Az emelt angolérettségi 3. részének felülvizsgálatáért
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Re: Diff
1. Ha minden évben ez történne akkor senki nem szólna semmit. A baj az, hogy az idei listening sokkal nehezebb volt, mint általában szokott lenni. Akikkel idén versenyben vagyok az egyetemre való bejutásért, azok közül sokan tavaly tavasszal vagy idén ősszel megcsinálták az angol emeltet, és az említett két vizsga valamint az idei között óriási különbség van. Tehát aki azonos képességű mint én, adott esetben 10 ponttal többet visz magával angolból..nem fair....
2. Emelt angolon is szokott lenni ez a típusú szövegértési feladat, hogy mind a 4 lehetőség szimpatikus, de csak egyet kell kiválasztani, ami teljesen igaz a szöveg alapján. Szöveghallagatási résznél ugyanez a helyzet angolnál is.
Re: Re: Diff
Mondjuk érthetö, az én idómben (1989) is nagy dráma meg para volt a felvételi, én azt hittem, hogy mára ez kicsit lecsillapodott. Az angol nyelvvizsgán (2X évvel ezelött ) kellett recsegös magnóról teljesen elnyult szalagról lejátszott szöveget megérteni, elég sokkoló volt. Mondjuk én azt gondoltam, hogy már minden iskolában van nyelvi labor, fejhallgatóval. [elvégre elég sok pénzre lehúzta Mo az EU-t, kitellett volna beöle ...]
Re:
Senki sem azon problémázik, hogy nehéz volt vagy nem. Bizonyos osztályokban nagy gond volt a lejátszással ami előtte 4 évig jó volt, bizonyos osztályokban nem volt gond a lejátszással. EZ A PROBLÉMA!
Re: Re:
Ez elég hihetetlennek tűnik számomra...1-2 helyen előfordulhat, hogy valami probléma van a lejátszással (magnó hibája), vagy a másik lehetőség, hogy szar minőségű az egész hanganyag (ami kizárható, mert van aki szerint minden rendben ment, és a netre is jó minőségű került fel). De az, hogy a helyszínek felén most hirtelen elromlik a magnó, vagy sok év tapasztalat ellenére hirtelen rosszul másolják át a CD-t? Nem tűnik hihetőnek.
Mindenki rakja a szívére a kezét: Nem arról van csupán szó, hogy egy kicsit szivatósabb feladat (kis visszhang, a keresett szavak "elharapása") és az otthonihoz képest rosszabb körülmények (vékony falak, rosszabb lejátszó) hatására a többségnek rosszabbul sikerült ez a rész, majd páran kitalálták, hogy hibáztassunk már mást, a többiek meg - akiknek szintén rosszabbul sikerült - beálltak mögé? Mert nekem nagyon úgy tűnik :)
Re: Re: Re:
A magnók jók, mert a gyerekek addig is azon tanultak évekig.... A CD nagyon könnyen ellenőrizhető lesz hétfőn.
A matek,töri,magyar érettségit miért nem érezték a szerinted "gyengék,lógósok" túl erősnek????
Jelezték az oktatási hivatalból hogy újabb bejelentések esetén újravizsgálják az ügyet... [email protected]
Re:
Nem vagy egyedül ezzel....én is ugyanigy éreztem/érzem magam.Én is sokat gyakoroltam rá és nem voltak olyan rossz eredményeim...az előző évek listeningjei nem voltak ilyenek...nálunk az volt a szar,hogy maga a terem is,ahol voltunk,nagyon visszhangzott,az első feladat meg eleve visszhangos volt....rendkívül csalódott vagyok,pedig rengeteg időt beleáldoztam a készülésbe....remélem sikerül valamit elérni ezügyben,habár az Oktatási Hivatal kijelentte,hogy ,,egyik feladat sem követelt indokolatlan erőfeszítést a vizsgázótól, és teljes mértékben megfelelt a vizsgaleírásnak."
Re: Re: Re: Re:
A MAGYART????? lehet, hogy azért, mert általános iskola negyedik osztályos szintfelmérőnek is elment volna? (az első része). Az ugyanolyan igazságtalan a más évben érettségizőkhöz képest. Hogy ezt nulla tudással, nulla szövegértéssel, egyszerű visszaolvasással meg lehetett oldani, két éve meg mondjuk nem csak, hogy ez mind kellett a sikeres megoldáshoz, de a 10 feladatból 3 még a magyartanárok szerint is több lehetséges válasszal szolgált, mégis csak egyet fogadtak el...ott is volt hőbörgés, mégse történt semmi.
