Vizsgálják felül Dr. Balla Lajos bírói kvalifikáltságát!

Társadalmi igazságot!

/ #89 Re: Lineker

2016-06-16 10:44

#77: - Lineker 

 Akkor most nézzük az ítélet üzenetét a többi hasonló senkiházi kis elitgimnáziumi tanuló szemszögéből: 

Nyugodtan erőszakoskodj, éld ki aljas ösztöneidet másokon, úgysem lesz következménye, legfeljebb kapsz egy ejnye-bejnyét! 

 

Valahogy ebből a hozzászólásból számomra nem kis elfogultság érződik valamelyik elkövető irányában. Már-már el tetszik bagatellizálni az egészet, mintha csak egy bolti csokilopásról beszélnénk!

 Azt is kétlem, hogy elköteleződnének a jó ügyek irányában, mivel a kriminalisztikában elég gyakori, hogy ilyen fiatalkori "botlások" előzik meg a későbbi komolyabb, kiterveltebb szexuális bűncselekményeket. 

Szexuális bűncselekmények, erőszakos bűncselekmények és élet elleni bűncselekmények esetén igenis szigorúan és alapvetően egy erős szigorral, esetleg ezt még súlyosbítva kell ítélkezni. Ez nem elégtétel  a társadalom számára, hanem eszköz arra, hogy a másik ezer részeg kamaszt visszatartsa. 

Az iskolából pedig azonnal ki kell csapni őket, semmi keresnivalójuk egészséges személyiségű tanulók között és ilyen lelketelen értelmiségre egyáltalán nincs szüksége sem az országnak, sem a világnak. 

Lehet, hogy számukra múló emlék lenne, de valakit egy életre tönkretettek és ezért mind nekik, mind a többi potenciális elkövetőnek érezni kell ennek a súlyát.

Orvosok, ügyvédek lesznek?!

Akkor mi lesz? Hozzájuk hasonló aljadékok ússzák meg a segítségükkel a jogos büntetést?! Esetleg kómában fekvő nőbetegek lesznek a "Szentlélektől" terhesek? 

Ahogy sokan pedzegették már a szülők felelősségét is. Ez is teljesen jogos!

Egy felügyelet nélküli fialatkorú társaság követett el szexuális bűncselekményt egy kiskorú ellen egyik szülő lakásában, ahol nagy valószínűséggel a tudtával tartózkodtak és nem hinném, hogy nem volt tudomása az alkoholról, amit ott ittak. Elő kéne talán venni őt is! Miért hagyta egyedül az ingatlanában a bulizó gyerekeket, tudván, hogy ott fiatal- és kiskorúak tartózkodnak? Miért hagyta, hogy alkoholt fogyasszanak? Hiszen ez elsősorban annak a felelőssége, akié az adott ingatlan, hogy oda a gyerekek bevisznek-e alkoholt.

Csak ne tesség elbagatellizálni a cselekményt és a történteket!

Igenis példát kell statuálni, mind az elkövetőkön, mind az ítéletet meghozó és indokló bírón, hogy egy jobb társadalmat építsünk! Az 5 taknyos meg kérje számon az alkalmatlan szülein, miért nem tanították őket tisztességre.