Nyílt levél Orbán Viktorhoz a rasszista, homofób beszédek ellen

zsebgerilla

/ #59 Semjén se jobb. Megmondod neki?

2014-06-25 09:47

Semjén Zsolt újabb homofób kirohanása teljesen kicsapta nálam a biztosítékot. Értetlenü állok az előtt, hogy egy európai állam miniszterelnök-helyettese a nagynyilvánosság előtt olyan kijelentéseket tehet, mint hogy a homoszexualitás aberráció, deviancia.(a bevándorlásra és az 'integrálhatatlan társadalmi csoportokra' vonatkozó kijelentései szintén megérnének egy misét)
Londonban élek néhány éve, és sajnosszerencsére belémoltódott a szabadság. Szeretnék visszaköltözni egy-két éven belül, de nem fog menni, ha nem változik valami.
Szerencsére azt látom, hogy a facebookon kommentelők elsöprő többsége egyetért a véleményemmel.
Létrehoztam egy eseményt, ahol arra bíztatom az embereket, hogy írják meg a véleményüket Semjénnek velem együtt. Szerintem ideje arra bíztatni az embereket, hogy éljenek a szólásszabadsághoz való jogukkal, és lépjenek ki abból a passzív elfogadó szerepből, amely szerint arra vagyunk hivatottak, hogy meghallgassuk és elfogadjuk, amit a politikusaink mondanak, tesznek. Van véleményünk, és el is mondhatjuk nekik. Csak pár kattintás az egész. Másfél nap alatt ötven ember csatlakozott hozzám. Az az elképzelés, hogy egy adott időpontban mindannyian üzenünk neki a honlapján keresztül.
Nem hiszem, hogy Semjén úgy fogja érezni, hogy válaszolnia kell, vagy akár, hogy el kellene gondolkodnia azon, amit írtam neki. Viszont azt hiszem, hogy jó ötlet élnem azzal a jogommal, hogy elmondhatom, amit gondolok.
Talán holnap valaki látni fogja ezt az eseményt, és azt gondolja: jé, tényleg, hiszen miből tart megírni egy mailt, és egy másik semjénkerényimittoménki fog kapni egy újabb levelet. És jobb, ha elkezdik szokni, mert a mostani fiatalok egyre több időt töltenek online, és egyre bátrabban vállalják fel a véleményüket. Ráadásul egyre többen fordulunk meg nyugati demokráciákban, és visszük haza magunkkal a tapasztalatainkat. Talán egy-két évtized alatt eljutunk oda, hogy egy ilyen levél nem lesz többé ignorálható, és elindulunk az össztársadalmi párbeszéd felé, ahol a politikusok számonkérhetőek lesznek.
Hát ez van az én kis zsebforradalmár fejemben ezzel az üggyel kapcsolatban.
Kíváncsian várom, hogy mire jut egy mindenfajta urambátyámságtól és lobbitól független, civil magánakció.

https://www.facebook.com/events/244863919046485/

Köszönettel és üdvözlettel:
Letenyei Zita