Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post

penznyelo

#58 Re:

2015-03-15 01:30

#53: -  

 

"Jól összeszedett, és csak megerősíteni tudom az abban leírtakat"

 

A petíció hazugságon alapul. Azt ugyanis a kötvény kibocsátási tájékoztatója tartalmazza, hogy a kötvény NEM BEVA és OBA biztosított. Mint ahogy, önmagában SEMMILYEN KÖTVÉNY, RÉSZVÉNY, ÉRTÉKPAPÍR NEM BEVA biztosított, mert a BEVA az értékpapírszámlát biztoítja, nem a befektetést magát.

 

Válaszok


Vendég

#59 Re: Re:

2015-03-15 05:14:03


Vendég

#65 Re: Re:

2015-03-15 07:38:35

#58: penznyelo - Re:  

 A BEVA oldaláról az alábbiak:

A befektetni szándékozók érdeklődésére tekintettel a befektetések Beva általi védelmének tartalmáról az alábbi tájékoztatást adjuk.

Értékpapír vásárlása esetén a döntésnél figyelembe kell venni, hogy a Beva biztosítása nem terjed ki az olyan károkra, amely az értékpapír árfolyamveszteségéből vagy az értékpapír kibocsátójának fizetésképtelenségéből eredően éri a befektetőt. A kibocsátó az a jogi személy, amely az értékpapírban megtestesített kötelezettség teljesítését a maga nevében vállalja. A Beva biztosítása egyetlen értékpapír esetében sem terjed ki a kibocsátói kockázatokra.

A Beva elsődlegesen a tagjai által végzett letétkezelési szolgáltatást biztosítja, tehát azt, hogy a megvásárolt értékpapír meglegyen a tag által vezetett értékpapírszámlán, ahhoz az ügyfél hozzájusson, arról bármikor rendelkezni tudjon. Amennyiben a Beva tagja felszámolás alá kerül és az értékpapírokban mutatkozó hiány miatt a befektető számára nem tudja kiadni - másik számlára transzferálni - az értékpapírjait, vagy azok egy részét, akkor erre a káreseményre a törvényi keretek között kártalanítást fizet a Beva, azonban nem fizet arra az esetre, ha az értékpapír megvan, de a befektető az értékpapírba fektetett pénzéhez nem tud hozzájutni pl. a kibocsátó csődje miatt.


Vendég

#147 Re: Re:

2015-03-16 09:00:25

#58: penznyelo - Re:  

 Kedves Pénznyelő !

Az általam tett, személyemet nyilvánvánosan felvállaló nyilatkozatomat idézve

őszintén nem értem hozzászólásod lényegét. Azt sem tudom kihámozni, hogy

mellette, vagy ellene vagy ? Én a kommentemet teljes nevemet  adva tetem meg,

Te névtelenül a lényegi részt nem idézted, azaz, hogy az ügyintézők megtévesztő

nyilatkozatokat tettek, nem egyszer, hanem folyamatosan és nem csak nekem, hanem

minden ügyfelüknek.

Én nem szeretnék olyan következmények nélküli országban élni, ahol szélhámosságra éptő

"karrierlovagok" bármit megtehetnek büntetlenül.

Üdvözlettel : Fórián-Szabó András


Vendég

#301 Re: Re:

2015-03-17 08:52:35

#58: penznyelo - Re:  

 Tételezzük fel hogy igaza van.Akkor a devizahitelesek milyen jogon kértek és kaptak kártérítést az államtól?Ott szintén vannak apróbetűk.