NE Tiltsák be a tűzijátékok lakossági használatát!

Városi polgár, normális ember és állatbarát

#26 Re: farkas.peter.hu@gmail.com

2014-01-08 10:17

#23: megatron - farkas.peter.hu@gmail.com

Miért, az állatvédők talán a Holdon, vagy a Marson laknak?

Ha nem csak humbugoló tinik lennétek, akkor bizony legalább azok a híres-neves pirotechnikus cégek tulajdonosai, vagy alkalmazottai aláírták volna, de nem tették. Vajon miért?

Mert nem foglalkoznak egy csapat unatkozó gyerekkel, aki írás és számolás helyett a neten lóg és meg is látszik a neveletlenségén és az írásán is. Másrészt ezzel az óvódával csak magukat járatnák le, ha bármi közük lenne hozzá. Szóva lerről ennyit!

megatron

#27 farkas.peter.hu@gmail.com

2014-01-08 11:20

most is nagyon okosat szoltatok csak egy valamit felejtetek el ? mégpedig internetről rendelhető bármilyen tüzijáték .szlovákiában azaz párkányban egész évben használható és árusitható nincs már határ barátom :) lehet nézni foglyák hogy honnan lőnek tüzijátékot mert azt ki lehet szürni esetleg node akkór megszaporodnak a petárdázások .azt nem lehet beazonositani mert durran az egyik utcában és a másikban is rögtön .cikázva fogják csinálni utcáról utcára .vagy panel ablakból kidobálva végül is petárdának nincs fénye csak hangja mikór hallod már nincs is ott aki eldobta na kérdem én ezekkel mi lessz .biztos jöttök majd a börtönnel .huu nagyon elrettentő csakhogy nincs annyi rendőr sem mint ahányan csinálják mivel a petárda olcsó sokat fognak venni belőle mert nem lesz más mert ha betiltjátok a tüzijátékot akkor az ritkább lessz mert beazonositható de petárda az sokal több lessz mert ugyan ki azonositaná be hogy 10-15 emeletes házakból kik dobálták ki :) ezt akarjátok ? pont a petárdázást akarjátok erösiteni ezzel :) azt mondom hajrá csináljátok .mondjuk eu is röhögni fog rajtunk hogy minden be lessz tiltva az euban meg bárki vehet és szerezhet :) drákói szigor idején is loptak pedig igen kemény volt a büntetés .nem veszitek észre hogy azért csinálják a petárdázást is mert tilos és ezzel menőznek .szlovákiában már ki ment a divatbol használják de kevesebben :)mert ott legális 20 éve és meg unták

Vendég

#28 tüzijáték

2014-01-08 11:31

7 ember akik az augusztus 20 ai tüzijáték fő szervezője és pyrotechnikusa és idősebb koruak .beszéltem velük plusz a tiger és egyik sem ért veletek egyett .ilyen alapon sirhattok azért is mert az állatokat elüti az autó egész évben meg őzeket ütnek el stb vagy a hoby vadászatok ellen is az állatok érdekében tudod az nagyobb állatkinzás mert sokan hobbiból lövik le szerencsétlen rigokat cinkéket hogy keménykedjenek az uj puskájukkal játszák a janit azt még értékelném is madarakat állatokat szeretem cinkék is nagyon aranyosak de a petició alaptalan .ilyen alapon bármit be tilthatnánk motorozás autó tényleg minek az autó ne mondjátok hogy hasznos sokaknak kerékpárja van a környezet védelmében tiltsuk be az autókat mert miatuk van szmog és rákos megbetegedések .dohányzást főleg képembe fujják mérgező káros ezt is. alkohol majdnem minden petárda balesetet és tüzijáttékkal felgyujtott erkélyt alkoholos befolyás alatt történt :) gyárak is mehetnek a suttba :) és a pyrodekor pyrotechnikusa álatvédő és tüzijáték párti is :)
megatron

