A betegséget kezeljük, ne a tüneteket! Kóbor állatok kérdése

Quoted post

Brumi

#19 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Érdekes...

2014-08-20 10:14

#18: Természetszerető - Re: Re: Re: Re: Re: Érdekes... 

 Végre egy ember aki tud gondolkozni!
"A kutya megöli a madárfiókákat!" - a nyest, a róka, a vadmacska nem?
Ez az u.n. mikroevolúció része. A gyengébb példányok elpusztulnak, ezáltal nemesedik, alkalmazkodik az állomány. Egy erdőben a kutyák okozta veszteség 1-2%
Arról persze, hogy az olasz, német vadászok mennyi vadat lőnek ki - persze, nem a "satnyákat" - arról nem beszélünk? Ja, NEM! Mert azok PÉNZÉRT teszik! És akkor máris semmi gond!
"Vadat űz" - pont a hét végén láttam, hogy a vadászok már szoktatják oda a vadakat az etetőhöz, és OTT állítják fel épp a vadászlest - ők nem fogják űzni, ők ott lelövik!... Ez persze etikus... Ezzel nincs gond!
Ha egy VADAT utolér a kutya, akkor az már bizony a végét járja! Az a VAD meg tudja magát védeni! Persze, nem amikor a CIGÁNYOK tömegével uszítják rá a kutyákat.
Azt hiszem meg is van a gond!!!! :)

Válaszok

realista

#28 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Érdekes...

2014-08-25 08:41:40

#19: Brumi - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Érdekes... 

 A nyest, a kutya, a vadmacska mind mind a fauna része, a természetes tápláléklánchoz tartoznak, a kutya és a macska nem!

A kutya nem azért öl a fauna részét képező ragadozókkal ellentétben, mert éhes, hanem szórakozásból és nem csak annyit, amennyit elfogyaszt. Az általa elpusztított, megsegesített apró állatok az esetek 99.9 %-ban védettek. Ezért egyetlen egy kutya/macska által elpusztított vadon élő állat is több, mint kéne.

Nem is kell, hogy megfogja a vadat, elég ha csak megszimatol egy fűben elfektetett gidát, rajta hagyja a szagát és azt az anyja többé nem eteti. Ezért is fontos, hogy az erdőben, mezőn lévő kutyát mindig szorosan pórázra fogja a gazdája.

Szabadon engedni a kutyafuttatón kéne, persze ha nem hagyná ott mindenki a kutyaszart, akkor tiszta lenne és használható, de jelen esetben az egy négyzet mérterre jutó ürülék kupac minden futtatón több, mint sok.

 

A vadászat más lapra tartozik, nem témája ennek a petíciónak! Lehet indítani róla egy másikat.