Szociális ágazat anyagi és erkölcsi elismerése érdekében

bladedancer

#26 Re:

2013-05-26 20:36

#23: -

Igen muszáj megvárni ameddig elegendő aláírás összejön. Ezt mi korábban már végigcsináltuk és emiatt -többek között- sikerült is komoly,régen nem látott eredményeket elérnünk az Eü.ágazatban. Akkor kértük a szoc.szférát is,hogy csatlakozzon mert célunk,hogy e két ágazatban dolgozók bérét,erkölcsi megbecsülését egyszinbe hozzuk. Sajnos az akkor szoc. irányú aláírásgyűjtés érdektelenség miatt befulladt. Ami nagy kár,hiszen már régen túl lehetnénk együtt a béremelések első két szakaszán. Így csak az Eü-t tudtuk képviselni. De a FESZ II.Kongresszusán döntés született a szoc.ágazatról is. Szeretettel várunk minden ágazatban dolgozót,hogy álljon be közénk és együtt másszuk meg a nagy falakat. Amit azonban tudni kell. Mi nem vagyunk a köznyelvben un. adományozó szakszervezet. Sajnos nem tudunk kölcsönöket és egyéb anyagi támogatásokat adni. Amit tudunk nyújtani az a tényleges és önzetlen,nem megélhetési érdekképviselet. Ezen kívül számos olyan kedvezményünk is van amely talán fel ér az anyagi támogatásokkal. Pl. ingyenes állatkerti belépő,uszodai kedvezmények,kultúrális és nyaralási kedvezmények egész sora. Nem csak belföldön. Tagjainknak az érdekképviseletükön kívül ezt tudjuk még adni. Megjegyzem ,ezek jelentős kedvezmények és nem 1-2%-osak.Ezen kedvezmények napról-napra bővülnek.

Tehát szeretettel várunk egyéni és intézményi szintű dolgozókat sorainkba.


Vendég

#27

2013-05-26 21:04

Minden területen fontos az érdekképviselet, de ebben a szférában különösen...
Amikor azt látja valaki, hogy egész nap csak beszélgetsz.. milyen jó neked...
Kevesen tudják mennyire lemeríti ez a munka az ember lelkét....
És ezután a maga anyagi gondjaival is küzdhet.
Örülök, hogy elindult valami.
üdv:

Vendég

#28

2013-05-27 05:53

Szólj hozzá...

Vendég

#29

2013-05-27 07:37

Tarthatatlan állapot hogy a kórházi dolgozóknak már kétszer is emelték a bérüket addig a szociális otthonokban idősek otthonában dolgozó ápolóknak egyszer sem.Sok esetben szellemileg leépült demens lakók valamint mozgásukban korlátozott emberek betegek ápolását-gondozását végzik nem kis felelősséggel kevés létszámmal ,mégsem becsülik meg őket sem anyagilag sem pedig erkölcsileg.A hozzátartozók szitkozódása valamint a demens lakók agresszív viselkedése szellemileg ,fizikailag kikészíti az itt dolgozó nővéreket .Miért nem részesülhetünk mi is olyan elismerésben mint a kórháziak?! Ugyanazt a munkát végezzük mint ők néha még többet is.
Ildikó Nagy (FESZ-SZT)

#30 Re: Re:

2013-05-27 09:12

#26: bladedancer - Re: "akkor szoc. irányú aláírásgyűjtés érdektelenség miatt befulladt"

A szívemből szóltál Blade!

Azért annyit kiegészítésül, hogy akkor találtam meg a FESZ-t, és az akkori petíció átadáson  már ott lehettem. Igaz, hogy EGYETLEN SZOCISKÉNT azthiszem. Akkor indult el valami, aminek ez a Petíció egy állomása.

Az érdektelenség? Igen az is szerepet játszik, de sokszor vélt vagy valós félelemből nem mernek kiállni a saját érdekük mellett sem, így maradnak az "öltözői elégedetlenségek", ami ugye nem visz semmire, de ezt már írtam valahol. Vagyis éppen ezekből alakulhatnak ki intrikák, tehát veszélyesek is, ha a vezetők gyengék, és ebből "élnek"! 
A fejekben kell rendet tenni! Félnek, mitől? 
Meg kell értetni az érdekeltekkel, hogy a FESZ elsődlegesen a  kormányzat által kialakított, és törvényesített hibás értékrenddel szemben küzd. Ez pedig az intézmények és azok vezetőinek is az érdeke. Vannak akik ezt átlátják, és vannak akik nem, mert nem látnak tovább.
Természetesen a munkaadóval szemben is képviseljük tagjainkat, de itt a handsúly nem a szembeálláson kell hogy legyen, hanem az együttműködésen. Együttműködés a törvények adta lehetőségek között, felhíva a figyelmet a szabályok helyes értelmezésére, a hibák javítására.
A törvényes működtetés az intézmények és vezetőik érdeke is!

