Tiltakozás az egész napos iskola ellen
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Re: a másik oldal.....
Aki ezt szupernek gondolja, az éljen ennek a lehetőségével. A gond ott kezdődik, hogy kötelező!!!! Én máshogy képzelem a gyerekem délutánját!!! Ennyi! Jogom van úgy beosztani a tanórákon kívüli idejét, ahogy ÉN azt a legmegfelelőbbnek vélem! Arról nem is beszélve, hogy mi az étkezést sem vesszük igénybe az iskolában, mert egy moslék! és mert nekem lehetőségem van számára sokkal egészségesebb, ízletesebb ebédet biztosítani. Ha 4-ig kötelező iskolában maradni, egész nap főtt étel nélkül kell lennie azoknak, akik NEM a menzán képzelik el gyermekük étkeztetését megoldani?? Az étkezés térítésköteles szolgáltatás. Milyen alapon mernek ilyenformán rákényszeríteni szülők ezreit erre?
Re:
Hát úgy néz ki ez nem így sikerült! Már ami a választhatóságot illeti!
És akkor számoljunk csak hány órát van terhelve a szegény gyerek.nem az a cél ,hogy legyen ki vigyázzon a gyerekre ,hanem mi jó a gyereknek.Szerintem mindenki suli utánn még átnézi a gyerek mit tanult vagy mi a lecke.és ez egész napos suli után is kötelező!
Az én fiaim pontosan ilyen rendszerű iskolába járnak ezért hétköznap sosem kaptak házi feladatot. Hétvégén is minimális lecke volt feladva az alap tantárgyakból, hogy a szülő lássa, hogy a gyermeke hol tart a tanagyagban és hogyan halad vele, a tanárok pedig leszűrhették, hogy a szülő mennyire figyel a gyerekre. Az én fiaim délután 4 órakor energiától kicsattanva jöttek el az iskolából és a szabadidejükkel azt kezdhettek amit csak akartak. Hozzátenném, hogy az egyik fiam elsőtől harmadik osztály végéig minden áldott nap úszni járt, ahová az iskola vitte-hozta, de lehetősége lett volna még kosarazni, focizni, teniszezni, tollasozni, ping-pongozni, valamilyen küzdősportot űzni, rock and roll-ozni, néptáncolni, volt matek szakkör, rajzszakkör, fazekas szakkör sakk szakkör... és még ki tudja mi minden ahol minden gyerek megtalálta a maga érdeklődési körének megfelelő elfoglaltságot és mindezt az iskolaidő alatt és nem a tanulás kárára.. Harmadik osztálytól emelték a házi feladatok mennyiségét, amit még az iskolában meg is csináltak.
A barátnőm nem volt ilyen szerencsés, ugyanis a hagyományos rendszerű iskolába iratta a fiát és ennek nagy hátránya volt. A barátnőm dolgozott és csak délután fél 5-re ért haza, de az idős nagymama ragaszkodott ahhoz, hogy minden nap elhozta ebéd után a gyereket, aki minden tantárgyból kapott több oldal házi feladatot amit az anyukájával akart elkészíteni, ezért délután 5-7-ig még leckeírás volt. Hiába volt a vénasszonyok nyara, hiába volt szánkózásra alkalmas domb a közelben, vagy épp tavaszodott, hiába hívtuk őket a játszótérre, a leckeírás az leckeírás. Az első két osztály fontos egy gyermeknek és jó lenne, ha az iskolát szeretné és nem utálná. Nos, ő Utálta azt az iskolát, át is vitték egy iskolaotthon rendszerűbe ahol a magatartása és az eredményei is javultak. Egy fáradt leterhelt 7 éves, aki még a szabadidejében is tanulni kényszerül nem túl jó dolog, főleg nem egy fáradt leterhelt anyukával, aki a munka után a napi háztartási munkák közt lavírozva még tanul is a gyerekkel.
Egy kettős Tartós beteg Gyermek nagymamája Király Attiláné Éva
felmentés kérése
Mi lesz a hatása annak, ha hosszabb ideig korlátok közé szorítják a gyerekeket? A nyugati iskolákban már elég sok a lövöldözés, az agresszió, lássuk be, hogy ez az iskolai modell nem alkalmas sem a tehetségek fejlesztésére, sem a bűnmegelőzésre.
Ha ez valóban így működne semmi kifogásom nem lenne ellene .Sajnos azomban van tapasztalatom az egész napos iskolákkal és ez nem jó !! Este 8-9 ig tanulás a gyerekkel mert éppen semmit nem tud mikor hazajön !! Ki is vettem onnan magán tanárokat fizettem ,hogy arra a szintre felhozzák ami az életkorának megfelelő utána itthon volt velem du-tánonként és most egy nagyon jó és erős iskolába tanul .A tanulópénzt megfizettem én is ő is ,még egyszer nem szeretném végig csinálni.
