Tiltakozás a kutyák számára mindenhol kötelező póráz ellen

Quoted post

-

#56 Re:

2013-11-21 13:58

#8: -

Lehet... Talán nem kellene emeletes házban tartani kutyát... Kertes házban van helye futni. Egyébként pedig sosem fogom megérteni: büntetik az állatkínzást. ugyanakkor az nem az, mikor kutyákat, pláne nagytestűeket bekényszerítenek egy panellakásba?Hozzáteszem, szeretem a kutyákat, de... a baj ott van, hogy sok "jólnevelt" gazda úgy futtatja az utcán, hogy kilométerekre van a kutyától, és közben esetleg az odarohan egy gyerekhez (vagy felnőtthöz, teljesen mindegy), aki retteg tőlük. Szokásos szöveg: nem bánt... persze, a gazdát még jó, hogy nem. De ki tudja, egy gyerek rossz mozdulatára hogyan reagál? Sajnos volt részem kutyás "balesetben", ráadásul ismerős kutya volt, akivel addig simán játszottam. Jó, persze, a mezőn nyilván nem kell póráz, de emberek között igenis legyen rajta!

 

Válaszok

Helmo Kvartin

#61 Re: Re:

2013-11-21 14:56:56

#56: - - Re:

Jajjj Jajjj csak ezt ne. Kérlek . Csak ezt a demagóg baromságot felejtsük már el. 1,. Attól még hogy panelba lakik nem állatkínzás a. ha megkapja a szeretetet b. ha el tud vele menni mozogni DE ÍGY NEM LESZ HOVA  !!!  Érted ?

A másik mindíg mindíg felhozott példa ez az odafut a nagytestű....jajjj hányszor hallottam. Igen sajnos van és lesz  azokat én is büntetném , bár azért ha csak úgy odaszalad egy gyerekhez akkor a gyereket megfogom , hogy még veletlenül se tegyen hirtelen mozdulatot, utána pedig elbeszélgetek a gazdival. Tiltsuk be a jogosítványt is ilyen alapon mert bár sajnálatos és tenni kell ellene de mindíg lesz olyan aki be fog ülni részegen, de ne a többi autós jelen esetben kutyás szívjon már . Hidd el a dekadens kutya tartókat ki fogja vetni magából a normális kutyás társadalom de ne ilyen módszerekkel érjük már el.

Ja és még valami , ha figyelmesen olvasnál akkor tudnád hogy a városi porázzal 95%-ban itt mindenki egyet ért . A baj a természetben való megkötéssel van. hahó.

 

 


Vendég

#64 Re: Re:

2013-11-21 15:17:04

#56: - - Re:

Aki úgy képzeli, hogy a kertes házba bezárjuk a kutyát 10 hetesen és 15 éves koráig boldogan elrohangál majd a kertben, az marha nagyot téved, az ugyanis tényleg állatkínzás!!! A legtöbb lakásban tartott kutyust nagyságrendekkel több inger éri és több törődésben részesül, mint a kerti társai!  Nekem hosszú évekig volt kutyám kertben, de minden reggel és este vittük sétálni, hétvégén pedig kirándulni, ugyanis leginkább ugyanazt csinálta a kutya egész nap a kertben, mint a lakásban tartott. Aludt. Most lakásban is van két kutyám, velük háromszor, négyszer megyünk sétálni / kutyás közösségbe egy nap, illetve hétvégén túrázni visszük őket.  Boldogabbak nem is lehetnének.   Balesetek pedig nyilvánvalóan vannak, bár megjegyzem, hogy legkevésbé a városi parkokban lehet ilyenről hallani, sokkal inkább az Ön által is említett kerti kutyáknál, láncon tartott, rosszul szocializált egyedekkel fordul elő komoly támadás. Ilyen alapon autókat sem szabadna az utcákra engedni, ugyanis nagyságrendekkel több balesetet okoznak, mint a kutyák...

 

Vendég

#260 Re: Re:

2013-11-27 18:43:06

#56: - - Re:

Egyet értek veled. Nekünk is ezért kellett városból vidékre költözni mert a gyermekeimet nem mertem elengedni a lakótelepen a rengeteg kutya miatt. Szeretem az állatokat, de félek a kutyától mert nem egy ismerősömet harapta meg olyan kutya akire azt mondták soha nem bántana senkit. Miért kellene nekem és a gyermekeimnek elviselni, hogy rámmásszon, rossz időben a sáros lábával össze ugráljon a póráz nélkül sétáló kutya. A kutya piszokról pedig még nem is beszéltem. Kíváncsi lennék az itt kommentelő kutyatulajdonosok közül hányan szedik össze kedvencük után amit maguk után hagynak. Bezzeg ha az én gyermekem guggoltatnám le a járda közepén, hogy elvégezze a nagydolgát akkor sokan megbotránkoznának. Miért szabad ugyan ezt a kutyáknak? Lassan többre nézzük őket mint a gyermekeinket. Nekem gyermekek többet jelentenek.