Követeljük a PTK módosítását - legyen szabad a fotózás
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
"Aláírásommal kijelentem, hogy én kifejezetten szeretném, hogy a törvény ne gátolja meg, hogy rólam bárki szabadon fényképet készíthessen és azt bárhol közzé tegye és szeretném, hogy ez a szabadságjog törvényi erőre emelkedjen."
Azért a megjelentetés magánszemélyekről készült fotó esetén maradjon engedélyköteles, persze a szokásos kivételek, mint tüntetés, koncert...
Re: 25
"A nyilvánosságra hozatalhoz eddig is kellet az engedély a PTK szerint."
Ebben a petícióban viszont az áll: "..Aláírásommal kijelentem, hogy én kifejezetten szeretném, hogy a törvény ne gátolja meg, hogy rólam bárki szabadon fényképet készíthessen és azt bárhol közzé tegye és szeretném, hogy ez a szabadságjog törvényi erőre emelkedjen."
Tehát most már a nyilvánosságra hozatalhoz való jogot is szeretnétek semmissé tenni. Vagy rosszul értem? Ezzel senki nem akadályozhatná meg, hogy róla fotót készítsenek, és azt bárhol megjelentessék. Viszont ezzel keményen vissza is lehet élni.
http://www.theguardian.com/world/2014/mar/14/hungary-law-photography-permission-take-pictures
nem vicc
Ha egy fát fotózok a nagykörúton, mögötte éppen elmegy 3 ember, akkor szaladjak utánuk és meg az egyiket győzködöm a hozzájárulásáról a másik elmegy és létrejött a törvénytelenség .... a nap is elment , így a fénykép se jöhetett létre amit szerettem volna mondjuk 3 blende állással is elkészíteni ..
Ez ALKOTÓI MUNKÁM MEGAKADÁLYOZÁSÁT, VAGYIS SZAKMÁM GYAKORLÁSÁNAK ELLEHETETLENÍTÉSÉT JELENTI !!! TILTAKOZOM !!!
Ha egy fát fotózok a nagykörúton, mögötte éppen elmegy 3 ember, akkor szaladjak utánuk és meg az egyiket győzködöm a hozzájárulásáról a másik elmegy és létrejött a törvénytelenség .... a nap is elment , így a fénykép se jöhetett létre amit szerettem volna mondjuk 3 blende állással is elkészíteni ..
Ez ALKOTÓI MUNKÁM MEGAKADÁLYOZÁSÁT, VAGYIS SZAKMÁM GYAKORLÁSÁNAK ELLEHETETLENÍTÉSÉT JELENTI !!! TILTAKOZOM !!!
Nem értek egyet a petícióval
..."mikor sok a parancs, a törvény, sűrűsödnek a tolvajok, betyárok"
Lao Ce, Út és Erény könyve.
Re: 43
Nagyon helyesnek tartom ennek a petíciónak az elindítását nem lehet ilyen Észak koreai módszert bevezetni Magyarországon mert ez már nem demokrácia !!!
Nem csak fotós szemmel kell gondolkodni, amikor "demokráciáról" beszélünk. Hol marad a lefényképezett emberek szabad akarata? A fényképező személyt védje egy törvény, a többi ember meg legyen kiszolgáltatott tárgy nekik?
Az állami, térfigyelő kamerák működtetőivel való jogegyenlőséget is követelek!
Ha százötven éve hozzak ezt a törvényt .... belegondolni is rossz...
| This discussion has been closed. |