Kárpátaljaiak nyilatkozata

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Kárpátaljaiak nyilatkozata petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#126

2014-04-14 12:36

Egyetértek !
A nevem Szarka Laszlo

#127 Nemzeti ugy

2014-04-14 12:40

Magyarorszagon nem letezik sem magyar kormany,sem magyar media.Ezert mennek a nemzet dolgai olyan lassan mint a csiga.A media zsido-cion kezben van es ellenseges a magyar nemzettel szemben.Arulo kollaborans es korrupt kormanyok kovetik egymast amelyek valasztasi csalasok tomegeit kovetik el.Most is ez tortent.Orban es Mesterhazy,Bajnai es a tobbiek mint gazemberek es bunozok.A Jobbik kormany lett volna a nemzet utolso remenye.Magyarorszag nincs tobbe csak papiron letezik meg egy darabig.Legalabb ketmillio ertekes magyart/nem csak magyarul beszelot/ kell kimentenunk a Karpat medencebol hogy mashol uj Magyarhont epitsunk.Nincs mas valasztasunk.

Vendég

#128

2014-04-14 12:43

Kerek allando levelezest errol a forumrol a genezis@mail.com e-mail cimre.Tisztelettel koszonom.Szarka Laszlo

Vendég

#129

2014-04-14 14:18

Jól átgondolt, szépen megfogalmazott petíció, melynek minden sorával egyetértek!
Mező Péter

Vendég

#130

2014-04-14 15:53

Magyar kötelességünk jenő bátyja

Vendég

#131

2014-04-14 17:57

Kárpátalját vissza

Vendég

#132

2014-04-14 18:06

A kárpátaljai magyaroknak, mint a terület őshonos lakóinak joguk van a nyelvük teljes körű hivatalos használatához. A nemzeti közösségeik, szervezeteik,intézményeik, egyházaik külső befolyástól mentes (autonom) működtetéséhez. Teljes politikai és kulturális egyenjogúsághoz a terület más népeivel. Az ukránoknak pedig nincs joguk meghamisítani a történelmet. Ezeket tiszteletben tartását meg kellene követelni az ukrán államtól.

Vendég

#133

2014-04-15 06:16

Református magyarként imádkozom a helyzet jobbra fordulásáért.

Vendég

#134

2014-04-15 06:30

laji

Vendég

#135

2014-04-15 06:44

Aggasztónak tartom, hogy Julia Timosenko éppen Kárpátalján kezd kampányolni nagylétszámú stábbal elkísérve. Figyelemmel kísérendő a krími ukrán menekültek kárpátaljai telepítése, amelyek akár az etnikai arányok módosításához is hozzájárhatnak. Ha lesznek Ukrajnában ENSZ vagy más békefenntartók vagy megfigyelők, akkor jó lenne ha néhány nyugat-ukrajnai területre is jutna belőlük.



Vendég

#136

2014-04-15 07:34

Akik Kárpátalján születtek, azoknak alapvető joguk, hogy anyanyelvüket, nemzeti identitásukat, kultúrájukat megőrizhessék szülőföldjükön.

Vendég

#137

2014-04-15 08:22

Támogatom
drazsé

#138

2014-04-15 08:24

Felelősséget érzünk Kárpátalján élő honfitársainkért

Vendég

#139

2014-04-15 11:11

Kárpátalja nem szegény terület. Magyarország csak jól járna vele. Édesvíz készlete, megújjuló faállománya, só készlete jelentős! Turizmus lehetősége óriási. Emberanyaga szorgalmas, tettre kész emberek! Velük csak nyernénk!
Byl

#140

2014-04-15 12:06

Az autonómiáért az ott élőknek is tenniük kell. Nincs olyan politikai, társadalmi és egyéni akarat, mint Székelyföldön. Nem fog ölünkbe hullani az autonómia.
emeszi
Vendég

#141

2014-04-15 14:48

Mélyen együtt érzek a Kárpátalján élő magyarokkal, akik sokat szenvedtek a szovjet uralom-, s nélkülöztek s nélkülöznek az ukránok idején. A puccsal hatalomra került bábkormánynak az volt az első intézkedése, hogy érvénytelenítette a nyelvtörvényt, amely a legjobban bennünket, ott élő magyar testvéreinket és az oroszokat sújtotta a legnagyobb mértékben.Jó lenne, ha a nyelvtörvény helyreállításával a magyar határokat is helyreállítanák s létrejönne a magyar-magyar nemzetegyesítés!

