Nyílt levél Orbán Viktorhoz a rasszista, homofób beszédek ellen

johnm

#51

2014-06-03 08:55

ez a peticio felhaborito velemenyt mondani szabad ezt teszi Kereknyi Imere Ur is, ti meg sertitek a szolas szabadot

--john, uk

Juti

#52 Tanmese

2014-06-03 21:12


ÜZENET MINDEN OLDALNAK, POLITIKAI EGYOLDALÚ HÍVŐNEK ÉS GYŰLÖLŐNEK!!!!! Én, mint állampolgár kb.5 dolgot szeretnék és várok a "hatalmasoktól" és úgy általában( ezt szerintem sosem kaptam meg egyiktől sem): Ész, Szív, Tisztesség, Becsület, Empátia!!! Aztán gyönyörködjünk, csodálkozzunk a színekben, összefolydogálva, békességben...Kerényi féle beszéd ártó a társadalomra nézve, mert ha ezt lehet verbálisan, akkor az lesz, hogy hajrá, lovat a gyeplők közé és lehet ököllel ütni-verni a másikat aki valami miatt nem tetszik( van rajta sapka- nincs rajta sapka), és valóban jobb egyenesekbe és bal horgokba döglünk majd bele...
Itt egy klassz Lázár Ervin mese!:)

LÁZÁR ERVIN: A KÉK MEG A SÁRGA

Egyszer két festékpötty - egy kék meg egy sárga - egymás mellé esett a papírra. Egészen közel, a szélük összeért.

- Nem menne kicsit távolabb? - mondta ingerülten a Kék.

- Menjen maga - válaszolta a Sárga -, s különben is, talán köszönne!

Ezzel hátat is fordított volna, mert a Kéket parasztos színnek tartotta - csak hát ez a festékpöttyöknél nehéz ügy, mert sem odébb menni, sem hátat fordítani nemigen tudnak.

- Még hogy én köszönjek?! Egy Sárgának! - morgott fitymálóan a Kék, és bizonyára lebiggyesztette volna a szája szélét, ha lett volna neki.

- Talán csak nem azt akarja mondani, hogy nekem kellene előre köszönnöm?

- De azt. Ha nem látná, én a Kék vagyok!

- Engedje meg, hogy fölkacagjak - mondta gúnyosan a Sárga -, hiszen maga a legközönségesebb szín a világon, nem is lehet egy napon említeni velem... és legyen szíves, ne könyököljön az oldalamba.

- Először is maga könyököl az én oldalamba, másodszor pedig én színezem az eget, a tengert, a vizeket, a legszebb virágok kékek, és az emberi szemek közül is a kékek a legszebbek. Képzeljen el egy sárga szemű embert... brr... vagy sárga vizet! Egyáltalán, hogy mer megszólalni mellettem!

- Mindig tudtam, hogy nagyon közönséges, de hogy ennyire! Mégiscsak túlzás! Még hogy a kék virágok a legszebbek! Látott már maga kankalint? Meg őszi erdőt? Maga túl mohó. Beszínezi az egész eget meg a tengert, csupa kék mindenütt. Unalmas. Én mértéktartó vagyok, sohasem válok unalmassá... Kérem, ez mégiscsak disznóság, most már egészen belém mászik... Árnyalatokban rejtőzöm, kis foltokban jelenek meg. S egyébként is, ha nem tudná, én az Okker családból származom.

- Okker?! Erre vág fel! Az is egy család? Az én őseim sokkal előkelőbbek, például sohasem lenne közülük senki olyan tolakodó, mint maga! Tudja meg, hogy én Ultramarin vagyok.

- Hah! - kezdte a replikát egy színészi felkiáltással a Sárga, akkor különben már rég összefolyt a két festékpötty, de nem volt ideje befejezni a mondatot, mert a kisfiú, akinek az ecsetjéről lehullottak, meglátta őket, és így szólt:

- Nicsak, milyen szép zöld pötty!

