Vizsgálják felül Dr. Balla Lajos bírói kvalifikáltságát!


Vendég

#76

2016-06-16 10:13

Aláírtam, mert ezzel a bírok semmi mást nem üzentek, mint azt, hogy egy nőnek nincs joga semmire. Nincs joga elmenni a vélt barátaihoz és jól érezni magát, de a vélt barátainak joguk van erőszakot tenni a nőn, ha épp arra van kedvük, joguk van kihasználni a helyzetet és a nőt felelősségre vonni és hibáztatni. Aláírtam, mert ebben az országban sajnos ez a normális. Egy férfinak minden körülmények között joga van a nő teste felett rendelkezni, de ha egy nő esetleg felszólalna ez ellen, azt azonnal megbélyegzik. Aláírtam, mert hiszek az emberi jogokban, az egyenlőségnen és mert nem hiszek abban, hogy egy férfinak joga van bármilyen helyzetben tönkretenni egy nő életét. 

Amikor valaki azt mondja: minek öltözött úgy! Valójában azt mondja: Nekem nincs önuralmam egy akárhogy felöltözött nő mellett, tehát potenciális erőszakoló vagyok.

Amikor valaki azt mondja: minek ivott annyit! Valójában azt mondja: Nekem nincs önuralmam egy alkoholbefolyásoltság alatt lévő nő mellett, tehát potenciális erőszakoló vagyok.

Amikor valaki azt mondja: minek ment oda? Valójában azt mondja: Nekem jogom van a térhez, a nőnek viszont nincs, ezért megérdemelte. 

Ezért írtam alá. Elég volt ebből. 


Vendég

#77 Lineker

2016-06-16 10:14

Sziasztok,

külön kell választani a bűncselekmény megítélését az ítélettől.

Az áldozathibáztatás undorító, mert a jövőre nézve már az ilyen tettek elkövetői simán arra fognak hivatkozni, hogy az áldozat a hibás egész egyszerűen azért, mert nőnek született és a tetejébe még szép is. Ez egy undorító tett, és a szülők felelőssége, hogy úgy neveljék a fiúkat, hogy uralkodjanak az indulataikon, vágyaikon, akármilyen lánnyal találkoznak. Ez egy undorító tett volt.

A bűntett büntetése már más kérdés. Nyilván nagyon sok ember a pénz szerepére asszociált, amikor elhangzott az elkövetők családi háttere. Itt azonban másról van szó. Én elitgimnáziumba jártam, mindenki értelmiségi szülők gyereke volt, persze ez nem tartott vissza senkit attól, hogy ne történtek volna apróbb bűncselekmények. Ilyen súlyos tett nem történt az iskolában, de lopás, garázdaság előfordult. Ilyen esetben, ha kiderült, akkor egy pofon, vagy egy éjszaka az örsön olyan kijózanító hatással volt a gyerekekre, hogy az életben utoljára csináltak ilyet és ma már ezek csak gyerekkori emlékek. Ebben a bűncselekményben úgy tudom nem történt megerőszakolás (behatolás), feltehetően egymást bátorították a srácok és egyedül sosem csinált volna egyikük sem ilyet. Az is biztos, hogy az első éjszaka az előzetesben, ez az egész hercehurca olyan hatással volt rájuk, hogy az erkölcs bajnokai lesznek hátralévő életükben és a női nem tisztelői és legnagyobb védelmezői lesznek. Kérdés, hogy ezek után kell-e letöltendő büntetést kapniuk? Az egyrészt hosszú időre egy stigma lenne rajtuk, továbbá ellehetetlenítené az érvényesülésüket. Nézzük társadalmi szempontból: most akkora ijesztést kaptak, hogy éltanulók lesznek az egyetemen, önkéntes munkákat vállalnak, kihozzák magukból a legjobbat és csúcsértelmiségiek lesznek: orvosok, ügyvédek, stb. És ez az egész ügy egy múló emlék lenne csupán.

Ha börtönbe kerülnének, akkor lecsúsznának, deviáns emberek lennének (alkoholizmus, további bűnözés), stb. ami elég sok pénzbe kerülne az államnak.

És most nézzük az áldozatot. Azzal, hogy börtönbe kerülnének a srácok, szrintetek a lány elégtételt érezne? Vagyis másképp fogalmazva: tudna újra bízni a férfinemben? Nem! Az ítélet csak a társadalomnak lenne elégtétel, de nem az áldozatnak.

