Végveszélyben a Földrajz a (köz)oktatásban!
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Re:
Egyértelműen az alapműveltség része. Nemcsak a térképet ismerik meg az órán a diákok, hanem alapvető gazdasági fogalmakat pl: GDP (13 évesen még nem tudják felfogni), éghajlatváltozás következményeivel.. Érettségi tárgynak kellene lennie kötelezően, nem eltörölni.
Mintha nem lennének elég hülyék amúgy is a szakmunkások. :)
Vagy a kedves törvényhozók, abból indultak ki, hogy a jövőben elég lesz beütni a " dzsipieszbe" mindent és az odavisz minket, ahová csak akarjuk??? Az erdőben mi lesz, ahol azt sem tudja majd, hogy merre van észak, vagy dél?
Úgy gondolom, hogy ezt megint nem gondolták végig,- akár csak sok más dolgot sem, - a közoktatásban!
Én mindig úgy kezdem az első órámat, év elején,- " Gyerekek, a földrajzot, csak Atlasszal lehet tanulni!" Menten hozzáteszem, hogy ez a legjobb "puskátok " is lesz mind végig!
Milyen megfontolásból emelték ki a földrajzot a középiskolai tantárgyak közül?
Ki és miért haragszik erre a gyönyörű tantárgyra ennyire?
Kinek volt ez a buta ötlete?
Sorolhatnám még a kérdéseimet, de VÁLASZT IS AKAROK KAPNI RÁJUK!
Elegem van abból már, hogy a FEJÜNK FELETT DÖNTENEK!
Miért nem a tanárokat kérdezik?
Milyen "kerekasztal" az ahol nem az igazán kompetensek döntenek,- hanem a fejünk felett álló hatalom???
Re:
Szia , én sztrájkoltam, és én is ezen vagyok kibukva, hogy a kerekasztal ilyenekbe belement?
Re: 309
Én 54 évesen sztrájkoltam, ugyanakkor a sokkal fiatalabb kolléganőim nem. Érdekes ez is nem?
Aki ilyen egyáltalán kitalál, annak nincs helye a magyar és egyetemes oktatás közelében sem!
Hogy lehet az, hogy egy olyan tantárgyat és egyben tudományt ér "ilyen jellegű" támadás, amely a környezettudatosságra neveli, a környezettudatos viselkedésre ösztönzi a diákokat, a gyermekeinket, a következő generációt?
Szeretem a hazámat, szeretem a szakmámat, ez az életem. Mindig is a társadalom hasznos tagja akartam lenni. A földrajz tanítása egy küldetés számomra, mert azt akarom, hogy kinyíljon a diákjaimnak az érdeklődési köre és hogy "nyitott szemmel járják a világot".
Maximálisan tudok azonosulni a köztársasági elnök úr gondolataival, amikor a globális klímaváltozásról tart beszédet (pl. az ENSZ-ben, vagy legutóbb a Debreceni Egyetemen). Én nagyon bízom abban, hogy egy olyan országban élek, amelyben a köztársasági elnök úr ki fog állni a pedagógustársadalom mellett, ezen belül jelenleg fókuszálva a földrajztanárokra, illetve a földrajz tantárgyra. Talán "ez az a tárgy", amely a legkomplexebben nevel a környezettudatos viselkedés elsajátítására. Készülök írni egy levelet az elnök úrnak és nagyon remélem, hogy mellénk fog állni...
Salacz András - földrajztanár egy szakközépiskolában
Re: Semmi sincs veszélyben!
#16: Egres Béla - JGE - Semmi sincs veszélyben!
Ha Ön valóban egy "ilyen nevű" (Jövő Generáció Egyesület) egyesületnek a képviselője, akkor ebben az országban nagyon nagy baj van. Hogy beszél/ír a jövő generációjáról? Idézem: "nyeszlett mihaszna emós tinik". Ön egy impotens alak a véleményével együtt...
Ez egy őrült ötlet!
| This discussion has been closed. |
Re:
#91: Zsuzsa -
Gondolom, hasonlóan vélekedik a helyesírásról is. Ott is szabályokat kellett volna magolni, akkor most sikerült volna egy hozzászólást helyes magyarsággal megírni. Valószínűsíthető, hogy a tudás többi forrásáról is hasonlóan gondolkodik? Vajon a megszerzett tudásával mit dolgozik és elégedett-e az életével? Ez nem a földrajzról szóé, hanem a tanulásról. A földrajz csak egy a nélkülözhetetlen dolgok közül, mint a Biblia ismerete, vagy etikai normák elsajátítása. Borzasztó volt etika tanárként tapasztalni, hogy nem találták Jézus szülőhelyét, nem tudták nyomon követni Pál-apostol utját, nem értették miért gond a mai Izrael léte az adott földrajzi helyen, nem tudták, hogy az egyik ledrégebbi keresztény állam Örményország hol van. Vagy ezek is csak az érdeklődők szabadidős olvasmányai legyenek? Soroljam még?