Tiltakozás a védőnői méhnyakszűrés ellen


Vendég

/ #155 Re: Fejezzék be!

2016-06-18 20:14

#118: Citológus - Fejezzék be! 

 Pontosan. Hungarikumok vagyunk. És nem csak az Ön által vázolt "problémákról" csevegünk a kismamákkal, kis-és nagyobb gyermekekkel. Továbbá, a pontos adminisztrációra való készségünk - bocsánat - megalázó így kiemelve, mert pontosan ez az egyik súlyos hiba a munkánkban, hogy az adminisztráció mindenek felett áll. Ha Ön ilyen tudós, nyilván tisztában van egy védőnő munkaköri kötelességeivel, feladataival. ( Ja, nem, szerintem....) Egyébként képzelje: invazív beavatkozást NEM végezhet védőnő egyébként, a főiskolán eddig nem is tanították meg, és vagyunk páran, akik nem eü szakközepet végeztünk. 30 (!) kenet levételétől pedig senki nem lesz profi ebben sajnos. Nem így kellene a méhnyakrák ellen harcolni, mert így nem lehet. Lehet, hogy kevesebb méhnyakrákos fog meghalni, de kicsit több petefészek-és meéhtesti daganatos, akik azt hitték, h ezzel a szűréssel minden rendben is lesz a továbbiakban. (Mert attól, hogy én elmondom a tanyasai, nőgyógyásznál 10 éve nem járt nőnek, h ezek után azért még menjen már be a városba, mert ez nem rákszűrés, lehet, hogy még majd el is küld melegebb éghajlatra, hogy akkor mivégre tárta szét a lábát???Nekünk eddig is feladatunk volt a szűrővizsgálatra irányítás, annak a tudatba vésése, hogy FONTOS az egészségünk, mert következményei lesznek, ha nem jár nőgyógyászhoz az édesanya, nagymama, vagy egy fiatal lány. Ha tudná, mire van a védőnői szolgálat, tudná ezt is. Ezt természetesen lehet még jobban is csinálni nyilván, de azért érdekelne, hogy az egészségnevelés-fejlesztés területén mit tud felmutatni.

Pontosítanék még. Van, aki önként vállalta, és van, aki "szolíd" erőszak miatt végezte el a képzést. És nekem, akinek eszemben sincs elvégezni, mert nincs gusztusom a gyakorlathoz sem (nem, nem finnyás vagyok, csak ehhez nincs gyomrom), bizony fenyegetésnek hangzik az is, hogy adott idő letelte után rendelkeznem KELL a végzettséggel. (Ezt Ön lehet, h nem tudja, de olvasson utána...)

Az anyagi részét meg hagyjuk talán...300ft nettó /kenet az Ön szerint a pluszmunkáért egészen dícséretes? Akkor végezze Ön. Ennyiért. Én ennél többért sem szeretném.