Mi lenne a megoldás: teljesen az áldozat szempontjából kellene irányítani a folyamatot és egy közös, irányított terápiával az elkövetők és a lány részvételével. Fel kell újra építeni a lányban a bizalmat, visszaadni az önbecsülését és ezt ezekkel az elkövetőkkel együtt kellene. Emlékezzetek a Kiss László áldozatára: ő csak 50 év után kapott bocsánatkérést az elkövetőtől. Az, hogy elítélte a bíróság őket, attól ő nem érezte jobban magát, mert az elkövetők arcán semmilyen megbánást nem látott.

Visszakanyordva az ítéletre: ne legyünk primitívek! Pontosan tudja mindenki, hogy ezek a srácok az életben többet ilyet nem fognak tenni és örökre elköteleződtek a jó ügyek mellett. Ezért nem lehet egyenlően ítélkezni, mert másrészről vannak olyan bűnelkövetők, akiket a szülei, környezete gyerekkorától arra edz, hogy minél ügyesebben bűnözzön és a törvénnyel való szembenállás a természetes életformájuk. Az ilyen emebrekre nem hat kijózanítólag a tettenérés: ők még elszántabbak lesznek, hogy legközelebb "jobban" csinálják. Na az ő esetükben csak az elzárás segít.

Összefoglalóan: az áldozat hibáztatása egy undorító és aljas érvelés. A bírónak mélységesen el kellett volna ítélnie a tettet, de az ítéletet kellett volna másképp indokolni: azért kapnak felfüggesztettet a srácok, mert biztosítva van, hogy soha többet nem tesznek ilyet, számukra ez kijózanító volt.

 

 

 

Danimama

#78

2016-06-16 10:23

Az én unokámat a bántalmazónak ítélete a másodfokú bíróság. A bántalmazás nem csak fizikai, hanem szexuális . Az unokám 4,5 éves volt amikor elöszőr elmondta, hogy mit tesz vele az apa a láthatásokon. Mivel az apa megtámadta az elsőfokú ítéletet így a másodfok ezt az anya részéről egy taktikának vélte és semmit nem vett figyelembe még azt sem amikor a gyerek az orvosnak mondta el, hogy az apja meztelenül fekszik mellette és az unokámat meg simogatja közbe. A másodfokon lévő 3 bíró egyetlen egy beadványát nem fogadta el az anya részéről. A rendőrség 9 hónapig nyomozott, 8 hónap után hallgatta meg a gyereket szakértő amit kijelölt a rendőrség. A másodfokon lévő szakértő pedig az apa által elvitt horvátországi nyaralásról ami akkor készült amikor a gyerek 2 éves volt, arról kérdezte. Mivel a gyerek nem találkozott a feljelentés miatt az apával így nem is volt módja bántalamazni. A gyerek megnyugodott. De a szakértő megkérdezte, hogy bántotta-e az apa őt? A gyerek válasza az volt, hogy nem, de régen bántotta. Tudni kell, hogy a bírók nagy hibákat követnek el, sokkal könnyebb az áldozatókat meghazudtólniuk, mint, hogy kiderüljön az, hogy egy féreg bátanlamzó főleg úgy, hogy az édesapja a gyereknek. 

Bántalmazott hibáztatás bevett szokás a legtöbb bíróságon, de még azokon a helyeken is ahol azt kellene felderíteni, hogy nem a bántalmazott vétet ő csak segítséget kér, hogy megbűntessék azokat a férgeket akik elkövetnek akár egy kisgyereken szexuális, fizikai, verbális vagy bármilyen bántalmazást. 

 

Nem olyan régen mondta egy neves igazságügyi szakértő, hogy 100 feljelentésből 4 amit bűncselekménnyel zárnak le és kerül a bíróságra. A többit lezárják bűncselekmény hiányában. A mi nap voltam a gyámhivtalban ahol azt kérdezték tőlem, hogy

 

- Láttam-e azt, hogy az apa mit csinál a gyerekkel ?

Hogy láthatom azt, amit a 4 fal között tesz az unokámmal. Én nyomait látom a bántalmazásnak és azt amit elmond a gyerek. Nem csak nekünk hanem annak az orvosnak aki felveszi a látleletet. 

 

Ebben az országban addig amíg ilyen bírók vannak soha nem lesz igazság. De tudjuk, hogy a törvények és az igazság nagyon ritkán találkoznak...


