A betegséget kezeljük, ne a tüneteket! Kóbor állatok kérdése

Quoted post

Természetszerető

#18 Re: Re: Re: Re: Re: Érdekes...

2014-08-20 09:49

#6: Természetvédő - Re: Re: Re: Re: Érdekes... 

 Egy természetvédőnek tudni illene, hogy a növények, állatok, és ezen belül a HÁZI-nak nevezett (inkább háziasítottnak mondanám) állatok is, ahogyan az emberek is a természet részét képezik. Továbbmegyek, EGYENJOGÚ részei! Az ember vindikál magának többlet jogokat, a hatalmas önzése által. Elborult elme írhat olyat, hogy kitiltani a szerves egészből annak egy részét. Még akkor sem, ha a túltenyésztett, genetikailag degenerált, emberek nélküli önálló életre alkalmatlan úgynevezett 'háziállatokról" (fajtatiszta? szörnyű kifejezés, az emberi önzés netovábbja) van szó.  Már csak azért is, mert annak az ember is viseli a következményeit. Tudomásul kellene venni, hogy a Természet nagyobb úr az emberiségnél. Nem átrendezni kellene, az hosszabb távon úgysem működik. Alkalmazkodni kellene hozzá, együttélni azzal, aminek mi is részei vagyunk. 

Válaszok

Brumi

#19 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Érdekes...

2014-08-20 10:14:53

#18: Természetszerető - Re: Re: Re: Re: Re: Érdekes... 

 Végre egy ember aki tud gondolkozni!
"A kutya megöli a madárfiókákat!" - a nyest, a róka, a vadmacska nem?
Ez az u.n. mikroevolúció része. A gyengébb példányok elpusztulnak, ezáltal nemesedik, alkalmazkodik az állomány. Egy erdőben a kutyák okozta veszteség 1-2%
Arról persze, hogy az olasz, német vadászok mennyi vadat lőnek ki - persze, nem a "satnyákat" - arról nem beszélünk? Ja, NEM! Mert azok PÉNZÉRT teszik! És akkor máris semmi gond!
"Vadat űz" - pont a hét végén láttam, hogy a vadászok már szoktatják oda a vadakat az etetőhöz, és OTT állítják fel épp a vadászlest - ők nem fogják űzni, ők ott lelövik!... Ez persze etikus... Ezzel nincs gond!
Ha egy VADAT utolér a kutya, akkor az már bizony a végét járja! Az a VAD meg tudja magát védeni! Persze, nem amikor a CIGÁNYOK tömegével uszítják rá a kutyákat.
Azt hiszem meg is van a gond!!!! :)

realista

#27 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Érdekes...

2014-08-25 08:33:36

#18: Természetszerető - Re: Re: Re: Re: Re: Érdekes... 

 Ha valaki szeretné valóban a természetet, akkor nem vinne egy olyan háziállatot a természetbe és engedné ott szabadon, ami potenciális ragadozó, szagával, látványával feleslegesen stresszeli a vadon élő állatokat a SAJÁT OTTHONUKBAN! 

Annál nagyobb önzés nincs, mint a természetben élő állatokat veszélyeztetni, felesleges szenvedést okozni nekik, hogy az elkényeztetett kutyulid futkozzon.

Mutasd már meg nekem azt a területet a térképen, ahol a házi kutya része a faunának. 

Elárulom! Ilyet nem fogsz találni. A vadkutya Ázsiában része a faunának, a farkas is több földrészen, de a házi kutya (Canis lupus familiaris) sehol sem az, tehát a helye az ember mellett, az épített környezetben van, nem pedig a természetben.

A kutya fajtákat az ember alkotta, nem a természet, így a természet szempontjából negatív értékkel bírnak, főleg ha kárt tesznek a flórában, vagy a faunában.


Vendég

#30 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Érdekes...

2014-08-25 10:54:08

#18: Természetszerető - Re: Re: Re: Re: Re: Érdekes... 

 Ennyi baromságot sem láttam még összefirkálva!

Tisztázzunk már néhány fogalmat: A FAJTÁK az ember által, szelekcióval létrehozott, természteben nem létező kategória, míg a FAJOK a természet alkotásai.

Az ember ennek megfelelően faj, mivel szerencsére egyelőre még nem engedélyezett a manipulációja, ugyan kísérlet volt rá a történelem folyamán (pl. náci rendszerben), de azért még nem szelektálhatnak bennünket úgy, mint az állatokat. Az ember, mint faj, része a természetnek, bár ezt sokan nem veszik figyelembe és visszaélnek vele.

A bizonyos genetikailag degenerált, manipulált házi állatok nem részei a természetnek, az ember teremtményei, így ennek megfelelően kell kezelni őket.

Az emberi önzés ott kezdődik, amikor ezeket az emberi kreatúrákat egyesek megpróbálják előnyben részesíteni a természetben lakó állatokkal szemben a természetben. Ez ugyanúgy igaz azokra a bunkókra is, akik nem veszik figyelembe, hogy nem mindenki szereti a kutyákat, főleg a neveletleneket és sokan allergiásak a szőrükre, vagy félnek tőlük, mégis olyan helyekre viszik a kutyáikat, ahová nem illik. Nagyon sok bunkó paraszt még a játszótérre, élelmiszer boltba is be akarja vinni a kutyáját. 

Minden tekintetben végre rendet kéne tenni!

Kezdeni azzal, hogy a sok bunkó parasztot úgy megbüntetni, hogy a gatyája is rámenjen, amikor nem takarít össze a kutyája után!

Azoktól a bunkó parasztoktól meg elvenni a kutyát és eltiltani a tartásuktól, aki nem képes a futtatón kívül pórázt tenni rá!

Felháborító, amit egyesek művelnek kutya tartás címén!