Az emelt angolérettségi 3. részének felülvizsgálatáért

Quoted post

Belekotyogó!

#270 Igaz-nem igaz

2014-05-15 12:07

Az a helyzet, hogy ami bizonyítható erejű lehetne a diákok oldalán az a hanganyag amit már rég visszavittek a központba- ahol meg van a lehetőség az eltüntetésükre, illetve másik javított anyag elkészítésére. Az egész oktatási rendszer olyan, hogy meg van a lehetőség a rendszeren belül a visszaélésekre pro és kontra!
És a jelek szerint a kormányzat nem törekszik ennek kijavítására- lévén, hogy ezzel ők maguk is tudják a rendszert manipulálni!
Az oktatási rendszer egyik sarkalatos pontja a nyelvoktatás! Akárki akármit mond ez tény. Vannak jobb iskolák ahol van pénz, de a gyakorlat az az, hogy 35-40 fős nyelvórákat tartanak a legtöbb helyen, nyelvlabor az nuku, és a tanárok is állandóan cserélődnek. A diplomák fele a nyelvvizsgák hiányában vissza van tartva! -azt meg senki ne mondja, hogy a felsőoktatásban végzettek fele nem oda való volt. Ha ez mégis igaz akkor szintén a rendszerben van a hiba! A jelenlegi kormányzat, de már az a bizonyos 8 éves is már régóta a tudtunkra próbálja adni, hogy túl sok a képzett gondolkozó ember és nincs szükség ennyi diplomásra. (megsúgom még így is jóval az európai átlag alatt vagyunk diplomaügyileg, de úgy látszik Észak-Kóreához igyekszünk felzárkózni) Nyíltan nem merik a pofánkba mondani, hogy ne tanuljunk, hanem menjünk árkot ásni mert csak ennyire tartanak bennünket (igaz ami késik nem múlik-amilyen birka ez a nemzet ) ezért ilyen eszközökhöz nyúlnak! Egy éve egy csomóan a tandíj meghirdetése és a keretszámok drasztikus lecsökkentése miatt maradtak le a felvételiről- ezen intézkedéseket aztán visszavonták a jelentkezési határidő után. Most ezzel próbálkoznak!

Válaszok

Tigris

#272 Re: Igaz-nem igaz

2014-05-15 14:15:00

#270: Belekotyogó! - Igaz-nem igaz

"Az a helyzet, hogy ami bizonyítható erejű lehetne a diákok oldalán az a hanganyag amit már rég visszavittek a központba- ahol meg van a lehetőség az eltüntetésükre, illetve másik javított anyag elkészítésére. Az egész oktatási rendszer olyan, hogy meg van a lehetőség a rendszeren belül a visszaélésekre pro és kontra!"

Volt lehetőség azonnal, a vizsga után is jelenteni a problémát. Tudomásom szerint senki sem élt vele. Otthon ilyenkor azt mondják, hogy a pénztártól való távozás után reklamációnak nincs helye. Nem értek vele, itt, Londonban nem ez a gyakorlat, de otthon ez a a megszokott. Tessék korábban felébredni.

"Ha ez mégis igaz akkor szintén a rendszerben van a hiba!"

A rendszerben rengeteg hiba van, volt és lesz. Kérdés csupán az, hogy ki és mit tesz ellene. Az ország megszavazta, hogy a jelenlegi vezetés jól csinálja, amit csinál, ebben bennevan az oktatásügy is. Ha kétharmad ezt mondja, akkor az én meg a te véleményünk a kisebbség véleménye.

"A jelenlegi kormányzat, de már az a bizonyos 8 éves is már régóta a tudtunkra próbálja adni, hogy túl sok a képzett gondolkozó ember és nincs szükség ennyi diplomásra."

Nem erről van szó. Nemzetközi szinten is, otthon is, relative könnyen jut el valaki a diplomáig, nem szórják úgy meg a diákokat, mint más, rangos egyetemeken. Ennek megfelelően az otthoni diploma is keveset ér, otthon is, külföldön is. A diploma rangjának emelése csak úgy lehetséges, hogy kevesebb diák vizsgázik le a nehezebb anyagból. Gondolj bele, az olimpiai kijutáshoz meg kell lépni egy szintet, ha valaki nem lépi meg, nem jut ki. Ha csökkented a szintet, sok sportoló jut ki, de ebből rengetegen egy döntőbe se jut be. Ha emeled a szintet, kevesen jutnak ki, sokan a jók közül is kiesnek, ugyanakkor valószínűbb, hogy az eredményükből érem lesz. Ez kegyetlenség? Nem hiszem.

"megsúgom még így is jóval az európai átlag alatt vagyunk diplomaügyileg, de úgy látszik Észak-Kóreához igyekszünk felzárkózni"

Nem egyértelmű, hogy ezt a mennyiségre vagy a minőségre érted. A mennyiségről nincs infóm, de nyugaton a diplománk nem sokat ér, ezt tapasztalatból mondom. Egyéni sikerek, kiugró teljesítmények vannak, de az átlag nem ez.

"Nyíltan nem merik a pofánkba mondani, hogy ne tanuljunk, hanem menjünk árkot ásni mert csak ennyire tartanak bennünket"

Ismét nem érted a lényeget. Angliában is relative sok a diplomás, akik jó állást akarnak jó pénzért. Én majdnem 40 évesen jöttem ki, tele papírokkal, vizsgákkal, tapasztalatokkal, ennek ellenére a legtöbbet és a legkiszámíthatóan akkor kerestem, amikor segédmunkásként dolgoztam. Aránytalanul sok olyan ember van, aki több pénzért akar elegánsabb melót végezni, miközben a segédmunkát pl. nem sokan akarják elvégezni, holott munka lenne bőven. A különbség csupán annyi, hogy otthon nem vesznek fel diplomást segédmunkási állásra, mert azt mondják, hogy ő majd sokat fog kérni, itt pedig bárki dolgozhat, mégha minimálbérért is.