Quaestor károsultak megmentéséért

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Quaestor károsultak megmentéséért petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#301 Re: Re:

2015-03-17 08:52

#58: penznyelo - Re:  

 Tételezzük fel hogy igaza van.Akkor a devizahitelesek milyen jogon kértek és kaptak kártérítést az államtól?Ott szintén vannak apróbetűk.


Vendég

#302

2015-03-17 08:56

Mert egyetértek a petÍcióban foglaltakkal, és elvesztettem a pénzem.

Póczonyi Imréné Kecskemét. 2015. 03 .17.

Vendég

#303

2015-03-17 08:58

Úgy gondolom ez a történet bűncselekmény a javából,akik érintettek ebben és károsultak nem szabad hogy magukra maradjanak!


Vendég

#304

2015-03-17 09:15

Nem szeretném ,hogy Magyarország olyan ország legyen ahol ilyen méretű csalást meglehessen úszni .

Vendég

#305

2015-03-17 09:22

Mindenben egyetértek! Köszönöm, hogy kezdeményezték az összefogást! Ne hagyjuk magunkat, ha kell, lépjünk fel Strasbourgban is!
Tisztelettel: dr.Bodrogi Melánia Ildikó

Vendég

#306

2015-03-17 09:26

A petícióval teljes mértékben egyetértek.A döntéshozók intézkedése nem tűrhet halasztást, az emberek megnyugtatása érdekiében ezt sürgősen meg kellene tenni.

Vendég

#307

2015-03-17 09:31

Mert mindenben egyetértek amit megfogalmazott

Vendég

#308

2015-03-17 09:34

Mert érintett vagyok.

Vendég

#309

2015-03-17 10:15

Questor károsult vagyok.

Vendég

#310

2015-03-17 10:25

Ezt olvastátok???

 

Az MNB visszautasítja egyes ellenzéki pártok hamis állításait

A jegybanktörvény ismeretének teljes hiányáról tanúskodik az az állítás, amely szerint az MNB-nek kellene kárpótlást nyújtania a Buda-Cash-ügy károsultjainak

Budapest, 2015. március 2. – Tudatlanságon és rosszhiszeműségen alapulnak, egyúttal a közvélemény megtévesztésére alkalmasak egyes ellenzéki politikusok kijelentései, melyek a Buda-Cash Brókerház Zrt. és a DRB bankcsoport tevékenységére, a jegybanki kártalanításra, illetve a felügyeleti ellenőrzésekre vonatkoznak.

Egyes ellenzéki politikusok a gyanú szerint jelentős részben a szocialista kormányok időszakában elkövetett bűncselekmény-sorozatot más elkövetési időponthoz próbálják kötni. Különösen visszás, hogy vezető ellenzéki pártpolitikusok az elkövetők helyett azt a Magyar Nemzeti Bankot (MNB) vádolják a brókerháznál történtek miatt, amely – azt követően, hogy alig 16 hónappal átvette a pénzügyi felügyelés feladatát Magyarországon – fényt derített a bő másfél évtizeden át elkövetett visszaélésekre.

Hamis az az állítás, amely szerint a DRB bankcsoporthoz köthető hitelintézetek az MNB tevékenységének időszakában kerültek volna a Buda-Cash Brókerház Zrt. tulajdonosi köréhez. A valóság ezzel szemben az, hogy a Buda-Cash Brókerházhoz köthető megbízott magánszemélyek a brókerház tulajdonosainak megbízásából 2008-2009-ben, alapvetően a Gyurcsány-kormány időszakában szereztek többségi befolyásoló tulajdonrészt – a részjegyekre vonatkozó tőkeemelésekkel, s ennek révén a régi tagok fokozatos kiszorításával – abban a 11 takarékszövetkezetben, melyekből később a DRB bankcsoport tagjai létrejöttek.