#29 Re: Re: farkas.peter.hu@gmail.com

2014-01-08 11:53

#26: Városi polgár, normális ember és állatbarát - Re: farkas.peter.hu@gmail.com 

 egyik peticióval sem foglalkoznak mondták mind a kető felesleges  ezt se irták alá mert már megmondta valaki nem lessz belőle semmi igy minek aláirni ha nem fog semmi sem történni felétek na ? pyrotechnikusok azokkal értenek egyet akik vesznek tüzijátékot egész évben vagy szilveszterkor és ott hagynak náluk sok lovét .meg mondták nekem a telefonba ezért nem foglyák betiltani a tüzijátékot a kedvetekért pont nemrég vezették be az egységes eu szabályozást amibe elvileg a petárda is beletartozik csak azt eltitkolják persze . ha lenne veszélye már tiltakoztak volna a tv ben .mert a tv 2 stábja csinált felvételt a vezuv tüzijátékról amin az egyik kedves pyrotechnikus ismerősöm beszélt a tüzijáték rendes használatáról sőt elmondta a petárda se veszélyesebb nézd meg a tv 2 őn . ha veszélye lenne a peticiónak akkor ő is felszolalt volna már de nincs velünk sem és veletek sem törödnek :) már minden le van rendezve .minket persze értékelnek de mondták felesleges ez a petició is mert ő javukra fognak dönteni érvekkel stb .ez nem érv hogy légszennyezés .állatok megriadnak .a tv 2 ben a tiltos csaj sem tudta alátámasztani az érveit csak európai szintü kutatásokat tudott mutatni .amiket már az eu is elutasitott . tiltakozzatok más ellen szeretném ha jegesmedve nem halna ki .bálna vadászok .igen is minden kémyénynek legyen szürő berendezése környezet barátabb autókat esetleg használjunk más energia forrást mint a benzint kő olajat ezek ellen tiltakozatok és mindenben támogatni is foglak titeket na rajta :) 

megatron

#30

2014-01-08 12:02

és nem vagyok tini nemsokára 20 éves leszek ugy gondolom hogy egy 20 éves embernek kelő tapasztalata van egy tüzijáték elmüködtetéséhez :) irásomért hibákért elnézést diszgráfia tudom nem is akarok vele takarozni :)

Vendég

#31 Re: tüzijáték

2014-01-08 12:13

#28: - tüzijáték

Na ne mondd! Nekik mégis mi közük a házak közötti szilveszteri hajcihőhöz? Leginkább semmi! Sőt! Jól is járnának a dologgal.

Akkor csak most és csak neked! Persze más is nyugodtan megnézheti, mit él át egy szerencsétlen kis cinege a tűzijáték alatt az odúban, ahol az igazak álmát aludta: https://www.facebook.com/photo.php?v=607953809259756

Hogy értsd pontosan, mi is történik:

- pihen a madár, szépen egy lábon, felborzolt tollazattal a hideg ellen, fejét a szárnya alá dugva

- meghallja a zajt, amit a viharral ellentétben nem érez meg előre, felriad

- a légzése egyre gyorsul a felvétel folyamán, látszik, hogy légzéskor nagy kitérése van a kis mellkesának, ami a sokk jele, ilynekor akár elpattanhat egy ér a tüdőben, de egyszerűen a szív a vér pumpálása helyett elkezd remegni és megáll

- a madár hol ijedten bújik a sarokba, hol idegesen járkál, látszik, egyre rosszabbul érzi magát

 

Szerencsére a képen látható madár nem repül kis, de sajnos nagyon sok odúban, bokorban, ereszek alatt pihenő vad madár igen. Ebben az esetben vakon repülnek, nem látják a tereptárgyakat, sem a ragadozókat. Nekirepülhetnek bárminek, lezuhanva azonnal elkaphatja őket kutya, macska, egyéb ragadozó, de olyan mértékben sérülhetnek az ütközéskor, hogy azonnal, vagy pár óra, pár nap múlva elpusztulnak a belső sérülésektől.

Szereted a cinkéket? Szerinted ez bárki is elhiszi neked? Kötve hiszem!

Az erkély dolog alkoholos befolyásoltság alatt történt? Mutass már már egyetlen embert ebben az országban, aki szilveszter éjfékor még egyetlen korty alkoholt sem ivott!

Fogd már fel végre, hogy itt nem az állatokról van szó elsősorban, hanem az emberekről, akik nyugodt, biztonságos és méltó ünneplést szeretnének, nem pedig harctér közepén rettegni a saját otthonukban.


Vendég

#32 Re:

2014-01-08 12:14

#30: megatron -

Az ember szellemileg 24 éves korára éri el a felnőttséget, de van aki még akkor sem.

pedagógus

#33 Re: Re: Re: farkas.peter.hu@gmail.com

2014-01-08 12:17

#29: megatron - Re: Re: farkas.peter.hu@gmail.com

Nem lehet, hogy azért nem írja alá senki, mert nem akar keveredni olyan szintű elemekkel, akik 20 éves korukra még az általános iskola 1. osztályának követelményeit sem sajátították el? Én inkább szakemberként erre tippelnék.

pedagógus

#34 Re: farkas.peter.hu@gmail.com

2014-01-08 12:23

#27: megatron - farkas.peter.hu@gmail.com

Az internetről drogot, cigit is lehet rendelni, ezért ellenőrzik mostanában a postai csomagokat kereső kutyákkal. A tiltás esetén erre a listára felkerülne a pirotechnika is, már a postai csomagok osztályozása központosítva van Budapesten, ahol pillanatok alatt a kutyák kiszednék a csomagokat. Ugyanúgy megkeresnék a hatóságok a feladót és a címzettet is és mindkettőt előveszik. Legalább végre revansot vennének a kutyák. A kiképzett aknakereső kutyák még egy lezárt dobozban egy szál gyufát is ki tudnak szimatolni.

