Tiltakozás a kutyák számára mindenhol kötelező póráz ellen

Quoted post


Vendég

#8

2013-11-21 10:51

Kérek minden tiszta érzelmű kutyabarát embert, ha valami körülményből kifolyólag most nem is tud kutyát tartani, írja alá. Lehet egy életen át "kötél" végén élni?

Válaszok

-

#56 Re:

2013-11-21 13:58:55

#8: -

Lehet... Talán nem kellene emeletes házban tartani kutyát... Kertes házban van helye futni. Egyébként pedig sosem fogom megérteni: büntetik az állatkínzást. ugyanakkor az nem az, mikor kutyákat, pláne nagytestűeket bekényszerítenek egy panellakásba?Hozzáteszem, szeretem a kutyákat, de... a baj ott van, hogy sok "jólnevelt" gazda úgy futtatja az utcán, hogy kilométerekre van a kutyától, és közben esetleg az odarohan egy gyerekhez (vagy felnőtthöz, teljesen mindegy), aki retteg tőlük. Szokásos szöveg: nem bánt... persze, a gazdát még jó, hogy nem. De ki tudja, egy gyerek rossz mozdulatára hogyan reagál? Sajnos volt részem kutyás "balesetben", ráadásul ismerős kutya volt, akivel addig simán játszottam. Jó, persze, a mezőn nyilván nem kell póráz, de emberek között igenis legyen rajta!

 

Csutka gazdája

#134 Re:

2013-11-22 11:21:46

#8: -

Pontosan! Ugyanis akik egy rendelet/törvény  meghozása előtt nem tanulmányozzák a kutyák valói természetét, azoktól nem várható, hogy az emberekét, gyerekekét, betegekét, öregekeét tanulmányozzák. Akkor ők minig ilyen durrbele módonfognak megoldásokat találni a kétségtelen bajokra. ...Ezért írja alá olyan is, akinek nincs kutyája!!!