Vass Gabit szeretnénk!

Quoted post


Vendég

#7

2014-06-22 00:12

Nehéz lenne úgy anya és babarát kórháznak lenni, ha módszeresen kigolyózzák azokat az embereket, akik ez irányban elkötelezettek.Hihetetlen volt édesanyaként megtapasztalni, hogy az orvosom tudta nélkül rendeltek el nekem egyesek vizsgálatokat, és azon drukkoltak, hogy minél rosszabbul legyek.Mindezt csak azért, hogy az orvosomat és a szülésznőmet kellemetlen helyzetbe hozzák. Egyetlen "bűnük" az volt, hogy hagyták kisbabámat természetes úton, saját tempómban világra hozni.Pechükre egy kis vashiányon kívül semmi bajom nem lett. Üzenem a Szent Imre szülészetén és csecsemő osztályán dolgozó aknamunkásoknak( sajnos nem sikerült szofisztikáltabb kifejezést találnom) hogy úgy bánjanak az embertársaikkal-legyen az kolléga vagy akár a betegük, ahogy ők szeretnék, hogy bánjanak velük, vagy szeretteikkel. Lehet egy nézettel nem egyet érteni, de véleményünk kifejezésének van felnőtt, kulturált, EMBERi módja. Érdemes lenne mindenkinek szem előtt tartani, hogy a végén úgyis azt kapjuk vissza, amit adtunk....

Válaszok

Egy orvos a Szent Imre kórházból

#8 Re: Válasz

2014-06-22 09:49:19

#7: -

Kedves Asszonyom.

Levelét olvasva nem tudom elképzelni, hogy juthatott  felnőtt értelmes embertként arra a megállapításra, hogy a Szent Imre Kórház orvosai / az Ön szerinti aknamunkások / nem ugyanazt az egyetemet végezték volna el mint az Ön által istenitett kollegák. Mindnyájunkra ugyanis ugyan az az eskü vonatkozik. miszerint legjob tudásunk szerint minden körülmények között a beteg érdekeit szolgáljuk.  Igazán megdöbbentő, hogy ilyen rágalmakat képes más emberekre rászórni, és feltételezni, hogy orvos ártó szándékkal fordul a beteghez. Látom a nevét már nem adta ehhez a remekbe szabott levélhez. A névtelenség pedig bármit kibír. Kiváncsi lennék arra  a kis vashiányra amit említ, de lehet hogy a vérszegénység fokáról mások a véleményeink, biztos Ön is végzett orvosi egyetemet képes ennek megítélésére.

Azt hiszem jobban tenné , ha ilyen levelek helyett a gyermekével és a családjával  foglalkozna otthon  Nem uszítana feleslegesen, mivel  a leveléből kiderül, hogy Önnek fogalma sincs a Szent  Imre Kórház  Szülészetén folyó  munkáról. Tavaly csak 3000 szülés zajlott le.  Hál Istennnek akadtak ezek között / bizonyos vagyok benne, hogy  a többség /  emberek akik meg voltak elégedve a szakmai és emberi  ellátással.

Maradok tisztelettel

Az"aknamunkások" egyike  és természetesen  nem névtelenül és nyugodt lelkiismerettel

Dr. Urbán Márta a Szent Imnre Kórház egyik orvosa.