Tiltakozás a kutyák számára mindenhol kötelező póráz ellen


Vendég

/ #120

2013-11-22 09:13

Nekem mentőkutyáim vannak, az SOS Mentőkutyás Egyesülethez tartozunk. Az emberek védelmére és szolgálatára képezzük a kutyáinkat, keresőkutyáink több helyen bizonyítottak. Mivel az eltűnt emberek nem csak a városokban kószálnak el, ezért a kutyákat erdős, fás területeken képezzük. Ilyenkor a kutyákon még nyakörv sem lehet, nem hogy póráz, nehogy felakadjanak és sérüljenek ezek a drága kutyák. A képzések mellett a kutyákat ki kell mozgatni. azért épülnek a focipályák és stadionok, hogy a fiatalokat lekössék, és mozgásra serkentsék, hogy ne máshol tombolják ki magukat. Mi történik egy kutyával, amelyiknek nincs lehetősége kimozognia magát? Tombolni fog, vad lesz, és másképp fogja levezetni az energiáját. Nézzük csak meg, milyen vaddá válik az a kutya, aelyik nincs szocializálva, nem játszhat másik kutyákkal, nem szaladgálhat, stb. Ezt akarja a kormány?
Nem régen született a törvény, hogy nem lehet láncon tartani egész nap egy kutyát, és bezárva sem, biztosítani kell nekik a szabad mozgást.
Az állatok védelmében alkották meg a rendeletet. Most meg ezzel ellentétes rendelettel próbálnak sulykolni minket?
Hányszor elhangzik, hogy a kutya a legjobb barátunk, nem hagy el bennünket, nem ver át, nem hazudik, nem fosztogat, nem rabol ki minket, nem gyilkol meg, nem tör be a lakásunkba, de képes minket megvédeni élete árán is. Akkor azt a minimális életteret, hogy szabadon mozogjon -játsszon, mert megérdemli- azt is sajnáljuk, elvesszük tőle? Szégyen!!!!