Vendég

#79

2016-06-16 10:24

Elég volt a Nők elnyomásából és tárnyak történő beállításából! A férfiak azt hiszik, hogy ők mindent megcsinálhatnak, pont ezek miatt az ítéletek miatt!!!! Undorító, hová süllyedtünk!
ÖSSZE KELL FOGNUNK és MEG KELL ÁLLÍTANUNK sürgősen ezt!! Csak azért,mert egy bunkó paraszt fiúcska úgy gondolja, hogy ha ő részeg, már mindent megtehet, csak meg a f.ka után!
Ezeket meg kell nevelni! Külön intézeteket kéne létrehozni az ilyeneknek, a főterek közepén nyilvánosan megalázni, akkor talán a "társaik" kedve is elmenne az erőszaktól!
Állítsuk meg, hogy az áldozatot hibáztassák, mert nem ő a hibás, ő ÁRTATLAN! Az elkövetőt meg védjük, mint az áldott jó bárányt, hiszen ő részeg volt és "nem tudta, hogy mit csinált"... ez nem kifogás! Felelősségre kell vonni a tetteiért! Hányinger! Radikális változtatások kellenek!

Stop feminácik!

#80

2016-06-16 10:25

Hagyjuk ezt az "áldozathibáztatást". Egy bűncselekményt nem lehet csak a tettes személyiségével magyarázni, mert az nem elég a megvalósulásához, hogy az illető "egy bűnöző", kellenek ide az egyéb körülmények. Ugyanis a bűnözést megszüntetni nem lehet anélkül, hogy ne vizsgálnánk a bűncselekmény megvalósulását segítő körülményeket is, és ebbe beletartozik a sértett személyisége, életviszonyai, élethelyzet, akármi ami vele és a vele történtekkel kapcsolatos.

A sértetti közrehatás nem azt jelenti, hogy a sértett tehet arról, hogy azzá vált, ezért megérdemelte, és az elkövetőt fel kell menteni. Nem. Véletlenül sem. A lehetővé tétel nem hozzájárulás, a matarészeg sértett azzal, hogy berúgott, nem engedte meg azt, amit tettek vele, csak a bűncselekmény megvalósulásának a feltételeit könnyítette meg.

De ettől még a bűncselekmény megvalósult és az elkövetők büntetést érdemelnek. A bíró szerint a 7 hónap előzet és a felfüggő elég büntetés.

Vera Mérő
A petíció szerzője

#81 Re: Re: Re: Re: Az áldozat mit mondott?

2016-06-16 10:26

#71: - Re: Re: Re: Az áldozat mit mondott? 

 Ezen sokat merengtem, igyekszem a tanulságosakat nem kimoderálni, de nagyon nehéz szerkesztői munka. A netto fröcsögő áldozathibáztatás is tanulságos, de olyan indulatokat szül, amiknek nem itt van a helye. Azoknak a kommenteknek örülök, amik csatolhatóak a petícióhoz az indoklásban. A Nem tehetsz róla, tehetsz ellene oldalon és az Anemaznem blogon ritkán moderálok vagy tiltok, pont azért, hogy lássuk, miből élünk, de ez nem az a felület, ahol ennek helye van. Gondolkodtam, hogy külön lementem ezeket a kommenteket, de nőgyűlölő, aljas kommentárokkal tele van az internet, szóval felesleges.

Vera


Vendég

#82 Re:

2016-06-16 10:29

#80: Stop feminácik! -  

 Na idefigyelj okoskám!
Szerinted a Nőkkel mindent meg lehet csinálni??? Ha tönkreteszik egy életre, csak mert "úri kedvük úgy tartotta", akkor elég 7 hónap előzetes és felfüggesztett? Pont az ilyen felfogású "emberek" miatt tartunk ott, ahol, bazdmeg.
Nem vagyunk feminácik, CSUPÁN A NŐK JOGAIéRT HARCOLUNK, mert a férfiaknak szinte már mindenhez joguk és potenciális áldozatként tekintenek minden Nőre, mint valami sarki k..ra, akivel mindent meg lehet tenni! Plusz még meg sem kapják a megfelelő büntetésüket!! 
Elég volt a NŐK elnyomásából!!