pedagógus

#35 vadászok, autók

2014-01-08 12:25

A vadászoknak és autóknak mégis mi köze ahhoz, hogy egyesek nincsenek tekintettel másokra és csak azért nem mondom, hogy állatként viselkednek, mert ezzel megsérteném szerencsétlen állatokat.
megatron

#36

2014-01-08 12:43

istenem de szánalmasok vagytok háború lessz mit fogtok majd csinálni .aki még egy tüzijátéktól is fél gránátokkal majd mi lessz meg bombákkal ? mi lessz akor a cinkékkel . kutyákkal stb örülni fogtok hogy tulilitek majd vagy nem .nem fogtok utána garantáltan tiltakozni :)pedagógus a cég futárja hozza ki a csomagot nem a posta szó sincs postáról :)felpattan a robogojára és itt van 4 óra mulva a csomag. ennyir erről arra válaszoljál hogy a nemlétező határral mik lesznek persze egész nap szerencsétlen rendőrök lesznek ott várni foglyák egész évben hogy ki csempészik cucokat :) szlovák boltosoknak megmonták a magyar rendőrök hogy magyarokat petárdával ne szolgálják ki mi volt a válasz erre egy nagy röhögés nekünk adták el a legtöbb petárdát mindenévben :) szóval miféle tüzijáték kereső kutyákról beszélsz magán a dolog nem hülyék hogy postán csinálják .minden robogós szállitót nem álithatnak meg ugy ahogy minden ebert aki külföldre át megy több eszem van ha felfogom nem ér semmit a tiltás 10 éve tilos a petárdázás és még mindig használják sőt évről évre sokkal többen ne mond már hogy bármilyen szigorral ki lehetne irtani .fogjátok már fel hogy attól még szeretheti valaki az állatokat és a cinkéket rigokat. szeretem hát kis dundi madarak etetem is őket néha :) minimális veszteségek mindig vannak viz szennyezéstől vagy egy tankhalyó kiborulásakor rengeteg madár pusztul el azért mondom ez elen tiltakozzatok :)
megatron

#37

2014-01-08 12:49

nem pedagogus nem ezért .hivd fel a vezuv tüzijátékot .vagy pyrofoxot .vagy pyrobánt és mond el az ötletedet tiltás stb de ne csodálkozz ha utána elküldenek melegebb éghajlatra tessék lássék nekem nem hisztek nosza rajta :) ha bizonyiték kell :)
pedagógus

#38 Re:

2014-01-08 12:52

#36: megatron -

Édes fiam! Ha már iskola mellé jártál, legalább kapcsold be a gépen a helyesírás ellenőrző progarmot és ami piros, azt gondoldd át!

Háború? Azt nem gránátokkal játszák már, egy atombomba és azonnal az egész ország likvidálva, bár háborúnak az esélye max. néhány ezrelék, tehát elenyésző.

Nem játszol te túl sokat agresszív számítógépes játékokkal?


Vendég

#39 Re:

2014-01-08 12:53

#36: megatron -

Szúrópróba szerűen viszont bármelyik autót megállíthatják, sőt, a kutyák még utólag is megérzik, hogy szállítottak az autóban robbanó anyagot. Egy-két céget megfingatnak, aztán senki nem fog Magyarországra eladni nektek semmit, mert nem szeretne a sitten rohadni és már nincs is probléma.

 

Amúgy béke van, mivel itt mindenki NATO tagállam, nem nagyon van esély háborúra.

 

megatron

#40

2014-01-08 12:53

#31: - Re: tüzijáték 

 Amugy egyébb ragadozó bármikor elkaphatja őket ha akarja macska is kutya is .az év bármely naplyán még patkányok is .nekik is kell enniük valamit légyszi magyarázzátok el egy héjának vagy sasnak  is hogy csunya dolgot csinál és ne csinálja többé :)

pedagógus

#41 Re:

2014-01-08 12:57

#37: megatron -

Tudod fiam, mindenki gondosan megválogatja, kivel áll szóban. Nem érdekelnek ezek a cégek, csupán annyiban, hogy alaposan átvizsgáljuk a weboldalaikat és egyéb média beli szereplésüket és a legkisebb hibát is jelezzük a hatóságnak. Biztosan meg fogják neked köszönni, hogy felhívtad a felháborodott tömeg figyelmét rájuk, még a nevüket sem kell keresgélni a szaknévsorban.

