Rasszista ítélet!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Rasszista ítélet! petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#26 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-05-02 09:46

#25: - Re: Re: Re: Re:

Nem kötelező aláírni! Nincs igaza sem Balogh Artúrnak sem a bírónőnek!!!


Vendég

#27 Re: Re: Re: Re:

2014-05-03 21:06

#24: - Re: Re: Re:

Lásd. 24 hozzászólás! Na ki is a primitív?!

Aki becsületes, annak nincs félnivalója semmilyen egyenruhás/nem egyenruhás vonulgatóktól, nem is tulajdonít neki jelentőséget, akinek meg félnivalója van, mert vaj van a füle mögött, had csináljon nyugodtan az alsóneműjébe. ;)

tisztán látó

#28

2014-05-03 21:10

Pf! Nézzétek már meg a hőzöngők helyesírását! Látszik, hogy mennyire unintelligensek. Nincs a petíció pártiak között egyetlen egy sem, aki csak egy aprócska mondatot le tudna írni helyesírási hiba nélkül! Szánalmas banda!

Vendég

#29 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-05-05 06:39

#27: - Re: Re: Re: Re:

Tényleg??? Kisgyerekek, nők, idősek, betegek megfélemlítése azt jelenti mind bűnös??? Halálal fenyegetik őket!!! " Mind megdögöltök büdös cigányok!" Épp ez a probléma! Ártatlan embereket félemlítenek és zaklatnak!!!! Miért? Mert cigányok! Csinálj te az alsóneműdbe kedves idegen névtelen rasszista vak ember!!!


Vendég

#30 Re:

2014-05-05 06:41

#28: tisztán látó -

Szánalmas az aki mondja! Ide szakemberek is írtak! Nézzd már meg! Ne próbálkozz baromságokkal!

tisztán látó

#31 Re: Re:

2014-05-06 10:32

#30: - Re:

Szakemberek? Viccnek is rossz! Valamire való szakember, de még az átlagos IQ szintet elérő hétköznapi ember is ad magára annyit, hogy ilyen helyesírással (persze ha kijárta normálisan az iskolát ugye) nem ír nyilvánosan.

Látom egyetlen sor sem ment helyesen... Ez már kiállította a bizonyítványt... Nem beszélve a stílusról... A "stílus maga az emeber"...

Szintén zenész

#32 Talán tényszerűnek kéne lenni!

2014-05-06 11:02

#29: - Re: Re: Re: Re: Re:

Azokon a településeken, ahol ilyen "zaklatások" történtek, vastagon volt előzménye a dolognak, sok-sok erőszakos, idősek, gyerekek ellen is irányuló bűncselekmény formájában! Ne hogy már sajnáljuk, hogy kicsit megrezzegették őket az egyenruhások!

Vajon őket  hol érdekli, hogy 90 éves embert ver agyon pár száz forintért?! Sehol! Vajon ők nem félnek, rettegnek, szenvednek?! Hol érdekli őket, hogy az ellopott terményért, állatért a másik becsülettel dolgozott és a saját családjának van szüksége rá?! Nem érdekli őket! Vajon hol érdekli őket, hogy a tizenéves kölykük által erőszakkal elvett dolog mennyire hiányzik a másik gyereknek, meddig várt rá, mennyit dolgozott érte, vagy mennyit dolgoztak érte a szülei?! Nagy ívben leszarják!

A normális cigányt senki nem fenyegeti, senki nem bántja, sőt, nagy részük éppen azért tagadja le a származását, mert nem akar közösséget vállalni az olyan  söpredékkel, ahol már az óvodás korú gyereket is megtanítják lopni, mert nem büntethető.

Én éppenséggel egy cigány prímás szájából hallottam, hogy legszívesebben végig menne egy géppisztollyal a helyi cigánytelep utcáin és halomra lőné a sok naplopó, ház előtt üldögélő, ereje teljében lévő férfit. Szóval ennyit a rasszizmusról!

Ezek az akciók nem maga a cigányság ellen irányulnak, hanem a cigányság azon része ellen, akik nem is tudják elképzelni, hogy normálisan, munkából éljenek meg, lopnak, rabolnak, gyilkolnak. Aki meg védi őket, az valószínűleg szintén ilyen életmódot folytat, azért van ennyire felháborodva.

Vajon a normális, dolgos, társadalomba integrálódott cigányok többsége miért nevet jót az ilyen felvonulásokon és mondja azt, hogy "úgy kell nekik"? Vajon a normálisan dolgozó, élő, gyermeket nevelő, környezetét nem terrorizáló cigányoknál miért nem merül fel a munkatársak és a környezet részéről, hogy cigányok? Miért nem foglalkozik ezzel a kérdéssel senki? Miért játszhatnak a gyerekeik együtt a nem cigány gyerkekkel? Miért hívják meg őket a szomszédaik? Miért nem kerülik el őket nagy ívben?

A VÁLASZ EGYSZERŰ: AZ EMBEREKNEK A BŰNÖZÉSBŐL, A MÁSOKAT ZAVARÓ, "CIGÁNY ÉLETMÓDBÓL" VAN ELEGE. TESSÉK DOLGOZNI, TESSÉK A SZEMETET A KUKÁBA RAKNI, NEM AZ UTCÁRA SZÓRNI,  A GYEREKEKET NEM LOPÁSRA, HANEM BECSÜLETES ÉLETRE NEVELNI ÉS NEM LESZ PROBLÉMA, NEM MERÜL FEL A RASSZIZMUS GONDOLATA SEM, SENKI SEM FOGLALKOZIK A BŐRSZÍNNEL, SENKI SEM VONUL FEL SZITKOZÓDVA A HÁZ ELŐTT!

w.a

#33

2014-05-08 02:26

A bírónő elismerést érdemel. Nem kell okot adni a felvonulásra, az ártatlanoknak nem kell félni.