Az MNB által indított, s a Buda-Cash Brókerház Zrt.-nél és a DRB bankcsoportnál folyamatban lévő vizsgálatok eddigi adatai egyértelműen azt mutatják: a gyanú szerint jelentős mennyiségű ügyfélpénz eltüntetésével járó visszaélés-sorozat másfél évtizeddel azelőtt indult el, hogy jegybank 2013 októberében átvette volna a pénzügyi felügyeleti szerepkört.

Tudatlanságon és rosszhiszeműségen alapul, ráadásul a jegybanktörvény ismeretének teljes hiányáról tanúskodik az az állítás, amely szerint az MNB-nek kellene valamiféle „állami” kárpótlást nyújtania a brókercég és a bankok károsultjainak. Az MNB ugyanakkor már jelezte, hogy kellő mennyiségű likviditás ad a betétesek követeléseinek kifizetésére az Országos Betétbiztosítási Alapnak (OBA), ha az nem rendelkezne elég forrással erre a célra. Az OBA tehát képes lesz teljes mértékben eleget tenni kártalanítási feladatainak.

Az MNB határozottan visszautasítja a Buda-Cash Brókerház Zrt., illetve négy kisbank ügyében tett intézkedéseihez kapcsolódó befolyásolási kísérleteket. A jegybank – amelynek függetlenségét törvény garantálja Magyarországon – még abban az esetben is halad tovább a pénzügyi rendszer megtisztításának útján, ha ez egyes érdekcsoportok konkrét anyagi vagy politikai érdekét sérti.

Az MNB határozottan felhívja az ellenzéki politikusok figyelmét arra, hogy a jövőben tartózkodjanak attól a rendkívül felelőtlen magatartástól, hogy politikai haszonszerzés céljából, valótlanságok állításával, a közvélemény megtévesztésének kísérletével próbálják meg aláásni Magyarország pénzügyi stabilitását.


Vendég

#311

2015-03-17 10:42

sok milliót buktam..... elegem van.....!


Vendég

#312

2015-03-17 10:56

Mert sajnos én is károsult vagyok.

Vendég

#313

2015-03-17 11:01

nagyon érdekel a megoldás, érintett vagyok !

Vendég

#314

2015-03-17 11:06

Ez a minimum amit megtehetünk egymásért!! Mindenkinek sok kirartást és erőt kívánok!!

Vendég

#315

2015-03-17 11:14

Egyetértek a petícióban foglaltakkal, felháborítónak tartom a történteket. Nem szeretnék politikai ügyet ebből a bűncselekményből.


Vendég

#316

2015-03-17 11:14

Azért írtam álá ,mert nagyon csúnyán becsaptak, átvertek, tönkre tettek.

Vendég

#317

2015-03-17 11:21

Úgy gondolom, ha adakozni akarok, akkor a gyerekeimnek, vagy unokámnak adom a nehezen megkeresett pénzem, nem pedig ismeretlen és tisztességtelen idegeneknek. A kötvényekre azt kellett volna írni, hogy adakozási szerződés, így korrekt lett volna és nem lenne követelésünk.

Vendég

#318

2015-03-17 11:22

Összefogni szükséges. Egyetértek a petícióban foglaltakkal, de a politikai sárdobálásba nekünk nem kellene belemenni.

Vendég

#319

2015-03-17 11:30

Én is a károsultak körébe tartozom. Egész életem megtakarítása odaveszett. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy kisemmizve meghátráljunk. Mindenkit kártalanítaniuk kell - vagy a Questor, vagy az állam!!!!!!!!!!!

Vendég

#320

2015-03-17 11:38

Szerintem sem kellene ebből még véletlenül sem politikai ügyet kreálni.

De most is az megy, hogy egymásra mutogatnak a politikai pártok, csak a lényeggel nem foglalkozik senki: mi lesz 200.000. ember megtakarításával?????


Vendég

#321

2015-03-17 11:57

Újabb sajtóhírek, mindent másoljunk be ide, ami újat találunk. Linket sajnos nem enged betenni.:-(

A győri foci helyett a Quaestor károsultjaiért kellene aggódnia a kormánynak – mondta napirend előtti felszólalásában a szocialista Lukács Zoltán. Az MSZP az ügyészséghez fordul, és azt követeli, hogy a Magyar Nemzeti Bank nyereségéből kártalanítsák a károsultakat. Tállai András szerint az a párt támadja a kormányt, amely semmit nem tett a pénzügyi visszaélések megakadályozásáért.