Szerintem érdemes lenne  minden fórumon ezen a ponton abbahagynod az értelmetlen, sokszor érthetetlen, összefüggéstelen - és akkor még a helyesírásról nem is beszéltünk - hozzászólás áradatot, mert a végén olyan szinten járatod le azokat a cégeket, akikre hivatkozol, hogy személyesen fogják kiporolni a nadrágodat.

megatron

#42 Re: Re:

2014-01-08 13:00

#39: - Re:  

 és mit érnek vele ha meg érzik mondhatja azt is hogy tüzijátékot szálitott de szlovákiában vete ott berakta a csomagtartóba előtte ott kidobta és hazajött .nincs bizonyiték barátom de okosat montál .mert az euban legális mondhatják bármikor hogy cseh vagy szlovákiában löttem el nem igaz bizonyiték nélkül meg semmi ott a szaga és ott van melete a termék nem lessz ott :) de van szuróproba ez is igaz de az még inkább hogy párkányból gyalog két karton petárdát hoztak át kézben és sehól nem volt semmi :) elöttem vásárolta két hapsi én meg telepeket vetem :) meg rakétát és gyalog jöttünk át semi nem volt viszont elöttem lévő 10 ember mint petárdát akart és kapott is


Vendég

#43 Re:

2014-01-08 13:01

#40: megatron -

Lehet, ez a természet rendje, de az csak fényes nappal igaz, nem éjszaka felriasztva őket, vakrepülésre kényszerítve. Már ne haragudj, hogy ezt mondom, de veled kapcsolatban mindig azt hiszem, hogy nincs lejjebb az ostobaság szakadékában, de mindig képes vagy alulmúlni önmagad.

Amit művelsz, az komoly pszichiátriai kórkép, valószínűleg erős kisebbségi komplexusban szenvedsz és a libidó terén is problémáid vannak. Érdemes lenne felkeresned egy jó pszichiátert és beszélgetni vele egy kicsit, mert amit művelsz, azzal csak hülyét csinálsz magadból minden fórumon és már fél ország rajtad derül.

yard

#44 Re: Re: Re:

2014-01-08 13:03

#42: megatron - Re: Re:

Te tényleg nagyon egyszerű vagy! Köszönjük a tippet hol kell a határt jobban ellenőrizni.

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2014-01-08 13:03



Vendég

#46 Re: Re: Re: Re:

2014-01-08 13:06

#44: yard - Re: Re: Re:  

 szivesen majd jövőre megtehetitek de nem csak ez az egy határ van ha ott áltok .majd este felé hozzák át .mindent meglehet oldani

megatron

#47

2014-01-08 13:12

még valami lezárom a vitát én irtam a csendes töbség oldalára nézzétek meg kaptam 4 lájkot is érdekes az irásom :) szabályozni kell de nem betiltani .még fekete mária is egyetértett félig vele nosza megnézni :) uz uj az enyém :)
betiltás párti

#48 Re:

2014-01-08 13:15

#45: megatron -

Azt hiszem a korrupció ellenes bizotságot is érdekelni fogják ezek a kijelentések. Hm. Ha még sincsenek megkenve azok a rendőrök, akkor baj lesz, ha eléjük kerülsz. Ha később esetleg törlöd is a hozzászólásokat, már mindent gondosan lementettünk, úgyhogy késő bánat. ;)

Több szem többet lát és a munkacsoport már több száz tagú, akik figyelnek minden apró hibácskát a tűzijáték pártiak részéről és minden hozzászólást, ezt a csoportot is mindig figyeli egy ügyeletes. Kösz az értékes infókat és a necces cégek neveit!

betiltás párti

#49 Re:

2014-01-08 13:16

#47: megatron -

Ebből hány volt kamunick és 14 év alatti? Mind?

megatron

#50 Re: Re:

2014-01-08 13:24

#43: - Re:  

 hát ez engem nem érdekel .de szerintem azon derülnek hogy dosa fanni terhes lett és nem rajtam :) engem sokan szeretnek vannak haverok barátok kell ennél több én csak véleményt mondok hogy a valóságban másként történnek a dolgok  egy tüzijáték párti forumon . sokatoknak nem tetszik mint már irtam lehet utálni gyülőlni és primitivnek nevezni . de sok tüzijáték párti kedvel .a házban ahól lakok ott is külön ki irtam a liftre mikór lessz tüzijáték amit én csinálok ott a térről .másnap nagy köszönet volt mondták semmi gond nem volt .meghjogy szép volt .kuyásoknak akik lejötek mert hiába  hogy már nem kéne levinni nem baj mondtam a szándékot arrébmentek megköszönték utána löttem alkoholt nem iszom és nem is dohányzom :)