Mondj nemet a felsőoktatás szétverésére!


Vendég

#51 Re: Re: TANULNI KELLENE URAIM ÉS HÖLGYEIM!

2012-12-11 17:29

#17: Kapuvári husos - Re: TANULNI KELLENE URAIM ÉS HÖLGYEIM! 

 

SENKI, de SENKI sem tehet arról, hogy szegény vagy gazdag családba születik! VK.
Én

#52 Re: Re: Re: TANULNI KELLENE URAIM ÉS HÖLGYEIM!

2012-12-11 17:40

#51: - Re: Re: TANULNI KELLENE URAIM ÉS HÖLGYEIM!

Ilyeneket is csak az tud írni akinek anyuciapuci a popókája alá tudja tolja a min. 500ezer forint tandíjat félévente. Csak az a szomorú helyzet, hogy kevés ilyen szülő van... A többi meg megpusztulhat akkor se fogja tudni ennyivel támogatni a gyerekét... Azzal meg ugye senkit se kábítsunk hogy az egyetem alatt...de még diplomával sem termeli meg ezeket a pénzeket az ember...

Én fizetek a felsőoktatásért Istenbizony, ha nem csak ezt vezetik be, hanem új munkahelyeket és bérnövelést a rendes embernek nem csak a politikusoknak!

Az mondjuk biztos megoldódik, hogy a diplomás magyarok - legrosszabb: orvosok külföldre menjenek, mert nem lesznek, mert ezt csak a külföldi diákok fogják tudni kifizetni. De nem baj, termeljünk külföldieknek külföldi orvost! Nehogy a magyar bárhogy boldoguljon...


Vendég

#53

2012-12-11 17:49

Sajnálom a fiatalokat, mert kaszt rendszer lesz Magyarországon. Vagy már van is.
Ilyen feltételekkel sokan nem juthatnak hozzá a tudáshoz.
Lesznek itt olyan emberek hamarosan, akik még a Kepler törvényeket sem ismerik.
Visszalépünk az időben.


Vendég

#54 Re:

2012-12-11 17:50

#53: -

Vagy az is a cél?

markcarver

#55 Re: TANULNI KELLENE URAIM ÉS HÖLGYEIM!

2012-12-11 18:01

#7: bandeexoft - TANULNI KELLENE URAIM ÉS HÖLGYEIM!

Üdvözletem !

Csak úgy mint te, mások is nagyon értenek az oktatási rendszerhez. Meg is látszik kedves barátom, nem véletlenül háborodott fel szinte az összes egyetemista és középiskolás.  Menjek ki külföldre tanulni? Mi jogon küldesz te bárkit el az országból? Azt szégyenled , hogy a pénzed az oktatásba megy? Tudlak sajnálni. Több ezer adócsaló, kisebbségi és had ne kelljem sorolni ki élősködik az adófizetőkön de neked pont az egyetemestikkal  kell foglalkoznod úgy, hogy közben fingod sincs miről beszélsz. Gratula!

markcarver

igazságot!

#56

2012-12-11 18:12

!nem kellene mégjobban megnehezíteni az életnket,mi csak tanulni szeretnénk!!!

Vendég

#57 A "tanulni kellene nem hőzöngeni" hozzászóláshoz

2012-12-11 18:36

"Aki tanul rendesen, annak ingyenes továbbra is" írta...Akkor csak hogy letisztázzuk ezt a meggondolatlan kijelentést:

..."Ezzel lényegében bevezeti a tandíjat, hiszen immár a majdan nappali tagozatos alapképzésre felveendő hallgatóknak csak egy kisebb része (kb. 15%) nem fizet semmit, a nagyobbik része (kb. 70-75%) fizet félönköltséget, s egy további része (kb. 10-15%) teljes önköltséget."
Na ezek az adatok számomra nem éppen azt mutatják, hogy ingyenes lesz továbbra is a felsőoktatás...Annak sem, aki belegebed, mert ezek tényadatok, nem teljesítmény alapján megy!!!!!

Anonymus

#58 Azoknak, akik hőzöngésnek veszik a diákok felháborodását!