A szocialisták szerint a kormánypárt térfelén pattog a labda a brókerbotrányban. Lukács Zoltán azt mondta, hogy pártja az ügyészséghez fordul és azt követeli, hogy a kormánytól független Magyar Nemzeti Bank több százmilliárdos nyereségéből kártalanítsa a Quaestor ügyfeleit. „Segíteni akarunk az embereken, segíteni akarunk azon a kétszázezer emberen, akinek a kis pénze, az utolsó megtakarítása maradt benn ebben a bankban. Látjuk, hogy a miniszterelnök úr a győri foci miatt aggódik, ahelyett, hogy a kétszázezer ember miatt aggódna, akik most ott állnak a pénzük nélkül és nem tudják, hogy mi lesz a jövőjükkel. Nem a győri focit kell megmenteni elsősorban, hanem elsősorban a kétszázezer kisembert kell megmenteni, akinek a pénze beragadt” – mondta Lukács Zoltán, az MSZP frakcióvezető-helyettese.

„Uraim! Önök elősegítették a csalást, a korrupciót és most itt a vége! És ezt vegyék tudomásul.” Ezt válaszolta a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára. Szerinte az a párt támad, aki kormányzása alatt semmit nem tett azért, hogy a pénzügyi rendszer átlátható legyen. „Nem a Fidesz-kormány építette az első stadiont. Ha hiszi, ha nem, az MSZP-kormány építette a Quaestorral az első stadiont Győrben, és nem tizenkétmilliárdért egy csodálatos stadiont, hanem tizenhétmilliárd forint hitelből, amit a Magyar Fejlesztési Bank adott a Quaestornak. Amikor a Quaestorról, Fidesz-kapcsolatokról beszél, akkor számoljon el ezzel a tizenhétmilliárddal” – mondta Tállai András.

Ellenzéki közbekiabálásokkal megzavart válaszában Tállai azt is mondta, hogy 2002-ig, két évente ellenőrizték a brókercégeket, de ezt a jogszabályt a szocialista kormány 2004-ben, megváltoztatta. A parlamenti államtitkár szerint a korábbi jegybankelnök, Simor András megtakarításait azért fektette offshore-cégekbe, mert tudta, pénze akkoriban nem volt biztonságban.


Vendég

#322

2015-03-17 11:59

Óriási összeget bukhat a város a Quaestor-botrány miatt

Törökszentmiklós városvezetője után tegnap Abony polgármestere is arról tájékoztatta a lakosokat, hogy a dél-pest megyei városnak is volt lekötése a nemrégen becsődölt Quaestor Zrt-nél.

– Utólag már könnyű okosnak lenni – így kommentálta elkeseredetten az elmúlt hetek történéseit Romhányiné dr. Balogh Edit, Abony polgármestere arra utalva, hogy a város is érintett a Quaestor-botrányban. A településnek sok millió forintja ragadt bent a zrt-nél, melyről hivatalosan tegnap délután, egy képviselő-testületi ülésen tájékoztatta a képviselőket a településvezető. 
– Eredetileg csak a város közvilágításának korszerűsítéséről döntöttünk volna az ülésen. Sajnos azonban más apropója is van a találkozónak... – mondta Romhányiné dr. Balogh Edit. A képviselők hivatalosan csak most tudták meg, hogy értékpapír formájában kamatokkal együtt a város 279 millió forintos befektetése került veszélybe (Törökszentmiklóson ez az összeg 103,5 millió forint).