Vendég

#53

2014-06-04 08:42

Bárcsak lenne értelme...!
Attila Janisch

#54

2014-06-09 16:02

A saját szarom is megenném, ha nem lenne büdös :-)

Vendég

#55

2014-06-09 17:12

Ez a Kerényinek nevezett nyiltan szélsőséges nacionalista, a normális embereket felháborító nézeteire büszke, beképzelt hitvány alak, a magyar minioszterelnök nevében, az ő nézeteit hirdweti. Orbán Viktor, a nyiltan fasiszta hatalma tökéletesítésére törekvő ál-kétharmados párt elnöke, - sajnos - egyben Magyarország miniszterelnöke már avval hogy kinevezte pozíciojába, azonosult annak az alaknak a gyalázatos nézeteivel. Magyarország Ducéja rászolgál az az európai népek kultúrált részének megvetésére. Az hogy ez a félfasiszta diktátor a legutóbbi választásokon ismét korlátlan hatalom birtokába került, az összes magyar ember szégyene (azoké is akik nem rá és pártjára szavaztak). Én egyetértek Ady Endrével, és az őt idéző legnagyobb magyar Kertész Ákossal abban, hogy: "Ezért a népért úgyis mindegy. Ebsorsot akar, hát akarja."

Vendég

#56

2014-06-18 07:42

Szólj hozzá!...Fantasztikus....és követendő....
Zita

#57 Re:

2014-06-25 08:41

#25: -

Katinka, épp most. :)

 

Zita

#58 Re:

2014-06-25 09:42

#51: johnm -

szabad, addig, amíg mások alapvető jogait nem sérti vele. ezt tudnod kellene, ha már olyan régóta élsz egy fejlett nyugati demokráciában, hogy ennyire leromlott a helyesírásod.

zsebgerilla

#59 Semjén se jobb. Megmondod neki?

2014-06-25 09:47

Semjén Zsolt újabb homofób kirohanása teljesen kicsapta nálam a biztosítékot. Értetlenü állok az előtt, hogy egy európai állam miniszterelnök-helyettese a nagynyilvánosság előtt olyan kijelentéseket tehet, mint hogy a homoszexualitás aberráció, deviancia.(a bevándorlásra és az 'integrálhatatlan társadalmi csoportokra' vonatkozó kijelentései szintén megérnének egy misét)
Londonban élek néhány éve, és sajnosszerencsére belémoltódott a szabadság. Szeretnék visszaköltözni egy-két éven belül, de nem fog menni, ha nem változik valami.
Szerencsére azt látom, hogy a facebookon kommentelők elsöprő többsége egyetért a véleményemmel.
Létrehoztam egy eseményt, ahol arra bíztatom az embereket, hogy írják meg a véleményüket Semjénnek velem együtt. Szerintem ideje arra bíztatni az embereket, hogy éljenek a szólásszabadsághoz való jogukkal, és lépjenek ki abból a passzív elfogadó szerepből, amely szerint arra vagyunk hivatottak, hogy meghallgassuk és elfogadjuk, amit a politikusaink mondanak, tesznek. Van véleményünk, és el is mondhatjuk nekik. Csak pár kattintás az egész. Másfél nap alatt ötven ember csatlakozott hozzám. Az az elképzelés, hogy egy adott időpontban mindannyian üzenünk neki a honlapján keresztül.
Nem hiszem, hogy Semjén úgy fogja érezni, hogy válaszolnia kell, vagy akár, hogy el kellene gondolkodnia azon, amit írtam neki. Viszont azt hiszem, hogy jó ötlet élnem azzal a jogommal, hogy elmondhatom, amit gondolok.
Talán holnap valaki látni fogja ezt az eseményt, és azt gondolja: jé, tényleg, hiszen miből tart megírni egy mailt, és egy másik semjénkerényimittoménki fog kapni egy újabb levelet. És jobb, ha elkezdik szokni, mert a mostani fiatalok egyre több időt töltenek online, és egyre bátrabban vállalják fel a véleményüket. Ráadásul egyre többen fordulunk meg nyugati demokráciákban, és visszük haza magunkkal a tapasztalatainkat. Talán egy-két évtized alatt eljutunk oda, hogy egy ilyen levél nem lesz többé ignorálható, és elindulunk az össztársadalmi párbeszéd felé, ahol a politikusok számonkérhetőek lesznek.
Hát ez van az én kis zsebforradalmár fejemben ezzel az üggyel kapcsolatban.
Kíváncsian várom, hogy mire jut egy mindenfajta urambátyámságtól és lobbitól független, civil magánakció.

https://www.facebook.com/events/244863919046485/

Köszönettel és üdvözlettel:
Letenyei Zita

Vendég

#60 Re:

2014-07-03 09:00


Vendég

#61 Re:

2014-08-01 07:16

#40: -

biztosíthatom, 1944 soha de soha nem fog megismétlődni! Erre becsületszavamat adom!