deviza alapú csalás ellen

deviza alapú csalás ellen / Közlemények / Két válasz, az együttműködési levelemre. / Hozzászólások


Vendég

#1

2014-01-27 08:33

Ameddig a maffia uralja ezt az országot, addig nehéz ellenük csinálni bármit is!.....
tobzoska

#2

2014-01-27 08:55

Előbb utóbb minden maffia elbukik.Eljött az idő, amikor az orbánmaffia is elbukik.Már minden napra jut 1 tüntetés, mert elegük van az embereknek a pöffeszkedő, cinikus kormányból.Próbálkozzunk csak keményen én azt mondom, ha kell akár naponta gyakoroljunk nyomást rájuk.
Ezt is aláírom hadd menjen.
Havasi Györgyné

Vendég

#3

2014-01-27 10:59

HOZZÁSZÓLÁSOM! Immár a sokadik!
Azt kérdezném először is: MIlyen alapon tehetik oda arra a lapra a "HITEL- AKCIÓJUKAT" bármely Bank- vagy Bankok, amelyeken éppen az ilyen ráfizetéses hitelek vannak megvétózva?! Íme, pld. ez az alábbi is?! Nagyon csábítónak olvasható, ám a végeredmény a lejárat környékén, majd épp oda vezet, ahonnan fentebbi PETÍCIÓK elindultak! Vagyis a becsapottságokhoz, s nem a hitelező fog becsapódni ...
Ezen reklám szöveg ellen is tiltakozom: „Gyorshitel Saját Autóra szabadhitel.hu/Szabadfelhasznalasu
1 millió forint autófedezetes hitel 60 hónapra csak havi 22 758 forint!”
Miért kell százszor megrágni- megrágatni ezt, amikor már régen kötelezni kellett volna a jelzett Bankokat a kártalanításra, s hogy térítse vissza azon összegeket, amelyek már lassan a háromszorosai lettek a tőlük hitelként felvett összegeknek. S itt már nem csak a Svájci- Deviza hitelekről van szó: Ami nálam is (!) horribilis összeggé felturbózott vélt- tartozás; melyről már régebbi hozzászólásomban írtam ...
Gondolom nem csak nálam van így, avagy hasonlóképpen! Íme: A Tartozásrendező Hitelem 329.000 Ft- ot- már négy éve fizetem, közel 10.000Ft/ hó. S még mindig (!) 206.000 Ft fölött van az állítólagos követelésük! Csak nagyjából számolva: évente 120.000 FT- ot fizettem be, az négy év alatt 4x 120.000Ft. Összesen: 480.000 Ft. s még mindig, mint írtam fentebb, 206.000 Ft fölött van (?) volt- a (szerintem csak vélt) tartozásom!
Mert kamat ide, kamat oda, már az uzsora kamattal számolva is horribilis összeget nyertek csupán rajtam! Hát a többi, megszorongatott adósokon vajon mennyit? Tudom, kamat az mégiscsak jár, no de ez már nem kamat- hanem alávalóság a Hitelező Bank(ok)tól!
Na, ezzel foglalkozzanak már! Ne csak erre - meg arra hivatkozzanak, Kedves Menyhért Péter úr és többiek, hanem megtörtént valós tényeket is közöljenek, s közöltessenek (!), és azokat, mint megoldandó- és orvosolandó embertelenséget tetessék jóvá! S ami a fő: ne engedjék (!) ne engedjük: hogy a Hitelező Bankok Vezérigaz-gatóinak zsebébe vándoroljanak ezen horribilis összegek; legyen nekik is mondjuk, egy éven keresztül csupán a „létminimum” Na, akkor majd rájönnének mekkora gazemberség az, amit most tesznek velünk, adósokkal, s természetszerű, hogy a családjainkkal is!!! (Szigethalom, 2014.január 27.)
Üdvözlettel, jókívánságokkal ... és végre már, ténylegesen segítségnyújtó választ is várva, N. Pető Ilona

Vendég

#4

2014-01-27 15:31

Kedves Menyhért Péter úr!
Épp a mai (2014. 01. 27.) televíziós híradás insertjén volt olvasható, hogy ifj.Dr.Lomniczi Zoltán úr, alkotmányjogász két olyan újabb dokumentumot terjesztett a Kúria elé,amely egyértelműen azt bizonyítja, hogy bizony nem volt deviza a "devizahitelek"mögött! Épp ezért a további teljes kitartásra bíztatok én is mindenkit, mert most most már bizonyosság, hogy egyetlen bíróság sem, semmilyen szinten nem utasíthatja el az ügyfelek "devizahitel" bíróság által történő és visszamenőleges és végleges hatályú megsemmisítését oly formában, hogy a bankok ügyfeleinek csak is és kizárólag azt a kölcsönösszeget kelljen visszafizetniük, amennyit a bank valójában az ügyfél számlájára folyósított forintban, egy normális, "emberléptékű" kamattal visszamenőleges elszámolással!A bankok kártérítési felelőssége tényszerűen fennáll, épp az általuk már a folyósításkor fennálló indexálási trükkjeik miatt!