M. Szabó Imre újságíró, Budapest

m.sz.i.1@t-online.hu


Vendég

#142

2014-04-15 16:24

Szivbol tamogatom a karpataljai magyar testvereinket identitasuk es anyanyelvuk vedelmeben, hiszen mi erdelyi magyarok is Hozzajuk hasonlo (hala Istennek nem olyan nehez) helyzetben vagyunk mar 1920 ota !!!..

Vendég

#143

2014-04-15 17:05

Okunk van aggódni értetek !

Vendég

#144

2014-04-16 07:33

Bráv0ö!!!

Vendég

#145

2014-04-16 09:06

Mivel őseim nevét a kárpátaljai Huszt-rol örököltem erdélyi magyarként erkölcsi kötelességemnek tekintem,a petició aláirását és továbbitását !
Isten segitsen ezen nehéz küzdelemben,kitartásban
és a toleránciában !

Vendég

#146

2014-04-16 09:23

Biztos, hogy nem támogathatunk olyan kezdeményezést amely erőszakkal akarja megoldani Kárpátalja Magyarorszaghoz való csatlakozását. Viszont azt gondolom, hogy diplomáciai, békés úton igenis lehet eredményeket elérni hisz Magyarország sok kérdésben megvétozhatja az EU országainak Ukrajna jövőjével kapcsolatos döntéseit (pl. vízumkönnyítés, EU integráció felé vezető lépések stb) és ez egy komoly tényező, amivel el lehet érni legalább a nyilatkozatban szereplő önrendelkezést vagy azt, hogy az itt élők szabadon szavazhassanak arról, hogy milyen státuszban szeretnének élni ill. kisebbségi jogokat. Magyarország külügyminisztérima látványos gesztusokat, jóindulatot mutat az uj ukrán kormány felé, remélve, hogy majd cserébe ők is garantálják a kisebbségi jogokat. Sajnos azonban ennek a politikának eddig nem látjuk az eredményeit, nem lehet hinni az új vezetésnek sem, ameddig a szélsőségesek ott vannak a kormányban és amikor sok esetben fel volt ajánlva magyar részről, hogy küldenének szakembert az új nyevtörvény kidolgozásához amire némák maradtak és cserébe egy szvobodás embert tettek oda az új nyelvtörvényt kidolgozandó bizottsag élére vagy ameddig Kárpátalja kormányzójának egyik helyettese az az Oleg Kucin, aki a vereckei hágó egyik felgyújtója volt vagy amíg nem fogadják el a ruszinokat nemzetiségként stb. A hiba ott van, hogy nem reménykedni kell, hanem valamit valamiért alapon hozni a döntéseket vagyis világosan kérni, hogy mit várunk el és megígérni, hogy Magyarország továbbra is mindenben támogatni fogja Ukrajnát, ha a kérésinknek eleget tesznek – ha pedig nem – akkor követelni minden békés eszközzel a terület Magyarországhoz csatolását. (ezen belül lehetne egy komolyabb információs kampányt indítani Európában és az USA-ban, amelyből világossá válik, hogy mik voltak a Trianoni szerződés feltételei, hogy Kárpátalját csalással és erőszakkal vették el Magyarorszagtól, hogy hány magyart és németet öltek meg a malenykij robot idején stb.). Ha Európa és Amerika fogják látni ezeket, jobban meg fogják érteni a dolgokat és ennek megfelelően akár kényszeríthetik is Ukrajnát a kisebbségi jogok kiszélesítésére. Egyébként nagymamántól pontosan tudom, hogy amikor a II. világháború vége felé a szovjet hadsereg bevonult Kárpátaljára, akkor hozzájuk is bementek és azt mondták, akinek kell szappan, gyufa írja alá magát (mivel nagy szegénység volt) és mivel az emberek nem tudtak oroszul, aláírták – csakhogy azt írták alá, hogy kérik a terület Szovjetunióhoz való csatlakozását. Valószínűsítem, hogy ezeket a listákat elküldték Londonba, USA-ba és használták fel a terület elfoglalásának legitimálásához. Az biztos, hogy az emberek többsége nem akarhatott egy olyan országhoz csatlakozni, ahol milliók haltak éhen néhány évvel azelőtt és ahol a zsarnok Sztálin uralkodott.
Nem tetszik még nekem az, hogy miért kiáltanak ki mindenkit szeparatistának, aki nem ért egyet az ukrán kormány fejében lévő egységes Ukrajna elvével. Miért nem lehet más véleménye valakinek, milyen demokrácia ez? Nagy Brittaniában a skótok idén szavaznak státuszukról, Ukrajnában a kulturálisan eltérő régiók miért nem tarthatnak referendumot? Ha nincs erre törvény – akkor alkossanak! Döntsön az emberek többsége – ezzel meg lehet akadályozni az erőszak megnyilvánulását.