Re:
Minden éremnek két oldala van! Ha nincs csak anya és apa, és mindkettejüknek dolgozni kell a megélhetésért, én személy szerint köszönöm az államnak, hogy lehetőséget biztosít órák után is bennmaradni a gyerekemnek, segítenek neki elkészíteni a házi feladatát, játszhat az iskola udvaron, felügyelet alatt van. Aki pedig három éves (véleményem szerint) annak igazán az óvodában és nem az anyja szoknyája mellett van a helye! Tessék szocializálni a gyerekeket!!! Sokkal jobb a gyereknek gyerekek között lenni, mint otthon egy felnőttel. Egyes esetekben pedig kifejezetten rossz dolga van otthon a gyereknek (nem fejtem ki, mindenki sejtheti mire gondolok). Persze minden éremnek két oldala van: ha apuka annyit keres, hogy anyuka otthon maradhat két-három gyerekkel a szép kertes házban, játszótérrel az udvaron, figyelheti a gyerek minden rezdülését, kívánságát, és szerinte ezzel teszi a legjobbat a gyerekének, akkor ne csodálkozzon majd, ha a 30 éves fia még mindig mellette (belőle) él!
Az egész napos iskolának opcióként kellene szerepelnie, nem pedig kötelezővé tenni! Számos családban van otthon felnőtt, aki együtt van a kicsivel, aki mellett sokkal jobban tud tanulni a gyermek, mint egy zsúfolt napköziben. Első osztályos kisfiamnak napi hét órája lesz az iskolában, emiatt semmilyen különórára nem mertem beíratni, még a vágyott zenére sem!Amit a kormány művel a gyermekekkel, az a legnagyobb szégyen, ami a családokat érintő politikában valaha is volt.
Re: Re:
Kedves kommentelő. Az éremnek két oldala van. Ezért vélem úgy, hogy csak lehetőség legyen a 3 éveseknek kötelező óvoda éppúgy, mint az egész napos iskola. Ahol azonban megoldható, igenis a gyermek hadd éljen-tanuljon a családban. Csak legyen nyugodtan mélyen hálás az államnak, amiért egész nap bent tartja a gyermekét és gondoskodik róla. És ha azt iszi, az állambácsi ezzel teszi a legjobbat az ön gyermekével, ne csodálkozzon majd, amikor egyszer csak azon kapja magát, hogy a gyermekéről szinte semmit sem tud, mert semmi kötődése nem lesz önhöz. A hároméveset pedig nem kell még szocializálni!!!! (csak válaszképp ordibálok ám), Akiknek nincs otthon jó dolguk, -és akikről nem fejtett ki véleményt -, azok éppenhogy tesznek majd magasról a kötelezettségekre is és pont rajtuk nem fogják számon kérni a hatóságok, mert mindig is így volt, most, a rablókormány idejében szintúgy. A gyerek nem otthon van egy felnőttel, hanem éli a mindennapokat a jáűtszótéren, a konyhában, bevásárlásnál, stb. Van Önnek gyermeke egyáltalán?
| This discussion has been closed. |
#13: iii - a másik oldal.....
Tisztelt "másik oldal"!
Csak felteszem a kérdést: Ha a gyermekem 16'00-ig az iskolában van, akkor mikor fogom tudni vinni edzésre ill. nyelvórára? Tudni illik, mindkettőt még az ovis években elkeztük. Köszönjük szépen, de meggyőződésünk, hogy a gyermekünk jó helyre jár és ezen változtatni nem fogunk! És nagyon köszönöm a nagylelkű ajánlatot az iskola részéről, de maradnánk a jól bevált úton. Ha mindezeket mégis összeszervezzük, akkor kb. este 19"00-ra végzünk is, tehát jószerivel e gyermeknek már csak ágyba zuhanni marad ideje! Akkor hol is segítség ez nekünk?
S csak néhány szemelvény, ami méginkább megerősít abban, hogy ez a megoldás nem megoldás!
Az a tanárnéni tart nyelvórát fakultációban, aki felsőben 7. évvégén sikeresen befejezte a 6-os könyvet a gyerekekkel. A füzetbe kb. 3!! oldalt sikerült velük leíratni egész évben!
A gyerekek leckéje rendszeresen nincs kész. S amikor a szülő megkérdezi, hogy akkor mit csináltatok, akkor az a válasz, hogy x-t és y-t felzárköztatta a tanító néni!
..... és még sok hasonló! Akkor kérem, szeretném feltenni a kérdést, hogy már nem elég hígítás az integráció, most még a nyakunkba sózzák, hogy abban a közösségben a lehető legtöbb időt eltöltse a gyerekem?
Régen az embernek lehetősége nyílt a gyermeke képességeinek megfelelő iskolát választani, ahol nagyjából egyforma érdeklődésű és képességű gyerekek látogatták az intézményt. Aki akart, az maradt a napköziben, akinek pedig lehetősége volt, az mehetett haza. Én is jártam színjátszó csoportba, énekkarba, tömegsportra, néptáncra, de csupán azért, mert szerettem volna, s nem pedig azért, hogy úgy is ott kell lennem, akkor töltsük ki az időt. Nagy külömbség!
Most összeborolnálnak mindekit mindenkivel, mondván a "jobbak" majd felhúzzák a gyengébbeket, de mint ahogy a mondás is tartja: Sok lúd disznót győz! És itt most nem csak tanulmányi képességekről beszélek, hanem emberi hozzáállásról, mentális hatásokról stb.
Tisztelettel, egy anyuka