Kodály országában elvárjuk a szabad tankönyvválasztás jogát!


Vendég

#1

2014-04-21 18:28

Kodály Zoltán, Kiss Áron, de akár Rubik Ernő országában ezt választottuk, az értékek kész és megbízható tárházait!

Vendég

#2

2014-04-22 15:46

Gratulálok! Remek és okos gondolatok!

Vendég

#3

2014-04-23 18:10

Nem szabad hagyni, hogy a jó tankönyveket központosítás címén kiszorítsák a piacról!

Vendég

#4

2014-04-26 10:37

Nagyon jók a Mozaikos énekkönyvek !Esztétikusak, didaktikusak, nagyon nemes zenei anyaggal.A többi a nyomába se lép, véleményem szerint.

Vendég

#5

2014-04-26 11:31

Kedves Király Katalin!
Köszönettel tartozom az elvégzett munkádért. Tankönyveidet évek óta használom, s nagy segítséget adtál ahhoz, hogy munkámat lelkiismeretesen végezhessem. Harminc éve tanítok felsőben ének-zenét. Használtam már Apáczais könyvet, majd az újítás lehetőségeit kihasználva áttértem a Pécsi Géza tankönyvcsaládjára. Mindegyikből igyekeztem kiaknázni a pozitívumokat. Amikor megjelentek a Te általad szerkesztett tankönyvek, úgy éreztem haza értem. Azon a szinten, melyen zenei műveltséget egy általános iskolai gyermeknek heti egy órában átadhatok, évfolyamonként egy-egy kis könyvecskében megtaláltam. Köszönöm azt a fejlesztő munkát is, mellyel az elektronikus tananyagot kidolgoztátok. Olyan világban élünk, ahol világi értelemben elbukhat a jó, de munkámban megerősít, hogy lesz végelszámolás, s könyvvel, vagy könyv nélkül már csak ennek a mértéknek akarok megfelelni. Nem vagyok a klasszikus értelemben harcos alkat, ezért ne haragudj rám. Könyveid nélkül szeptembertől újabb teher nehezedik majd rám, de optimistán bízok az értelemben.
Szeretettel és tisztelettel: Petrovitsné Balla Magdolna (Gyula)


Vendég

#6 Re:

2014-04-26 13:19

#5: -

Szia Magdi! Minden szavaddal egyetértek, emelt szinten azonban még fokozódik azzal a kis matyóhímzéssel, hogy még az emelt szintű tankönyv sincs a 6. osztályban. Én úgy döntöttem, hogy hatodikos tankönyvet nem rendelek. Én is hiszek abban, hogy előbb-utóbb ennek az ámokfutásnak vége lesz. Mert kell, hogy vége legyen.....az nem lehet, hogy ennyi agyament ember legyen ebben az országban....vagy lehet, hogy mégiscsak én vagyok a hülye? Mindegy, én erre a kis időre már nem változok. Aztán úgyis csak azt és úgy tanítok, amit jónak látok, hitem és tudásom szerint. Puszillak: Csizi Magdi


Vendég

#7

2014-04-28 20:36

A tanárok joga legyen megválasztani, hogy milyen típusú tankönyvből tanítanak, s ne a polgármesteri hivatal tanulmányi osztályán döntsék el mindezt!

Vendég

#8 Re: Re:

2014-05-09 10:55

#6: - Re:

Én azért választottam Király Katalin könyvét, mert engem tanított alsótagozatban és sírtam, amikor megtudtam, hogy következő évben már nem Ő lesz az ének tanárom. Évekig dolgoztam a könyveiből és nagyon hozzám nőtt... Gálné Udvardy Mónika