Vendég

#34 Barna vagyok, képzett vagyok és munkanélküli! Mert cigány vagyok!

2014-05-08 18:04

Romák Maslow Piramisa.

1. Fizikai: Nincs kielégítve a fizikai szükséglet. Élelem megfelelő mennyiségének és változatosságának hiánya. Megfelelő, az évszakhoz igazodó ruházat hiánya, és fűtés téli szezonban anyagi helyzet miatt lehetetlen. Ennek a következményei: gyakori betegségek, kevés az egészséges állapot és akár fogyatékosság is lehetséges, bár a szellemi leépülés sem kizárható. Ha az ember fizikai szükségletei nincsenek kielégítve, akkor fajtájától függetlenül bűncselekményre képes, akár ölni is tud. Ez az oka a megélhetési bűnözésnek.



2.Intraperszonális (érzelmek): Kisebbség ként alacsony önértékelés áll fen. Ennek oka a szegregált lakókörnyezet. A társadalomból való kirekesztés (munkahelyek is). A társadalom által küldött te üzenet „Te cigány vagy.” A gyerekek, amint közösségbe lépnek szembesülnek másságukkal, az alacsonyabb rendűként viselkedéssel velük szemben. (Óvodában a barna bőrű gyerekekkel nem játszhatnak, mert egyes szülők ezt tiltják. Iskolába nem fogják meg a kilincset utánuk, köpnek mellettük, beszólnak. A tanárok egyesei pedig alulosztályozzák őket.) A gyerek már ennek hatására elhiszi önmagáról, hogy ő nem képes arra, mint a nem roma társai. Ennek következménye az önértékelés maximális negatívuma. (Törekvés erős csökkenése). Hangulatuk elkeseredett és haragos az őket körülvevő világgal szemben. Ennek ellenére nagyon sokan tanulnak és 100% helyett 200%-ot teljesítenek, bár csak 100%-ot ér.



3 Interperszonális (kapcsolatok.): Hiányoznak az alapvető támaszt nyújtó kapcsolatok, ill. ha vannak destruktívak (rombolók). Közvetlen környezetüktől kevés pozitív visszajelzést kapnak. Általában rossz, negatív jelzéseket kapnak.” Cigány, kevés, rossz, bűnöző vagy! Szégyelld magad!” Ez jellemző a külső környezetre. A médiának ebben nagy szerepe van és ennek változásában is!



4. Család: Ez képes pozitív módon működni, de itt is vannak kivételek. A romák családcentrikusak, egymást és gyermekeiket szeretők. A védelem itt van meg.



5. Helyi közösségek (viselkedési minta): Közösségi intézmények nem jól működnek. Szükségletek részben, vagy egészében kiegyenlítlenek. A szegregált lakókörnyezet negatív, mert ezzel kirekesztik a romákat a társadalomból. (Félre rakva, nem törődve, nem látva, magára hagyva.) Nem látszik a kiút, és a törekvés a szegregált lakókörnyezetből való távozáshoz kevés. "Szándékos" lakókörnyezetet alakítanak ki a romáknak. Bárhol fordul meg egy roma egyén lenézéssel és megalázással szembesül. Legyen az oktatás, egészségügy vagy munka. A munka meg már luxus egy roma számára. Sajnos a beletörődés nagy százalékban van jelen. Ennek a hatása a nemtörődömség, mert nincs motiváció, eredmény sincs. Ha kilóg a nyelve se lesz több a kirekesztő társadalom számára, mint csak egy cigány.



6. Kulturális: Identitászavart, vagy konfliktusos. A romák esetében konfliktusos. Dominál a rasszizmus a diszkrimináció és a peremre szorulás. A roma kultúra elsorvad, mert sem hely nincs a gyakorlásához, ill. nem tanítják. Ma már a legtöbb esetben szégyellik gyakorolni. Igyekeznek a társadalom által generált kényszermegfelelésnek eleget tenni.



7. Állam: A szociális politikai rendszer nem működik megfelelően. Nem nyújt biztonságot, igazságtalan, nincs életvédelem. A rasszizmus erősödéséhez nagymértékben hozzájárul. Nem teremtenek munkalehetőséget a tanult roma számára sem. A romák több mint 80%-a munkanélküli, de ma már a munkanélküliséget munkakerülőségnek hívják, mintha lenne hol dolgozni. Ha a roma mondja mennyire képzett és nem veszik fel sehová, akkor a válasz általában az szokott lenni, hogy a nem romáknak sincs munka. Ezzel kvázi el is van ismerve a tény, miszerint a roma az utolsó a sorban. Ez bizonyítja a munkanélküliek aránya a romák és nem romák között. Sokszor hivatkoznak a képzettelenségre, de szalag, betanított munkákhoz nem kell képzettség. Továbbá nincs tudomásuk arról hány roma rendelkezik képesítéssel, vagy milyennel rendelkezik. Az állam felelős minden egyes állampolgárért. Ki merem jelenteni a megélhetési bűnözés teremtője az maga az állam!
Képtelenek munkahelyek teremtésére és ezért az utolsó a sorban teher, kidobandó!


Balogh Mónika Nika. 2014. május 5.