2012-12-11 20:51

Mindenkinek joga van a tanuláshoz, ez alapvető emberi jog!
Aki annyira nem ért egyet a diákokkal, annak van gyereke? vagy ő maga talán diák? netán az unokája diák? Mégis ki gondol ma arra, hogy mi lesz a jövő generációjával, az oktatással, mert lehet "parasztbutítani" a sajtóval, hogy nincs tandíj, mégis, aki nem kerül bele abba a 10480 fős keretbe, az előtt mégis milyen jövő áll? vegyen fel hitelt és adósítsa el magát egy életre? ugyanmár! ezt az se gondolhatja komolyan aki nem ért hozzá! olyan ember nincs ma az országban, aki azt akarná, hogy egy olyan orvos gyógyítsa, akinek a szüleinek volt pénze az egyetemre, meg is csinálta, de nincs tehetsége a gyógyításhoz! vagy egy olyan jogász védje a bíróságon, aki nem tehetséges, de volt pénz a tanítására... és mi lesz a jövő generációival?? egy olyan tanár tanítsa az Ön gyerekeit, kedves értetlenkedő, aki utálja amit csinál, de pénz volt a taníttatására??? és mi lesz azzal a sok tehetséges fiatallal, aki nem gazdag családba született? menjen el szakmát tanulni, dobja ki az ablakon a tehetségét? vagy menjen külföldre és éljen ott, kamatoztassa idegen földön a tehetségét, idegen emberekért, akik ugyan nem gátolják a tehetségüket? ... és ha a tehetséges fiatalok a hazájukban, a szülőföldjükön akarnak tanulni és élni?? KÉREK MINDENKIT, HOGY TÁMOGASSA A HALLGATÓKAT ÉS A JÖVŐ NEMZEDÉKÉT, MERT MIÉNK A JÖVŐ, MI LESZÜNK A JÖVŐ ÉRTELMISÉGE, HA EZ A GENERÁCIÓ NEM KAP LEHETŐSÉGET A BIZONYÍTÁSRA, AKKOR MAJD KERES RÁ HELYET ÉS LEHETŐSÉGET, DE EZ MEGÉRI-E ÖNNEK, AKI NEM TÁMOGATJA A FIATALSÁGOT???
VK.

#59 Re: Re:

2012-12-11 22:31

#54: - Re:

Természetesen az a cél, elvégre egy ostoba, buta, iskolázatlan népet könnyű "terelgetni" a rossz irány felé csak azért, hogy azoknak a bizonyos "juhászoknak" könnyebb, jobb legyen. Az ostoba ember nem vesz észre semmit sem, az okostól viszont félnek. Ezért nem akarnak annyi fiatalt, akik ÉSSZEL tudnak gondolkodni és nyitott szemmel körbetekinteni.

http://www.femina.hu/hirhatter/tandij_nepszavazas/tandij_europaban.jpg

Az ábra alapján nem is csodálkoznék, ha a diákok túlnyomó többsége inkább a külföldi főiskolákat és egyetemeket választaná. Én is megtenném NAGYON SZÍVESEN, ha anyagilag úgy állnánk... De sajnos nem maradt más, mint hogy BÍZZAK a tandíjmentes oktatásban, valamint abban, hogy államilag finanszírozott helyre tudok bekerülni mindenféle plusz pont nélkül - mert a középfokú nyelvvizsgáért is csak 28 pont jár, arra viszont senki sem gondol, milyen sokba kerül... Nem bántom a kisebbséget, de ha egy illető romának vallja magát, az is plusz pont. Hát akkor miért ne vallhatná magát bárki annak?!

Cass90

#60 Re: TANULNI KELLENE URAIM ÉS HÖLGYEIM!

2012-12-12 12:44

#7: bandeexoft - TANULNI KELLENE URAIM ÉS HÖLGYEIM!

Már ne is haragudj,de te itt élsz ebben az országban?Még ha igazad is lenne,és "legyen csak verseny" alapon valóban csökkentenék a létszámot még ennél is tovább,akkorsem tudna minden jófejű kölyök tovább tanulni...Szerinted csak 10-20 000 jóképességű,de pénztelen család van Magyarországon?Egyébként,ha szerinted idióta ember az,aki megszerzi a diplomát,amiben legalább 3 év munkája és-még,ha államilag támogatott képzés is-egy rakás pénze van,majd itt marad havi 50-70 000 Ft-ért pályakezdőként dolgozni-HA(!!!) felveszik,mert ugye gyakorlat az feltétel,ami nem minden suliban adott és abból is elvárnak legalább 2-3 évet,hát hogyan???...-,amiből a büdös életben nem lesz lehetősége egzisztenciát létrehozni,akkor a te fejeddel valami nagy baj van...Miért maradna itthon bárki is éhbérért robotolni,te ezt a jövőt szánnád-vagy egyáltalán engednéd???-a gyerekednek?Ha valaki elhivatott hazafi lenne is,és csakazértis megpróbálna itt érvényesülni,és gyarapítani a hazai gazdaságot,ugyebár,majd ugyanezen az alapon egy saját kisvállalkozást szeretne létrehozni,hát rászállnak ezren,hogy ezt meg ezt fizesd be,meg kréj engedélyt,és ha ezeken át is jutsz,sem maradsz fent,mert Orbán Viktor Úréknak nem ez az érdeke,és éppen ezért úgyis eltipornak...Nagyon régen vége van már annak,hogy pénz és korrupció nélkül a saját erődből érvényesülhess....Gondolkozz,mielőtt ilyen böszmeségek folynak ki a billentyűzetedből......