Vendég

#147

2014-04-16 12:21

A Jóisten áldása legyen Rajtunk!
Baba

Vendég

#148

2014-04-16 15:00

Nyelvi- kulturális- és oktatási autonómiát minden elcsatolt magyar területen, ahol a magyar lakosság létszáma indokolja (ez a legitim, EU komfort álláspont is).


Vendég

#149

2014-04-16 17:49

Én még reménykedem,hogy az én életembe lesz még Kárpátalja Magyarország része!

Vendég

#150

2014-04-16 19:19

A Vitézi Rend Márc 15 FELSZÓLALÁSA

Az új (ideiglenes, de törvényes) ukrán kormány, az ÖSSZES politikus a törvényességről és az IGAZSÁGOSSÁGRÓL szajkózik és ígérget.
Jó lenne ha minden magyar (nem csak a kárpátaljaiak) bátran merné kimondani s ezt a nagyvilág és az ukrán politikai elit is tudomásul venné:
Mi annak idején önhibánkon kívül lettünk szovjet, majd önakaratunk ellenére vagyunk ukrán állampolgárok. Az Ukrán állam csupán az az ország, amely területén élünk a saját ezeréves magyar szülőföldünkön. De mindezek ellenére mi vagyunk Ukrajna egyik legfegyelmezettebb, legtörvénytisztelőbb, szorgalmas, becsületes európai műveltségű polgárai. Szorgalmunkkal, tehetségünkkel, kultúránkkal példamutatóan hozzájárulunk Ukrajna felvirágoztatásához, életszinvonalunk emeléséhez. A bűnözés részaránya köztünk szinte elenyésző. Szeretnénk, ha ez így is maradna...
Aggasztó, hogy az egyre gyakoribb szervezett magyarellenes kirohanások, a médiában megjelenő minket sértő közlések miatt a magyarság körében mind növekszik azok száma, akik az ukránokban már nem jó szomszédot, hanem ellenséget látnak. Mind többen követelik az elrettentő megtorlást.
A magyargyűlölő Szvoboda párt szervezte náci módra a magyarlakta városainkban az éjjeli fáklyás felvonulásokat, s menet közben magyarellenes fenyegető lózungokat harsogtak. Tovább is Becstelenitik emlékműveinket.
Egy esetleges új válsággóc létrejöttének elkerülése érdekében elvárjuk az ukrán államtól, hogy a leghatározattabban vegye elejét mindenféle magyarellenes kirohanásoknak, azok elkövetőit szigorúan büntesse meg, a továbbiakban pedig vegye figyelembe a legszélesebb nemzeti önrendelkezésünkre irányuló igényeinket.
Felszólitjuk az érdekképviseleti szervezeteinket, hogy határozottabban, erélyesebben lépjenek védelmünkbe. A Magyar Kormányt pedig, hogy helyezze kilátásba azt, hogy a magyarellenes atrocitások szervezőit és felbújtóit Magyarországon nemkivánatos személyekké fogja nyilvánitani.
A határörség pedig hathatósabban szűrje ki a magyar útlevéllel rendelkező, esetekben magyar rendszámu autokon közlekedő, de magyarul nem beszélő személyeket.
A Vitézi Rend Kárpátaljai tagozatának nevében
Kövér György tkp.( 2014.03.14)

p.s. Az új Ukrán Kormányának:
számítunk arra, hogy az új ukrán kormány végre eleget tesz annak az Ukrajnai kezdeményezésü kölcsönös ukrán-magyar kötelezettségvállalásnak, amely szerint az ukajnai magyarok ugyanolyan mértékű állami támogatásban részesüljenek, mint a magyarországi ukránok, akik szervezetei igen jelentős kőltségvetési juttatásokat kapnak.
A Magyar Kormány pedig határozottan követelje az ukr. kormánytol e megállapodás betartását.