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2016-06-16 10:30


Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2016-06-16 10:33


Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2016-06-16 10:35


Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2016-06-16 10:36


Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2016-06-16 10:38



Vendég

#88

2016-06-16 10:40

Olyan dolgokkal hibáztatják a lányt, amit bárki megtesz, mégsem válik erőszak áldozatává: buliba ment, ivott, elaludt (?) egy buliban... Ezeket én is évente többször "elkövetem", most viszont úgy van beállítva, hogy ezzel kísértem a sorsot. Ha megerőszakolnak, hát úgy kellett, minek ittam annyit egy házibulin. Az erőszakról az erőszakoló tehet. Az erőszak bűncselekmény, aminek jogos következménye a börtön büntetés. Ha ezt nem kapja meg minden elkövető, azzal néhányan felmentve érezhetik magukat és úgy érezhetik, bárkit megerőszakolhatnak büntetlenül.
Társadalmi igazságot!

#89 Re: Lineker

2016-06-16 10:44

#77: - Lineker 

 Akkor most nézzük az ítélet üzenetét a többi hasonló senkiházi kis elitgimnáziumi tanuló szemszögéből: 

Nyugodtan erőszakoskodj, éld ki aljas ösztöneidet másokon, úgysem lesz következménye, legfeljebb kapsz egy ejnye-bejnyét! 

 

Valahogy ebből a hozzászólásból számomra nem kis elfogultság érződik valamelyik elkövető irányában. Már-már el tetszik bagatellizálni az egészet, mintha csak egy bolti csokilopásról beszélnénk!

 Azt is kétlem, hogy elköteleződnének a jó ügyek irányában, mivel a kriminalisztikában elég gyakori, hogy ilyen fiatalkori "botlások" előzik meg a későbbi komolyabb, kiterveltebb szexuális bűncselekményeket. 

Szexuális bűncselekmények, erőszakos bűncselekmények és élet elleni bűncselekmények esetén igenis szigorúan és alapvetően egy erős szigorral, esetleg ezt még súlyosbítva kell ítélkezni. Ez nem elégtétel  a társadalom számára, hanem eszköz arra, hogy a másik ezer részeg kamaszt visszatartsa. 

Az iskolából pedig azonnal ki kell csapni őket, semmi keresnivalójuk egészséges személyiségű tanulók között és ilyen lelketelen értelmiségre egyáltalán nincs szüksége sem az országnak, sem a világnak. 

Lehet, hogy számukra múló emlék lenne, de valakit egy életre tönkretettek és ezért mind nekik, mind a többi potenciális elkövetőnek érezni kell ennek a súlyát.

Orvosok, ügyvédek lesznek?!

Akkor mi lesz? Hozzájuk hasonló aljadékok ússzák meg a segítségükkel a jogos büntetést?! Esetleg kómában fekvő nőbetegek lesznek a "Szentlélektől" terhesek? 

Ahogy sokan pedzegették már a szülők felelősségét is. Ez is teljesen jogos!

Egy felügyelet nélküli fialatkorú társaság követett el szexuális bűncselekményt egy kiskorú ellen egyik szülő lakásában, ahol nagy valószínűséggel a tudtával tartózkodtak és nem hinném, hogy nem volt tudomása az alkoholról, amit ott ittak. Elő kéne talán venni őt is! Miért hagyta egyedül az ingatlanában a bulizó gyerekeket, tudván, hogy ott fiatal- és kiskorúak tartózkodnak? Miért hagyta, hogy alkoholt fogyasszanak? Hiszen ez elsősorban annak a felelőssége, akié az adott ingatlan, hogy oda a gyerekek bevisznek-e alkoholt.

Csak ne tesség elbagatellizálni a cselekményt és a történteket!

Igenis példát kell statuálni, mind az elkövetőkön, mind az ítéletet meghozó és indokló bírón, hogy egy jobb társadalmat építsünk! Az 5 taknyos meg kérje számon az alkalmatlan szülein, miért nem tanították őket tisztességre.

 

Stop feminácik!

#90 Re: Re: Re: Re: Stop hímsoviniszta állatok!!!!!