Tehát: fel a fejjel, minden esély meg van arra, hogy most már valóban a bíróságok is visszamenőleges és végleges hatállyal rendezzék a jog útján a bankok tisztességtelenségeit!

Szeged, 2014. január 27. Rucz Tibor

Vendég

#5

2014-01-27 15:58

Várjuk a többi címzett reakcióit! Eddig is mindenki másképp képzelte.
Szabó Jankó

#6 Re:

2014-01-27 19:06

#3: -

A Ptk. szerint a hitel vissza nem követelhető. Legalább ilyen oldalakon ne keverjük össze a fogalmakat és kölcsönökről beszéljünk. Abban a pillanatban láthatóvá válik mindenkinek, hogy a folyósított összeg a KÖLCSÖN az forint és nem deviza.


Vendég

#7 "Adósságrendező hitel"!!Re:

2014-01-28 09:44

Na kérem ez az igazi aljasság a bank, bankok részéről! Akkor amikor 300-300 ezer forintos bevásrlókártya munkanélküliség miatti átmeneti havi törlesztési nehézsége merült fel, kértük a banktól ( CIB BANK ZRT!!)azt a fajta segítséget, hgy az általuk kimutatott 670 ezer forint törlesztését havi ütemezéssel a kártya blokkolása mellett törleszthessük.Ettől mereven elzárkóztak és "felajánlották" szinte kikényszerítették az ún. "Adósságrendező hitel"-t, azaz annak aláírását, elfogadását! Nos így lehetett a banknak ( C I B   B A N K  Zrt!!) 670 ezer forintból 1500000.-ft-ot kreálni 84 hónapos futamidővel!! Kérdés: hol volt az annak idején PSZÁF-nak nevezett műintézmény, hogy ezt a szabadrablást annak idején engedélyezte a banknak,bankoknak, ezért is szükséges azt azonnali és végleges hatállyal visszavonni, normális módon rendezni és a bank általi megváltoztatás lehetőségét ellehetetleníteni annyira csak, amennyire ezt ők tették és teszik még a mai napig is! Szóval a meglevőnél sokkal hatékonyabb és erőteljesebb kormányzati intézkedésekre van szükség a banki gátlástalanságok visszamenőleges és végleges hatályú lerendezéshez!! " A tetű élősködése kellemes bizsergés" a banki viselkedésekhez és gyakorlati intézkedéseikhez képest!!

#3: -

 


Vendég

#8 Válaszreagálás a hss-re!Re: Re:

2014-01-28 09:56

#6: Szabó Jankó - Re: Igen, teljesen igazad van! Épp erről írt a Magyar Hírlap 2013. november 12.-diki számában Professzor Dr. Jobbágyi Gábor úr, egyetemi tanár ( Állam-és Jogtudományi Egyetem!), hogy  "El kell felejteni az adósokat kifosztó szörnyszülöttet" címmel.Kérem, hogy olvassa el minden érintett a Dr.Pásztor Pál ügyvéd úr által a Magyar Nemzet 2012.augusztus 11.-diki számában írt esszéjét, melyet "Nagy átverés votl a frankhitelezés" címmel jelentetett meg! Most már valóban azt lenne jó megtudni, hogy kik állnak a háttérben akik akadályozzák évek óta a bankok törvénytelenségeinek jogi rendezését, a bankkölcsönök forintban történt folyósításának, de devizát hírből sem látott tőkerész normális törleszthetőségének megoldását?!!

 


Vendég

#9

2014-01-29 04:29

T olvasók,egy fecske nem csinál nyarat mondja a közmondás.Mivel olyan emberek ülnek a kúriában akik nem az igazság érdekébe(a törvények betartatása)miatt vannak állományba,igen kiemelkedő fizetéssel és egyéb juttatásokkal,(FIDESZES)alkalmazottak,nem hiszem hogy sok értelme van az egésznek.Kiemelkedő esetek vannak de az elenyésző,mikor már nem tudnak milyen paragrafussal(okkal)alátámasztani ügyeket elutasítani kérelmeket,hát vesztettünk jelszóval,nagy kegyesen a polgárnak adnak igazat.Holott a törvény nem ezt mondja.Amíg Ausztriában,Horvátországban STB megoldották a problémát,nálunk csak húzzák mint a rétest.Ott miért tudott a kormányzat dönteni ebben az ügyben?Ott ezek szerint tökösebb legények ülnek a bársonyszékben, a kormány élén.Meddig kell még ezt a megalázó dolgot eltűrni,mit akarnak ezzel elérni?Háborút akarnak,ha ez kell nekik megkapják ha nem intézkednek igen gyorsan.(EGY SZINTÉN DEVIZAHITELES)

Vendég

#10

2014-02-01 12:57

Kedves Péter!
Egyet értek Léhmann György ügyvéd úrnak adott válaszoddal. Én is kíváncsian várom a választ, és további tényszerű írásaid, melyeket ezúton is köszönök. Őszinte tisztelettel Feléd