Kárpátaljaiak nyilatkozata


Vendég

/ #150

2014-04-16 19:19

A Vitézi Rend Márc 15 FELSZÓLALÁSA

Az új (ideiglenes, de törvényes) ukrán kormány, az ÖSSZES politikus a törvényességről és az IGAZSÁGOSSÁGRÓL szajkózik és ígérget.
Jó lenne ha minden magyar (nem csak a kárpátaljaiak) bátran merné kimondani s ezt a nagyvilág és az ukrán politikai elit is tudomásul venné:
Mi annak idején önhibánkon kívül lettünk szovjet, majd önakaratunk ellenére vagyunk ukrán állampolgárok. Az Ukrán állam csupán az az ország, amely területén élünk a saját ezeréves magyar szülőföldünkön. De mindezek ellenére mi vagyunk Ukrajna egyik legfegyelmezettebb, legtörvénytisztelőbb, szorgalmas, becsületes európai műveltségű polgárai. Szorgalmunkkal, tehetségünkkel, kultúránkkal példamutatóan hozzájárulunk Ukrajna felvirágoztatásához, életszinvonalunk emeléséhez. A bűnözés részaránya köztünk szinte elenyésző. Szeretnénk, ha ez így is maradna...
Aggasztó, hogy az egyre gyakoribb szervezett magyarellenes kirohanások, a médiában megjelenő minket sértő közlések miatt a magyarság körében mind növekszik azok száma, akik az ukránokban már nem jó szomszédot, hanem ellenséget látnak. Mind többen követelik az elrettentő megtorlást.
A magyargyűlölő Szvoboda párt szervezte náci módra a magyarlakta városainkban az éjjeli fáklyás felvonulásokat, s menet közben magyarellenes fenyegető lózungokat harsogtak. Tovább is Becstelenitik emlékműveinket.
Egy esetleges új válsággóc létrejöttének elkerülése érdekében elvárjuk az ukrán államtól, hogy a leghatározattabban vegye elejét mindenféle magyarellenes kirohanásoknak, azok elkövetőit szigorúan büntesse meg, a továbbiakban pedig vegye figyelembe a legszélesebb nemzeti önrendelkezésünkre irányuló igényeinket.
Felszólitjuk az érdekképviseleti szervezeteinket, hogy határozottabban, erélyesebben lépjenek védelmünkbe. A Magyar Kormányt pedig, hogy helyezze kilátásba azt, hogy a magyarellenes atrocitások szervezőit és felbújtóit Magyarországon nemkivánatos személyekké fogja nyilvánitani.
A határörség pedig hathatósabban szűrje ki a magyar útlevéllel rendelkező, esetekben magyar rendszámu autokon közlekedő, de magyarul nem beszélő személyeket.
A Vitézi Rend Kárpátaljai tagozatának nevében
Kövér György tkp.( 2014.03.14)

p.s. Az új Ukrán Kormányának:
számítunk arra, hogy az új ukrán kormány végre eleget tesz annak az Ukrajnai kezdeményezésü kölcsönös ukrán-magyar kötelezettségvállalásnak, amely szerint az ukajnai magyarok ugyanolyan mértékű állami támogatásban részesüljenek, mint a magyarországi ukránok, akik szervezetei igen jelentős kőltségvetési juttatásokat kapnak.
A Magyar Kormány pedig határozottan követelje az ukr. kormánytol e megállapodás betartását.