 


Vendég

#61

2012-12-12 12:45

1. Erdélyben, a Ceausescu diktatúrában ingyen szereztem építőmérnöki diplomát. Üzenem a múltat oly előszeretettel felemlegető politikusoknak: miről beszélünk?! Sose voltam tagja a kommunista pártnak, szüleim szegény földművesek voltak székelyföldön.
2. Mondjatok NEM-et minden fajta hitelre. Családi házamat elvitte a svájci frank hitel. A hitel nem más mind jövőtök elzálogosítsa. Hitelt SOHA SEMMILYEN FORMÁBAN!!!
3. Fogjatok össze és ne engedjétek hogy a mostani rezsim egymás ellen fordítson: diákot diák ellen, diákot tanár ellen, diákot szülő ellen, társadalmi szervezeteket politikusok ellen. Ne engedjetek az "oszd meg és uralkodj" alantas törekvéseknek!
4. Követeljetek igazi reformot az oktatásban, és a közélet minden területén! 52 évesen, két egyetemi diplomával több álláshirdetésre beadott pályázatom került a kukába, egyetlen érv: túlképzett vagyok. Ne akarjatok olyan országban élni, ahol a szakmai tudás nem előnyt, hanem hátrányt jelent, ahol a protekcionizmus, a faji, vallási, politikai hovatartozás, kétes kapcsolatrendszer alapján döntenek sorsunkról.
5. Kisebbik fiam már elhagyta az országot, két hét alatt két egyetem Cembridge és Bristol jelzett vissza, hogy fogadja. Ingyen tanul és diákmunkát és szállást is kerestek neki. Tehát vannak jól működő rendszerek, nem kell a "spanyolviaszt" Hoffmann "művésznőnek" feltalálnia! Mi szülők és Ti jövendőbeli szülők nem akarunk olyan országban élni, ahol a családokat szétválaszthatja egy agyhalott rezsim!
szülők

#62 Re: NEM ÉS NEM !!!!!

2012-12-12 13:31

#61: -

Borzalom! Nemzetközi petíció a jobbik ellen...    Oda a Demokráciánk!!! Le a náci-barát jobbikkal!!!  Oda a felsőoktatás! Minden odavan!!!

szülők

#63 Re: Re: NEM ÉS NEM !!!!!

2012-12-12 13:32

#62: szülők - Re: NEM ÉS NEM !!!!!

Borzalom! Nemzetközi petíció a jobbik ellen...    Oda a Demokráciánk!!! Le a náci-barát jobbikkal!!!  Oda a felsőoktatásunk! Minden odavan!!!

szülők

#64 Re: Re: Re: NEM ÉS NEM !!!!!

2012-12-12 13:33

#63: szólők - Re: Re: NEM ÉS NEM !!!!!

Borzalom! Nemzetközi petíció a jobbik ellen...    Oda a Demokráciánk!!! Le a náci-barát jobbikkal!!!  Oda a felsőoktatásunk! Minden odavan!!!

szülők

#65 Re: Re: Re: Re: NEM ÉS NEM !!!!!

2012-12-12 13:35

#64: szülők - Re: Re: Re: NEM ÉS NEM !!!!!

Borzalom! Nemzetközi petíció a jobbik ellen...    Oda a Demokráciánk!!! Le a náci-barát jobbikkal!!!  Oda a felsőoktatásunk! Minden odavan!!!

MrsCooper

#66

2012-12-12 14:08

Ez önmagáért beszél nem kell hozzá kommentár.
DeeDee03

#67 Re: Tanulni kellene, nem hőzöngeni!

2012-12-12 14:28

#25: bandeexoft - Tanulni kellene, nem hőzöngeni!

"Azaz ne riogassák itt az embereket azzal, hogy milliós tartozásai lesznek, mire a főiskolát elvégzi!" DIÁKHITEL2-ből járok most alapképzésre. Mire ezt a szakot elvégzem(4 év) 2 millió Ft-tal fogok indulni :) és ha rögtön kapok munkát (haha:D), akkor az azt jelenti, hogy ha mondjuk 40.000Ft ot tudnék félrerakni havonta, akkoris 4 évembe kerül, mire visszafizetem, MINIMUM. De hát ki tud félrerakni 40ezret egy minimálbérből? :D (nem azért vagyok költöségesen, mert nem tanulok, hanem mert már van egy diplomám, amit az államtól "ingyen kaptam" és a maradék 6 félévemet már nem tudom elhasználni, csak mesterképzésen, ami az én szakomhoz NEM volt és nem csak mesterképzés nincs az elvégzett szakomhoz, de normálisan megfizetett munka sincs)

Demokraták

#75 Re: Re: Re: Re: Re: Le a fideSS-jobbikkal!!!

2012-12-12 16:29

#74: - Re: Re: Re: Re: Le a fideSS-jobbikkal!!!

‎"Ha az egyetemisták kinyitnák a fülük, akkor megértenék, hogy mit akar a kormány." - mondotta hétfőn Hoffmann Rózsa.

- Szerintem pedig, ha Hoffmann Rózsa kinyitná a füleit, akkor megértené, hogy mit akarnak az egyetemisták. Pontosan azt, amit a Békemenet "alkalmazottjain" kívül egy egész ország...