Szeretném, ha minél többen csatlakoznának hozzánk azért, mert átlátják, hogy szükséges és halaszthatatlan a változás, változtatás, az ágazat léte, minősége, nem csak a saját, hanem a kliensek érdekében is! A FESZ tagoknak szóló kedvezményeink csak hab legyen a tortán.

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/3570_528992830475092_6325...


Vendég

#31

2013-05-27 09:16

Nagyon egyetértek! Családgondozóként évek óta csökken a fizetésem,bérkompenzációt sem kaptam munkatársaimmal együtt. A fizetésünkön kívül semmilyen béren kívüli juttatásban nem részesülünk,bár korábban volt étkezési támogatás és évente 1x ruhapénz! Sajnos a szociális területen dolgozók érdekképviselete nem működik!
Ildikó Nagy (FESZ-SZT)

#32 Re:

2013-05-27 09:20

#29: - "Miért nem részesülhetünk mi is olyan elismerésben mint a kórháziak?!"

Mert mi nem álltunk ki az érdekeink védelmében, nem fogtunk össze.

EDDIG!

A fecskemama annak a fiókának a szájába teszi a falatot, amelyik a leghangosabb, és a legnagyobbra nyitja!

Ehhez tömeg kell, álljunk össze!


Vendég

#33

2013-05-27 10:40

Reméljük meghallgatásra talál!!!!!
Ildikó Nagy (FESZ-SZT)

#34 Re:

2013-05-27 10:54

#31: -

"Sajnos a szociális területen dolgozók érdekképviselete nem működik!"

Szeretném, ha azt mondhatnánk el, hogy EDDIG NEM MŰKÖDÖTT!


Vendég

#35

2013-05-27 14:15

Mink akik Szociális ágazatban dolgozunk ünnep napokon és hétvégeken, kötelezettséggel és felelősséggel, mi munkánkat is szeretném ha a kormány elismerné nem csak az egészségügyben dolgozókét Hisz mink is az emberekért vagyunk mit Ők. Gyurisné Edit
vargafamily2008

#36 Re: Re: Re:

2013-05-27 17:24

#30: Ildikó Nagy (FESZ-SZT) - Re: Re:

Egyetértek!

 

Varga Norbertné

6725 Szeged Bújdosó György utca 25.

 

vargafamily2008@citromail.hu

vargafamily2008

#37 Re: Re: Re: Re:

2013-05-27 17:24

bladedancer

#38 Re:

2013-05-27 17:32

#35: -

Mi is erre törekszünk,hogy mihamarabb felzárkóztassuk a szoc.ágazatot. Azonban az állandó negatív példálózás az EÜ vs. Szoc. ágazattal nem az EÜ hibája.Ezt hangsúlyozni kell! Az EÜ legütőképesebb szakszervezete a FESZ, többször kérte a szoc.ágazatban dolgozókat,hogy csatlakozzanak. Sőt az EÜ gyűjtött aláírásokat a szoc.ágazatnak mert sajnos, azt kell,hogy mondjam a szoc.ágazat nemigen akarta aláírni tavaly előtt.  Volt önálló kezdeményezés is ezt megelőzően a szoc.ágazattal kapcsolaban és ott is az EÜ dolgozók nagyrésze írta alá. Szóval mi most is és ezt megelőzően is támogattuk,támogatni akartuk a szoc. ágazatot. Csak sajnos erre nem volt akkor vevő vagy alig a szoc.ágazat. Tehát arra kérek mindenkit,hogy ne a FESZ-t és úgy általában az EÜ. dolgozókat hibáztassa azért mert az EÜ-ben voltak béremelések. Előre megmondtuk,hogy ki fogjuk harcolni és hívtuk a szoc.ágazatot is....de nem jöttek... Most megint megpróbáljuk,hátha sikerül végre kimozdítani a szoc. ágazatot is a mélypontról.


Vendég

#39

2013-05-27 17:51

Nagyon örülök, hogy a szociális ágazatnak is van már érdekképviseleti szerve, és vannak olyan képviselői, akik képesek küzdeni a szférában dolgozó emberek érdekeiért.

Vendég

#40

2013-05-28 08:41

Végre valaki foglalkozik, már a szociális ágazatban dolgozókkal is.Szakápolóként és középvezetőként 33 éve dolgozom, szociális intézetben .Pszichiátriai betegek , súlyos-középsúlyos értelmi fogyatékos embereknek próbálom a mindennapjait megkönnyíteni,megszépíteni.A bérem a 33 év alatt bruttó 6000Ft-tal lett több a minimálbérnél.

