Az emelt angolérettségi 3. részének felülvizsgálatáért

Quoted post

Tigris

#34

2014-05-09 16:59

Nem létezik, hogy simán a beírandó szavakat nem hallottátok még sosem? Mert akkor nem a hanganyaggal van a gond, hanem a szókincsetekkel. Mellesleg ha valakinek ez nehéz volt, akkor fusson neki egy TOEFL-nek vagy egy CEC-nek...

Válaszok


Anonymous

#36 Re:

2014-05-09 17:08:39

#34: Tigris -

Szerintem sokan elmondhatjuk magunkról, hogy oldottunk meg IELTS vagy éppen TOEFL feladatokat. Szuper eredménnyel. Nem gondolod, hogy igenis megvan a szókincsünk egy nyamvadt emelt angolhoz? Nyilván, aki kifizet közel 30 ezer forintot, az majd vállrángatva ül be egy érettségire, hogy puff neki, lesz, ami lesz. Hallottuk a megoldásban szereplő szavakat, csak kár, hogy egy retardált kacsával mondatták fel a hanganyagot, utólag torzítva és módosítva az egészen, hogy aztán mindenki fogja a fejét: egy szétcsapott ír leprikónt hamarabb megértettünk volna. Peace out, bitches.


Vendég

#128 Re:

2014-05-10 16:37:06

#34: Tigris -  

 

Kedves Tigris! Ez egy érettségi nem nyelvvizsga! A gyerekem 12 év kéttannyelvű iskolával + 91 %-os felsőfokú nyelvvizsgával nem értette a Picasso-s részt, főleg a hiányzó szavakat. Azt mondta olyan alapzaj volt a CD-n mint a régi metrón, amin beszélgetni nem lehet, csak ha a másik fülébe ordítasz. A barátjának is gondot okozott aki anyanyelvi angolt beszél mert angol szülővel büszkélkedhet. Tényleg nem bántólag de azt tanácsolon ne oszd az észt, mert nagyjából fogalmad sincs miről van szó. Javasolom az Eduline-on olvasd el egy Montreálban élő egyetemi oktató hozzászólását, aki arra világít rá, hogy nem is az van leírva a feladatlapra ami a hanganyagban elhangzik. Vagyis nem teljesen azt a szöveget kellett kiegészíteni amit mondanak a CD-n. A CD-vel kapcsolatban egy korábbi hozzászóló a tömörítésre és a visszakonvertálásra gyanakszik a hiba forrásaként. (Ha jól értettem, én nem nagyon értek ehhez.) A lényeg, hogy több érettségi helyszínen is biztosan nem azt az anyagot hallgatták a diákok, mint amit az OH feltöltött. Nem tudom hány éves vagy, de ők még épp csak felnőttek, 18 évesek, az első igazi megmérettetés az életükben. Te milyen voltál, mennyire tudtál angolul 18 évesen? Ha ők kimennek Londonba dolgozni fél év múlva biztos, hogy tökéletes lesz a nyelvtudásuk.