: Csudinka Csudutov - Re: Re:  

 Mondd, te valami gyilkos vagy álnéven? Ezért nem vállalod a valódi nevedet? Ugye tudod, hogy egy álnéven történt aláírás és petíció mennyit ér? Semmit!

Yaz

#13 Re: Re: Re:

2015-05-18 12:20

#9: - Re: Re:  

 Ezzel "csak" két probléma van (és nem is erkölcsiek, hanem gyakorlatiak). Na jó, több, de most kettőt említek:

1) Szvsz nem az kellene a cél legyen hogy valaki ne követhesse el újra, hanem az hogy ne merjen ilyet elkövetni EGYÁLTALÁN. 
2) Amennyiben tévesen ítélnek el valakit, akkor már nincs olyan lehetőség hogy bocsi, mégse... Az állam is szimpla gyilkossá válik.


Vendég

#14

2015-05-18 13:07

Egyet értek!

Vendég

#15

2015-05-18 14:03

Hogy Orbán előbb utóbb ne mondhassa ki jogosan azt, hogy "mi magyarok". Nem hatalmaztam fel arra, hogy a nevemben beszéljen.

Vendég

#16

2015-05-18 14:06

Azért, mert egyetértek vele.Sajnos nincs más eszközünk, csak a tiltakozás, tüntetés. A kormány mindenben akadályozza, semmibe veszi a polgárok véleményét, elutasítja a feljelentéseket, az általuk hozott törvénybe ütköző ténykedésekért stb.

Vendég

#17

2015-05-18 14:20

Aláírtam, mert az Európai Unióhoz tartozónak akarom tudni magam, s azt remélem, hogy csak együtt az Unió tagállamaival fordulunk kelet felé, kellő kritikával és megfontolással. Semmi bajom az Unión kívüli világgal, azzal sem, ha kereskedünk velük, vagy megállapodásokat kötünk, csak tájékoztassanak róla időben, tudjam, mi is fog történni? Úgy látom, hogy például akár Kína, vagy Japán, megfontolja minden lépését, amit felénk tesz, hát én is elvárom országunk vezetőitől ugyanazt a körültekintést és figyelmet. Különösen felháborít a Paks2 szerződés, amelyről még mindig alig tudunk valamit. Nem is beszélve a régi fűtőelemekkel való manipulációra: Nem tudom van-e, lesz-e olyan hely országunk területén, ahol biztonságos mélységben és lakott területtől jól elkülönítve - el tudjuk helyezni azt az nukleáris hulladékot, amit el kell helyeznünk. - Pintér Éva Irén -

Yaz

#18 Re: Re: Re:

2015-05-18 14:40

#11: - Re: Re:  

 Ezt most csak én nem értem? Hiszen egy konkrét büntetési tétel (kivéve a tényleges életfogytiglant) nem függ attól, hogy akár halálbüntetés is kiszabható lenne.
Vagy úgy gondoltad, hogy egyből kötelező is lenne halálbüntetést alkalmazni? Mert akkor még siralmasabb...


Vendég

#19

2015-05-18 14:56

Egyetértek !!

Vendég

#20

2015-05-18 15:33

Mert elegem van abból, hogy egy rabló kormány döntsön a megkérdezésem nélkül a sorsomról, a gyerekeim, az unokám jövőjéről!

Vendég

#21

2015-05-18 15:49

Európai vagyok, szabad magyar állampolgár és már az is maradok!
magdolna

#22 Re:

2015-05-18 17:32

#21: -  

 Én egyet nem értek. Ha valaki úgy érzi, hogy Ázsiában érzi otthon magát, könyörgök miért nem marad ott??


Vendég

#23

2015-05-18 19:02

Azért írtam alá, mert egyetértek a tartalmával, és Európai Magyar állampolgár akarok maradni, Magyarországon!


Vendég

#24

2015-05-18 20:02

Europai értékeken alapuló, "Viktátorok" nélküli, igazi demokratikus Magyar Köztársaságban szeretnék végre élni és majd meghalni!!!...Mert életem 74 évét diktatúrák sorában éltem le!..
Remélem ,hogy unokáim megérik a félelem mentes, demokratikus europai Magyar Köztársaságot, ahol a népdöntéseket az állami vezetők felelős alázattal szolgálják és nem uralkodni akarnak!


Vendég

#25

2015-05-18 20:05

Elegem van abból, hogy mások akarják élni az életemet helyettem,mégpedig elmaradott, ázsiai módon! Én európai vagyok, nyugati jellegű neveléssel, kultúrával, és elsősorban humanista vagyok. Felnőttem, magam irányítom az életem, nem kell, hogy rám kényszerítsenek olyan életmódokat, amiket sosem tekintettem követendőnek, semmilyen szinten. Elég volt a jelenlegi "vezetésnek" csúfolt világrombolásból!!!