Bocsánat kérés Izraeltől.

Quoted post

Péter66

#61 Re: Re: Re:

2013-04-06 12:41

#26: - Re: Re:

Kedves Máté!

Tisztelet mindazoknak, akik névvel írnak. Rendes a beszéded, és jogosak a kérdéseid. Látom, igazi, őszinte érdeklődés vezérel. Sokáig ugyanígy beszéltem, kérdeztem. Sem én, sem a nagyapám nem volt nyilas, sem más ilyen. Semmi közöm a nácikhoz, de nem vagyok zsidó sem. Egy olyan, roppant tehetséges és különleges nemzetnek vagyok a fia, aki leginkább úgy tudja magát meghatározni, a kérdésre, hogy "miért vagy te magyar?", hogy azt mondom:    "azért, mert apám székely, anyám szerb és a felmenőim németek, olaszok, ki tudja még mifélék". Ez itt egy befogadó, vegyes népességű gyönyörű hely. És én szeretem. Éppen ezért kell spirituálisan tisztán tartanunk, ha igazán szeretjük a hazánkat. Ez - többek között - bocsánatkérés által lehetséges. Hogy miért nekünk kell bocsánatot kérni? Valóban nem tűnik logikusnak. Hiszen te és én ártatlanok vagyunk.  Ebben.....                    És itt jön a lényeg!   Krisztus volt a világon az egyetlen ártatlan ember, mégis helyettünk, helyettesítő áldozata által bűnhődött, hogy elnyerje NEKÜNK az Atya bocsánatát! Neki annyi köze sem volt a bűnhöz, mint nekünk a mások felmenői közötti nyilasokhoz. Hát éljünk a lehetőséggel, hogy - ha már tökéletes váltságot, áldozatot, engesztelést nem is, de - Krisztus által mi is bocsánatot kérhetünkazoktól, akiket ez illet. Ez nagy kegyelem, mert mások helyett megtehetjük ily' módon. Akiktől kérjük, és adják, azoknak enyhet ad, nekünk meg tiszta szívet ebben a szörnyűségben. Semmibe sem kerül, csak a büszkeséget kell kicsit félreállítani. Nos?            Ha érdekel a kérdés részletesebben, szívesen folytatom.

Tisztelettel:

Samu-Nagy Péter László

 

Válaszok


Vendég

#62 Re: Re: Re: Re:

2013-04-06 13:08:36

#61: Péter66 - Re: Re: Re:

Tisztelt Samu - Nagy Péter László!

 

A magam 56 évével én még fiatalember vagyok valószínűleg! De Nekem már elegem van, hogy mióta élek, csak bocsánatért kell esedezzek a zsidókhoz!

Másrészt, ha a zsidóktól kellene bocsánatot kérnem, rendben, de kérdem, az a  kevés dúsgazdag zsidó, aki elindította a II. világháborút, azok is meg teszik ugyanezt?

És nekem miért Izraeltől és az országukat irányító cionistáktól kellene bocsánatot kérnem? Rákosiért, Kádárért, Gerőért, Kun Béláért Ők mikor kérnek bocsánatot?

 

Apáthy István László!

Péter Rajnai
A petíció szerzője

#64 Re: Re: Re: Re:

2013-04-06 15:13:27

#61: Péter66 - Re: Re: Re:

Köszönöm ezt a hozzászólást.