2016-06-16 10:45


Vendég

#91

2016-06-16 10:47

Sajnálatosan azt mondják férfiak meg nők!! .... azt a nagy büdös francot, agresszorok és áldozatok vannak. Van egy kultúra(-állatság) amit éppen mi a tiltakozók (is) táplálunk azzal ha nem szólunk ellene, mi táplálja ezt az egyre gyakoribb cselekményt? Bizony az egyre nagyobb társadalmi ostobaság amit azért táplálnak, mert nem okos öntudatos állampolgárokra van szükség , hanem szavazógépekre, fogyasztókra, nézőkre...... De ellene kell állni több dolognak is azt elfelejtitek ugye?? Annak hogy ilyen agresszorok élnek ,azokat valakik felnevelték, tanították. A valakik lehajtják fejüket akkor amikor utcán hevernek más szerencsétlen emberek , de a stadionok épülnek. A kórházak mint dögkutak, mert nem mertünk kiállni magunkért szeretteinkért. Az utcán hangot adni, kik mernek?? A taxisok! azok is a koszos 2 forintjukért. Elzavarni , kilökni kell az épségét féltő társadalomból azokat akik akár hallgatólagosan is eltűrik a gyalázatos embertelenségeket. Azok is agressziók, nem csak a sexuális indíttatásúak ha ilyen -olyan példát adunk nyújtunk hogy gazemberek mernek ember társainkon élősködni, tehetik mert nincs kontroll. Következményei pedig az alkohol, kábszer, zombi agyú TV sorozatnézők, ütemre tapsikolók tömegei gázolnak át másokon, mert Csak azt látják körös körül itt Magyarországon, hogy megéri gazemberkedni, csalni lopni hazudni, mert az a sikerhez vezet, látod a TV-ben a sztárjainkat, a politikusainkat, a celebjeinket és rá jössz a közömbös tömeg tapsol éljenez, elfordul az áldozatoktól. Miért ne így gondolta volna több bíró is, ők is " emberek", nem az Ő dolga gondolja a népet nevelni. A rendőrök íróasztalukat fogják ha nem lesből trafiznak, a bírák és ügyészek parancsot teljesítenek, kiesett az ember az igazság hálójából... Tiltakozom ez ellen is.... kapj észbe magyar!

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2016-06-16 10:48



Vendég

#93 Re: Re: Re: Re: Re: Az áldozat mit mondott?

2016-06-16 10:49

#81: Vera Mérő - Re: Re: Re: Re: Az áldozat mit mondott? 

 Pedig itt éppen mutatta, hogy milyen lelkületű(ek) az áldozatot hibáztató és a vádlottak pártjára álló kommentelők, segítette volna az ügyet. Nekem úgy tűnik mindkét oldalról eltűntek hozzászólások.


Vendég

#94

2016-06-16 10:51

Mert hibás (mondhatni vérlázítóan enyhe)
az ítélet, és kettős a mérce.Tegyük mellé a Damu R ítéletet, 9 év!
Csak azért, mert az a Timike? ez pedig egy ismeretlen kislány, aki részegre itta magát? Ja és akkor szabad a pálya az ilyen senkiháziaknak?

Vendég

#95

2016-06-16 10:51

Felháborító! Egy bírónak a gyengéket, áldozatokat kell védenie a bűnelkövetővel szemben, ezáltal erkölcsi és morális példát mutatva a népnek!

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2016-06-16 10:52



Vendég

#97

2016-06-16 10:54

Ha egy nö meztelen megy az utcan akkor sincs senkinek joga hogy hozzaerjen plane megeröszakolja öt.

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2016-06-16 10:55



Vendég

#99 Re: Re: Lineker

2016-06-16 10:56

#89: Társadalmi igazságot! - Re: Lineker 

 Igazad van, bár egy dologban tévedsz: azt írod, egy súlyos ítélet elrettento hatással van azokra a sracokra, akik a jövőben ilyet akarnak elkovetni. Ez nem így van, ez egy bulihangulat, ahol senki sem mérlegel. Ezek a srácok sem merlegeltek, hogy mit kaphatnak a tettukert.

Az a gond, hogy a jog nem alkalmas a pszichológiai dolgok elemzésére. A bírónak elemeznie kell a vádlottak viselkedeset: meg vannak-e rendülve, eszükbe jut-e a tettük napjában 1000-szer, legszivesebben visszaforgatnak az időt,  hogy másképp döntsenek. ha ezt látom az elkoveton,  akkor tudom, hogy soha többet nem tesz ilyet és a női nem védelmezője lesz. A társadalmi elrettentes olyan bűncselekményeknel kell, ahol előre kitervelten, józanul merlegelnek.

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2016-06-16 10:57