Ha nagyon egyenlőséget akartok, akkor a magyarnál miért nem csaptatok az asztalra, hogy már pedig ez igazságtalan az előző évben érettségizőkkel szemben? Nyilván ilyet normál ember nem csinál, de éppen ezért el kéne fogadnia, hogy amit itt adnak, máshol elvesznek. A magyar könnyebb volt, az angol meg nehezebb (mert az, hogy rosszabbul érthető, az bizony egy bevett nehezítési forma, akármennyire is azt mondod, hogy nem az a baj hogy nehéz volt a teszt)
Tárgy
Re: Re: Re: Re:
Tigris: Pont Londonból olvasgatod egy magyar érettségi vizsga fórumát, mi? LOL :) Nem vagy te Londonban, ebből kifolyólag (füllentés) vélelmezhetően semmiféle nyelvvizsgás sincs, csak kötekedni jöttél. Ne feledd: sokan vannak itt évtizedes fórumozási gyakorlattal, ki lehet szúrniu aki nem igazat állít. Olvasd csak viszsa az összes hozzászóláspdat: elárultad magad. Tömören: hazudsz.
Re: Re: Re: Re: Re:
Előző hsz-m elírásainak javítása: nyelvvizsgád, szúrni, vissza, hozzászólásodat. Viszont vállalom: gépelni nem tudok :D
Re: Re:
Na itt kezdődik a probléma! Hogy ilyen tudással rendelkező tanárok tanítanak angolt... Az Ön által elért eredmény angoltanár létére valóban elég gyenge. Akkor mit várhatunk szegény diákoktól??
Tudom, hogy eleve az angoltanár képzés színvonala is egy nagy nulla, így nem teljesen az Ön hibája, hogy egy érettségiző diák szintjével azonos a tudása tanár létére, de elkeserítő a magyar oktatás egészére nézve!
Ettől függetlenül ennél lejjebb ne vigyük már az emelt érettségi színvonalát.. Eleve vicc h 60% felett középfokú nyelvvizsga jár érte!
Most néhányan azért hőbörögnek, mert nem lesz 100-%-os a listening tesztjük... Akkor le kellene butítani olyan szintre, hogy itt a sok kis 18 éves, (akik közül állítólag sokan anyanyelvi szinten vannak, lol.. ezt vajon mégis ki mondhatta nekik? vagy csak ők hiszik magukról?...), mind hibátlanra írja??
Re: Re: Re:
A magam kis 24 évemre tekintettel, ezt így nem merném kijelenteni. Nem a 100% miatt hőbörgünk, távol állunk tőle. Én személy szerint 9 pontot vesztettem az első feladaton, amire 11 éves korom óta nem volt példa. Valószínűleg a csütörtöki napon halláskárosodásban szenvedtem, mivel pénteken reggel 9kor 1 hibával oldottam meg az első feladatot. A többiről már ne is beszéljünk, mert igenis kihatással volt a további teljesítményekre. Nem butítják az érettségit, minden évben egyre nehezebb. Mikor a középfokút írtam és utána sem volt arra precedens, hogy ekkora visszhangja legyen valaminek. Ezen kellene elgondolkodni, és nem azon, hogy mindenki azért "hisztizik" mert nem 100%. Mi csak azt szeretnénk, ha egy szintnek megfelelő és korrekt hanganyagot kapnánk, ami tükrözi a tudásunkat...Ja hogy ennek is annak kellett volna lenni? Akkor a feltételeket is biztosítani kéne hozzá, mert ezt itt a 21. század...
Re: Re: Re: Re: Re:
Nos, név nélkül bunkózni lehet, messziről jött ember azt mond amit akar. De nyugodtan nézz utána, ki vagyok: Miklósovics Máté néven a Facebookon megtalálsz, kis tirpák.
http://tigrincs.hu/_MG_7444.JPG
Ha kétségeid vannak, akkor bátran ellenőrizd a papír hitelességét a rajta szereplő referencia kóddal a következő oldalon:
http://www.cambridgeenglish.org/help/lost-certificates/
| This discussion has been closed. |