Vendég

#41 Zsuzsi

2013-05-28 10:11

Köszönöm, hogy valakik már ezt a területet is képviselik, és tesznek mindenki érdekében.

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2013-05-28 13:34



Vendég

#43

2013-05-28 20:05

.

Vendég

#44

2013-05-29 09:08

Évek hosszú sora óta sem anyagi, sem erkölcsi, sem társadalmi megbecsülésben, elismerésben, megértésben nem részesülünk; miközben munkánkat egyre rosszabb körülmények között, egyre nagyobb és szélsőségesebb kihívásoknak megfelelve, egyre kisebb munkahelyi létszám mellett végezzük, sem szabadidőnket, sem a saját - sok tekintetben eleve is korlátozott - anyagi erőforrásainkat sem kímélve, önzetlenül. Ámde mind morális, mind mentális, mind pedig egészségi, emberi erőtartalékaink határmezsgyéire érve eközben. A tűrésküszöb legvégén egyensúlyozva már... S még meddig...? (Egy, a gyermekvédelmi szakellátásban, másfél évtizede dolgozó... még dolgozó...)
Elégedetlen

#45

2013-05-29 12:04

Az Illyés Gyula Főiskola Szociális munkás szakán jövőre már csak 3 fő jelölte meg a szociális munkás szakot nappalin, levelezőn nincs is jelentkező.
Jelenleg nappalin nyolcan, a levelezőn hárman vannak.
El kellene ezen gondolkodni!!!
Ildikó Nagy (FESZ-SZT)

#46 Re: Re:

2013-05-29 12:50

#38: bladedancer - Re:

"Az EÜ legütőképesebb szakszervezete a FESZ, többször kérte a szoc.ágazatban dolgozókat,hogy csatlakozzanak."

És csatlakoztunk!
A FESZ a szociális ágazat legütőképesebb érdekvédelmi szervezete is!

Személyszerint örülök az eü. dolgozók béremeléseinek, támogatom, ahogy tettem az Ő petíciójuk átadásakor.
Azt szeretném, ha a két ágazat összefogna, nem csak a FESZ-en belül!

Külön köszönet minden egészségügyben dolgozónak az áláírásért!

Képzett Ágnes

#47 Vélemény

2013-05-29 18:15

Végre Valakiknek eszébe jutottunk. Az anyagi és erkölcsi megbecsülés nagy mértékü hiánya mellett, sokszor nap mint nap meg kell küzdenünk a családtagokkal is, azok esetleges vádaskodásaival. Sokszor megpróbáltak már takarítónőnek, bejárónőnek nézni. Sok olyan kolléganőt ismerek akik más szolgálatoknál gondozónői státuszban, gyakorlatilag takarítónőként - cselédként látják el a gondozottakat. Sok szolgálat egyáltalán nem védi a munkatársait, mivel könnyen le tudja cserélni egy másikra. Ez sajnos annak köszönhető, hogy a "szakmában" túl sok képzetlen, ill. alacsonyan képzett kolléga dolgozik, akik nincsenek tisztában a jogaikkal és kötelezettségeikkel. De ez vonatkozik az ellátó intézmény, szolgálat vezetőire is, bár én inkább arra gondolok, hogy a vezetőket leginkább az anyagi haszon vezérel (tudunk ilyen példákról. Az utcán messziről ki lehet "szúrni" egy gondozónőt. Én bevezetném a családtagok szociális helyzetének vizsgálatát is, mielőtt az idős rászoruló családtagot gondozásba vennénk, és kötelezném őket az együttműködésre, aminek hiánya esetén a gondozottat ki lehetne zárni az ellátásból.
Képzett Ágnes

#48 Re:

2013-05-29 18:22

#45: Elégedetlen -

Addig amíg "munkásnak" hívnak bennünket, és nincs erkölcsi, anyagi megbecsülés, addig nem is lesz a legnépszerűbb diploma. Szívesen megnéznék pl. egy diplomás, jól menő, pénzügyi szakembert amint az idős anyukáját pelenkázza, fürdeti stb. Biztos van ilyen, csak én még nem találkoztam vele, hanem csak az ellenkezőjével, és nem is egy ilyennel.


Vendég

#49

2013-05-29 19:19

Hajrá!
Marcsi

#50 Re:

2013-05-29 19:29

Szívesen dolgozom a munkánk becsületéért. Bár ez a szó ma már nem divat. Én nem gondolom, hogy a szociális munkás megnevezés sértő lenne. Egy rendes demokráciában egyébként a szó hagyományos értelmében vett munkásnak is kell, hogy becsülete legyen. Rerum Novarumot ajánlom figyelmetekbe.