– Két évvel ezelőtt döntöttünk arról, mibe fektetjük a város pénzét. Költségvetési rendeletünk szerint felhatalmazásom volt arra, hogy a képviselő-testület összehívása nélkül döntsek erről. A legelőnyesebbnek látszó befektetési konstrukciók kiválasztásában egy befektetési tanácsadó valamint a gazdasági osztály vezetőjének segítségét kértem – árulta el a polgármester, hozzátéve, mindez két esztendővel ezelőtt történt. A Quaestor igen megbízhatónak tűnt, 25 esztendeje működött a befektetők élvonalában.
– Gyanúsan magas hozamot sem ígértek: 4,25 százalékos kamatlábbal lehetett lekötni a betéteket. Ráadásul hallottuk, hogy Törökszentmiklós is a Quaestorral szerződött, ez a város is náluk fektette be a pénzüket. Ezek után döntöttük mi is mellettük. A polgármester elmondta, ezidáig nem is volt semmi probléma a befektetésekkel. Még akkor sem gyanakodtak, amikor az első brókerbotrányok kirobbantak – bár egyesek szerint már ekkor lépnie kellett volna a városnak, hogy megmentse az esetlegesen veszélyben lévő befektetését.


– De ki tudhatta volna mindezt?! – töprengett hangosan a településvezető. A város információs portálja, a MiAbonyunk  értesülése szerint Abony befektetése e hónap március 9-én járt le. Bíztak benne, hogy a pénz azonnal vissza is jön a városhoz, azonban a pénzügyi cég egy nappal később, azaz március 10-én csődöt jelentett...
– Pénzünk már az értékpapír számlánkon van, mégsem jutunk hozzá, hiszen a számlát zárolták. E hét péntekig talán többet tudunk, mikor is juthatunk pénzünkhöz – reménykedett Romhányiné dr. Balogh Edit.
Ismeretes, a Magyar Nemzeti Bank múlt hét elején részlegesen felfüggesztette a Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét és felügyeleti biztost rendelt ki. A kötvénytulajdonosok abban reménykedhetnek, hogy a Quaestor befektetéseiből és vagyontárgyaiból ki tudják fizetni őket – ez derül ki hamarosan.
Az abonyi polgármester a kialakult helyzetről többek között tájékoztatta a térség országgyűlési képviselőjét, és a Belügyminisztériumot is, segítséget remélve tőlük.


A városnak egyébként igencsak fontos lenne, hogy pénzéhez jusson, hiszen ezt az összeget nem csak a fejlesztési, hanem (egy részét) a működési költségvetésbe is beépítették. Megtudtuk, ebből bővítenének és újítanának fel több közintézményt is (ebből lenne a saját erő az elnyert pályázati pénz mellé), például ebből cserélnék ki a polgármesteri hivatal nyílászáróját és korszerűsítenék az óvoda fűtését is.


Vendég

#323

2015-03-17 12:02

hosszú évek alatt gyűjtögetett pénzem akarják elvenni
200.000 ember

#324 Re:

2015-03-17 12:04

#321: -  

Mondom, hogy egymásra mutogatnak!!!! Ki a sz...t érdekel, hogy ki építette azt a rohadt stadiont, nem érdekel senkit. Ki a sz...t érdekel, hogy megmenekül-e a győri ETO a pár falábú focistán és a kb. 2000 szurkolón kívül? Senkit. A másik oldalon viszont ott áll 200.000 ember!!!! 200.000!!!!!!!!! Az nem kevés, akárhonnan nézzük is. Csak velük nem foglalkozik SENKI! Megy a mutogatás, meg a sárdobálás, csak arra nem nyilatkozik senki, hogy MI LESZ EZZEL A 200.000. EMBERREL??? Mehetnek-e már most a Dunának, vagy esetleg van még remény arra, hogy visszakapják legalább a tőkéjüket?

nickname

#325

2015-03-17 12:07

www.napi.hu

 

Ez az új brókerbotrány? Lecsapott az MNB

Az MNG Investments Zrt. bejelentés hiányában függő ügynöki tevékenységet végzett, s e társaság, illetve az MNG International Investments Inc. által elkövetett egyéb szabálytalanságok miatt az MNB 292,5 millió forintos bírságot rótt ki a társaságokra - adta hírül a jegybank.